Dezactivare Facebook Messenger pe Android și iOS – Ghid detaliat pas cu pas

Cum să dezactivați Facebook Messenger pe Android și iOS
⏱️ 9 min read

Dacă doriți să dezactivați Facebook Messenger pe dispozitivul dvs. Android sau iOS, există câteva opțiuni simple disponibile. Primul pas este să accesați meniul Setări de pe dispozitivul dvs. și să accesați secțiunea Aplicații. Căutați aplicația Facebook Messenger în această listă și apăsați pe ea pentru a deschide setările.

Dacă doriți să dezinstalați complet aplicația de pe dispozitivul dvs., căutați opțiunea Dezinstalare și selectați-o. Dacă doriți să dezactivați doar notificările de la aplicație, accesați opțiunea Notificări și dezactivați opțiunea pentru notificări.

O altă opțiune este să vă deconectați sau să vă dezactivați contul de Facebook complet. Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea Conturi de pe dispozitivul dvs. și selectați contul de Facebook. Apoi, selectați opțiunea pentru a dezactiva sau deconecta contul complet.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, Facebook Messenger poate fi dezactivat foarte ușor pe dispozitivul dvs. Android sau iOS. Este important să faceți acest lucru dacă doriți să vă protejați intimitatea și să vă reduceți expunerea la rețelele sociale.

Vine un moment în care trebuie să renunți la Facebook pentru sănătatea ta și, în cele din urmă, dezactivezi Facebook în speranța de a scăpa de toate prostiile din rețelele sociale. Cu toate acestea, Facebook fiind înșelător ca întotdeauna, nu dezactivează Facebook Messenger după ștergerea contului de Facebook. Trebuie să faceți un pas mai departe și să dezactivați Messenger separat. Deci, în acest articol, am compilat un ghid simplu pentru a dezactiva complet Facebook Messenger și pentru a vă ajuta să ajungeți în sfârșit la nirvana digitală.

Dezactivați Facebook Messenger (Actualizat în aprilie 2021)

Aici, am menționat un ghid simplu pentru a dezactiva Facebook Messenger pe dispozitivele iOS și Android. Puteți extinde tabelul de mai jos și să treceți la secțiunea corespunzătoare după cum doriți.

Dezactivați Facebook Messenger pe iOS și Android

Înainte de a continua, rețineți că va trebui să vă dezactivați sau să ștergeți contul principal de Facebook înainte de a dezactiva Facebook Messenger. Dacă nu vă dezactivați contul principal de Facebook, opțiunea „Dezactivare” din Facebook Messenger nu va apărea. Iată cum să o faci.

Notă: Am demonstrat această metodă pe Messenger pentru Android utilizând OnePlus 7T care rulează Android 11. Procesul de dezactivare a Facebook Messenger rămâne același pe iPhone.

1. În primul rând, urmați ghidul nostru despre cum să vă ștergeți contul de Facebook. Aici, în loc să ștergeți, ar trebui alegeți „Dezactivați” dacă intenționați să vă întoarceți pe platforma de socializare în viitor. Cu toate acestea, rețineți că, dacă vă reactivați contul de Facebook, Facebook Messenger va fi de asemenea reactivat automat.

2. Apoi, deschideți aplicația Facebook Messenger pe dispozitivul dvs. Android sau iOS. Atingeți fotografia de profil din colțul din stânga sus. Acum, derulați în jos și deschideți „Legal și politici”.

Dezactivați Messenger pe iOS și Android

3. În partea de jos veți găsi opțiunea „Dezactivați Messenger”. Atingeți-l și apoi confirmați-vă decizia introducând parola și apăsând butonul „Continuați”. Acum Facebook Messenger va fi dezactivat instantaneu și nu se va porni decât dacă vă conectați la contul dvs. principal de Facebook sau la aplicația Messenger.

Notă: Dacă opțiunea „Dezactivare” nu este disponibilă, reinstalați aplicația Messenger și ar trebui să apară de data aceasta.

Dezactivați Messenger pe iOS și Android

tine cont de asta dezactivarea Messenger nu va șterge mesajele dvs, doar vă face contul invizibil pentru alți utilizatori. De asemenea, vei face nu veți mai putea trimite sau primi mesaje. În cazul în care doriți să reveniți la Messenger, vă puteți conecta mai târziu și totul va fi restaurat. După cum am menționat mai sus, după dezactivare, dacă decideți să vă conectați din nou doar la Messenger, contul dvs. de Facebook va fi și el activat. Da, Facebook funcționează în moduri misterioase și trebuie să ne ocupăm de asta.

Notă: Dacă doriți să vă ștergeți contul de Facebook cu Messenger și tot ce are legătură cu Facebook, o puteți face folosind ghidurile de mai sus. Dar amintiți-vă, nu există întoarcere și nu vă puteți recupera contul odată ce începeți procesul de ștergere.

Limitați utilizarea Facebook Messenger

Dacă motivul pentru care intenționați să dezactivați Facebook Messenger este timpul pe care îl petreceți zilnic în aplicație, există și alte opțiuni pe care le puteți lua în considerare. Există Screen Time pe iOS și Digital Wellbeing pe diverse telefoane Android pe care le puteți folosi pentru a vă limita timpul pe FB Messenger. Așadar, iată cum puteți utiliza aceste funcții pentru a controla utilizarea Messenger.

Bunăstare digitală pe Android

Google a lansat Digital Wellbeing în 2018 și este disponibil pe smartphone-uri care rulează Android 9 și o versiune ulterioară. Puteți utiliza multe dintre funcțiile sale pentru a vă limita timpul pe smartphone-uri și pentru a seta temporizatoare pentru aplicații individuale. După ce ați folosit o aplicație pentru o anumită perioadă de timp, o veți bloca, inclusiv notificările acesteia. Această caracteristică aduce un stil de viață mai bun și mai sănătos pentru utilizatorii de smartphone-uri și, în acest caz, permițându-vă să blocați în loc să dezactivați Facebook Messenger poate avea un rezultat pozitiv pentru dvs.

1. Pentru a accesa Digital Wellbeing, deschide Setări și derulați în jos la Bunăstare digitală. Deschideți-l și aveți o imagine completă a utilizării smartphone-ului dvs. Acum, atinge Tabloul de bord pentru a obține o listă de aplicații pe smartphone.

Bunăstare digitală pe Android

2. Aici, căutați Facebook Messenger și setați un cronometru atingând pictograma „clepsidră” din partea dreaptă. Puteți alege cronometrul prestabilit sau puteți crea și propriul cronometru personalizat. După setarea temporizatorului, închideți setările și ați terminat. Facebook Messenger va fi blocat după depășirea limitei de timp.

Bunăstare digitală pe Android

rămâi concentrat

În timp ce Digital Wellbeing este util, funcționează numai pe dispozitivele Android 9 și versiuni ulterioare. Pentru a obține o funcție similară pe versiunile mai vechi de Android, puteți utiliza aplicația rămâne concentrată (Gratuit, oferă achiziții în aplicație) pentru a bloca și nu a dezactiva Facebook Messenger pe un dispozitiv Android. Aceasta aplicație utilizați permisiunea de accesibilitate pentru a bloca aplicațiile selectatedeci acordați mai întâi permisiunea de accesibilitate.

1. Mai întâi, deschideți aplicația și caută aplicația de mesagerie. Înainte de a seta temporizatorul, rezultatul căutării va afișa un semn de deblocare în partea stângă. Veți vedea, de asemenea, de câte ori ați lansat aplicația și timpul petrecut utilizând-o.

limita facebook messenger rămâne concentrat imaginea pasului 1

2. După ce ați selectat aplicația, aceasta vă va oferi câteva opțiuni, inclusiv timpul de utilizare. Selectați-l și alege ora preferată pe ecranul următor. După aceea, atingeți butonul „Salvați” din colțul din dreapta sus și sunteți gata. El Aplicația Facebook Messenger va fi acum blocată în funcție de timpul dvs. de utilizare.

limita facebook messenger rămâne concentrat imaginea pasului 2

Timp de ecran pe iOS

Similar cu Digital Wellbeing, Apple a introdus Screen Time cu iOS 12. Este o caracteristică excelentă pentru a vă face viața mult mai disciplinată și mai productivă. Vă permite să limitați utilizarea unei aplicații, scutindu-vă de bătaia de cap de a dezactiva Facebook Messenger. Screen Time are o listă lungă de funcții și o puteți personaliza în continuare după preferințele și nevoile dvs. Dacă iPhone-ul sau iPad-ul tău rulează iOS 12, așa va funcționa.

1. Deschide Setări și atingeți Timpul ecranului. Acolo vei găsi multe opțiuni, dar trebuie să apeși pe textul care spune „iPhone-ul tău” și să continui.

limitați timpul de utilizare pe imaginea pasului 1 de pe Facebook

2. Aici, derulați în jos la aplicația Messenger și deschideți-o. acum joacă adăugați limită în partea de jos și atribuiți limita de timp după care doriți să opriți utilizarea aplicației.

Limitați timpul de ecran al facebook messenger imaginea pasului 2

3. În cele din urmă, atingeți „Adaugă în colțul din dreapta sus pentru a salva modificările. Acum, Facebook Messenger va fi blocat după atingerea limitei de timp.

Limitați timpul de ecran al facebook messenger imaginea pasului 3

Dezactivați sau gestionați Facebook Messenger după cum doriți

Acesta este modul în care puteți dezactiva Facebook Messenger pe iOS și Android. Procesul este destul de simplu, dar trebuie să vă dezactivați și contul principal de Facebook. Alternativ, puteți utiliza și funcțiile menționate mai sus pentru a limita utilizarea telefonului. În acest fel, poți rămâne în contact cu cei apropiați fără a sacrifica aplicația. În cele din urmă, depinde de tine cum vrei să-ți gestionezi timpul pe Facebook Messenger. De asemenea, dacă aveți probleme, vă rugăm să comentați mai jos și vom încerca să vă răspundem la întrebări.

În concluzie, pentru a-ți proteja sănătatea mentală și pentru a scăpa de distragerile din rețelele sociale, ar putea fi necesar să renunți la Facebook și să dezactivezi și Facebook Messenger. În acest articol, am prezentat un ghid simplu pentru a dezactiva Facebook Messenger pe dispozitivele iOS și Android, precum și alte opțiuni pentru a limita utilizarea acesteia. Este important de reținut că dezactivarea Messenger nu va șterge mesajele, ci doar va face contul invizibil pentru alți utilizatori. Decizia de a gestiona utilizarea rețelelor sociale și a aplicațiilor depinde de fiecare utilizator în parte, iar acest ghid poate oferi o soluție pentru persoanele care doresc să-și limiteze timpul petrecut pe Facebook Messenger.
“Și cu asta încheiem o nouă postare pe blogul nostru de tehnologie. Sperăm că aceste informații v-au fost de ajutor și v-au făcut ziua puțin mai interesantă. Nu uitați să vă abonați la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutăți tehnologice din România și din lume. Ne revedem curând cu noi povești și inovații tehnologice!”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x