Dezactivați temporar cache-ul în Chrome pentru un anumit site web

Dezactivați temporar cache-ul în Chrome pentru un anumit site web
⏱️ 4 min read

Sunt atât de multe lucruri pe care trebuie să le faci în ziua ta. De cele mai multe ori nu ai șansa să termini totul. Orice lucru care te încetinește te încurcă, deoarece pierzi minute prețioase, nu te mai întorci niciodată. Același lucru se aplică în timp ce navigați pe web. Orice lucru care duce la pierderea timpului te face doar să urci pe pereți. De aceea cache-ul este prietenul nostru; mulțumită acestui lucru, site-urile pe care le vizitați frecvent se încarcă mai repede, deoarece accesează aceleași instrucțiuni și date de fiecare dată când vizitați, și acesta este întotdeauna un lucru bun.

Chiar dacă mulți nu consideră cache-ul ca un lucru rău, mă tem că are partea sa întunecată. Dezavantajul cache-ului este că nu vă permite să vedeți noutățile pe site-ul dvs. preferat, deoarece folosește memoria cache pentru a încărca site-ul. Dacă nu ați șters memoria cache înainte de a începe să vă verificați site-urile preferate, veți pierde lucruri precum o nouă siglă pe care site-ul ar putea să o aibă.

Dezactivând cache-ul nu trebuie să vă faceți griji cu privire la corupția cache-ului și nu trebuie să vă ocupați de problemele pe care le aduce. Poate fi enervant să vedeți că atunci când încărcați un site primiți un mesaj de eroare sau pur și simplu refuză să răspundă. Dacă cache-ul este dezactivat pentru un site individual, știți că acest lucru nu se va întâmpla atâta timp cât cache-ul este dezactivat. Fără cache, nu există un algoritm de completare automată slab scris. De exemplu, utilizați caseta de căutare a aplicației, dar observați că este lentă și nu funcționează la fel de bine ca de obicei, ștergerea sau dezactivarea memoriei cache vă va oferi performanțe mai bune.

Dacă dezactivați memoria cache pentru un anumit site, vă veți proteja, de asemenea, confidențialitatea, deoarece alte persoane nu vor putea vedea ceea ce ați urmărit. Dezactivarea memoriei cache este o idee excelentă dacă partajați un computer cu alte persoane, deoarece nu le va oferi altor persoane acces la informațiile sau preferințele dvs. personale.

Dacă ceea ce doriți să faceți este să dezactivați cache-ul pentru un anumit site web, puteți și veți vedea că este un proces foarte simplu. Ce trebuie să faceți este:

1. Accesați site-ul web pentru care doriți să dezactivați stocarea în cache.

2. Apăsați F12 pentru a face să apară consola; ar trebui să vedeți următoarele:

3. Faceți clic pe cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus și selectați Setări.

clear_cache_specific_site_settings

4. Selectați opțiunea unde scrie Disable cache (în timp ce DevTools este deschis).

clear_cache_specific_site_turn_off

Crezi sau nu; esti gata. Acum, de fiecare dată când vă vizitați site-urile preferate (Routech.ro inclus), site-ul nu se va încărca cu memoria cache stocată și veți vedea acum eventualele modificări aduse site-ului. Este posibil ca site-ul să dureze ceva mai mult timp, deoarece cache-ul nu este implicat, dar sperăm că nu va dura prea mult.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cache Killer

Un alt mod prin care puteți dezactiva stocarea în cache a unui anumit site web sau a tuturor acestora este cu ajutorul Cache Killer. Aceasta este o extensie gratuită Chome ușor de utilizat. Doar instalați-l și îl puteți activa și dezactiva prin pictograma Omnibar.

clear_cache_specific_site_cache_killer

Dacă doriți doar să dezactivați memoria cache pentru un anumit site web, activați-l și, atunci când credeți că nu mai este necesar, pur și simplu dezactivați-l. Dacă doriți ca toate site-urile pe care le vizitați să încarce conținut proaspăt de fiecare dată când vizitați, lăsați Cache Killer activat permanent; veți vedea întotdeauna ce este nou. De asemenea, puteți apăsa pe „Ctrl + F5” pentru a face Chrome să încarce conținut nou.

Concluzie

Dacă doriți întotdeauna să puteți vedea noutățile pe site-urile pe care le vizitați în mod regulat, ștergerea cache-ului este o necesitate și cu aceste metode simple nu veți pierde niciodată. Cum ștergeți memoria cache pentru un anumit site web? Spuneți-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x