de Goodness Kayode

Dezvoltatori: de ce și cum să scrii articole tehnice

Dezvoltatori de ce si cum sa scrii articole tehnice

Am postat o mică difuzare cu privire la necesitatea articolelor tehnice de adăugat la publicația mea pe un grup Whatsapp de peste 200 de dezvoltatori. Răspunsul pe care l-am primit m-a determinat să scriu acest scurt articol. Am aflat că mulți dezvoltatori nu consideră că este important să scrie articole și cred că nu este corect.

De parcă aș ști că mulți dezvoltatori nu vor avea articole tehnice, am decis să adaug ultimul paragraf la difuzare. Spre surprinderea mea, mai mulți dezvoltatori mi-au trimis un mesaj că au nevoie de ajutor pentru a începe să scrie articole tehnice și de aceea am decis să scriu acest articol rapid.

If you have write-ups basically technical ones and you want to reach out to a wider audience on Medium, please DM me with your medium username and link to the articles or article.
If you would like to start writing technical posts and you don't know where to start from, you can also DM me

Pentru început, este nevoie de mult pentru a ieși cu conținut minunat. Știu că acesta este ceea ce îi pune pe mulți dezvoltatori deoparte. Dar la prima parte a acestui articol, voi vorbi despre avantajele scrierii postărilor tehnice.

Construiți-vă portofoliul

Un lucru cheie despre scrierea postărilor tehnice este că vă poate ajuta să vă construiți portofoliul ca dezvoltator. Și vă oferă o oportunitate amplă de a fi văzuți abili în ceea ce faceți.

Un alt lucru pe care îl simt a ajutat dezvoltatorii precum Prosper Otemuyiwa și alții este faptul că, indiferent cât de puțin este tutorialul, ei se asigură că fac ceva.

Ajută-i pe începători

Înainte să ajungi pe scenă, ești chiar acum, unii oameni te-au ajutat să ajungi acolo prin videoclipuri și articole. Acesta este un motiv suficient pentru a scrie conținut pentru ca alte persoane să învețe.

Aflați mai multe

Cu cât scrieți mai mult despre un anumit lucru sau permiteți-mi să spun, cu cât învățați mai mult un anumit lucru, cu atât vă pricepeți mai bine. Scrierea conținutului tehnic vă poate implica să scrieți despre o aplicație pe care tocmai ați construit-o, care v-a dat o mulțime de stres pe care nu doriți să îl parcurgă alți dezvoltatori. Sau tocmai ai învățat un lucru nou și vrei ca lumea să știe ce ai învățat.

Realizarea celor menționate mai sus vă ajută să vă construiți încrederea în ceea ce știți.

A face bani

Da! Banii sunt foarte importanți și nu îi obțineți așezându-vă și nu făcând nimic care să adauge viața cuiva. Puteți fi plătit pentru scrierea conținutului tehnic. Dar, înainte de a fi plătit, trebuie să fi scris niște conținut interesant ca mostre.

Cunosc câteva companii care plătesc pentru reduceri tehnice. Unul este Scotch Development. Acest lucru nu se datorează faptului că au multe de pierdut, ci pentru că consideră că dezvoltarea este mult mai ușoară atunci când aveți conținutul potrivit care să vă ghideze.

Vizualizările

Unul dintre lucrurile care mă bucură este numărul de vizualizări pe care le primesc articolelor mele. Am scris un articol pe [React, Babel,webpack and Webpack 3.0] iar Codementor m-a alertat pe twitter că am avut 2.000 de vizualizări. Și am devenit mândru de mine.

Cred că să vezi oameni citind conținutul tău și învățând din acesta ar trebui să fie un plus pentru tine.

Restricții limitate

Puțini oameni își investesc timpul în a scrie articole tehnice și oferă mai multe oportunități pentru oamenii care scriu să aibă un avantaj pentru a obține ceva pentru care mulți oameni solicită.

Auth0 și-a deschis aplicația web pentru a aplica ca Ambasador Auth0. Unul dintre câmpurile pentru aplicație a inclus faptul că se pot atașa linkuri către înregistrări scrise. Asta ar trebui să sune.

CUM ÎNCEP?

Mi se pune această întrebare de fiecare dată când vorbesc despre scrierea articolelor tehnice. În acest articol voi explica doar cum să încep pe baza experienței mele și a altor postări pe care le-am citit despre a începe să scriu articole tehnice.

  1. Cred ca poți

Nu trebuie să fii cel mai mare dezvoltator din lume pentru a scrie un articol. Puteți oricând să scrieți un articol despre ceea ce învățați în prezent.

Dar primul lucru este să crezi în tine.

2. Un mic pas, dar un mare început

Mulți dezvoltatori se confundă în acest moment pentru că simt „Ce pot scrie pentru a impresiona oamenii?” Dar voi spune întotdeauna „Începeți cu ceva mic”.

Prima mea postare pe medium a fost PHP: Dincolo de construirea site-urilor web și nu a fost un adevărat articol „tehnic”. Am scris-o doar ca să am ceva afară și oamenii m-au încurajat recomandându-l. Și am primit o invitație să devin scriitor într-o publicație medie.

Acesta a fost micul pas pe care l-am făcut și acum am mai multe tutoriale despre Scotch Development, Codementor, Medium, @ dev.to si asa mai departe.

Doar încercați.

3. Aflați noi tehnologii

Cel mai bun mod de a avea ceva de scris este să înveți noi tehnologii. Aflați cadre noi pe care nu vi s-a cerut să le învățați și scrieți pe ea.

Recent, am văzut că există un nou cadru JavaScript fără niciun tutorial pe el. Când am analizat documentația, am aflat cât de ușoară și minunată era.

Așadar, am făcut un tutorial despre el și unii utilizatori populari de JavaScript JavaScript au aflat despre articol și au continuat să trimită tweeturi și am continuat să primesc mai multe vizualizări.

4. Subiectele sunt în jurul tău

Unii dezvoltatori consideră că subiectele sunt problema principală. Pentru a fi sincer, nu este așa cum calitatea conținutului este cel mai important lucru. Trebuie doar să fii sensibil.

Știu că Scotch Development are o secțiune pe site-urile lor web, unde puteți obține idei de tutoriale pe care le puteți scrie. Verifică aici.

Practic, nu există subiecte noi. Ceea ce aveți sunt diferențe de conținut de cele mai multe ori.

5. Cunoașteți-vă nișa

Pentru a avea succes la acest joc, trebuie să-ți croiești o nișă. Dacă știți că sunteți minunat la crearea de aplicații web, rămâneți la ea. Și dacă este vorba de dezvoltare mobilă, inteligență artificială, ML și așa mai departe, rămâneți la ea.

Pentru că dacă faci greșeli pe care nu ar fi trebuit să le faci în timp ce scrii un tutorial, oamenii te vor lua ca pe un individ confuz.

6. Fii unic în scrierea ta

Când scrieți, trebuie să fiți cât mai simplu și liber în același timp. Scrieți articolele dvs. ca și cum ați explica ceva altui dezvoltator și doriți să înțeleagă în termeni simpli.

Puteți include întotdeauna imagini GIF amuzante, videoclipuri scurte, capturi de ecran și așa mai departe pentru a vă menține cititorul.

7. Obțineți feedback

Frate! Sora! Să nu crezi că știi totul. Te vei împușca doar pe picior. Solicitați comentarii și fiți deschiși la critici, deoarece nu puteți evita acest lucru.

Permiteți oamenilor să vă poată vorbi despre ceva care nu le este clar prin e-mail sau Twitter.

8. Nu te opri din scris

Nu ar fi trebuit să adaug asta, dar permiteți-mi. Nu încetați să scrieți odată ce ați început și poate vă confruntați cu multe critici că nu știți nimic.

Lucrați la corecții și scrieți mai multe și va plăti.

Concluzie

Cred că trebuie să fi câștigat ceva din micul meu articol mincinos și mă voi bucura dacă îmi puteți împărtăși gândurile pe Twitter @goodnesskayode

Îmi va plăcea dacă ați putea citi câteva dintre articolele mele despre Scotch.io, Codementor, LinkedIn și Dev.to.