de Evaristo Caraballo

Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult – pe baza analizei mele de 3,5 GB din jurnalele de chat

Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei

Emoji au drastic a schimbat modul în care comunicăm în social media.

Sunt numeroase studii sugerând diferențe în modul în care oamenii folosesc emoji pe diferite platforme de socializare. De exemplu, listele celor mai importante emoji din Instagram, Stare de nervozitate, sau Facebook au unele asemănări, dar și modele foarte distincte. Aceste diferențe devin mai mari atunci când coborâți în listă.

Posibilitatea ca dinamica platformei sociale să afecteze utilizarea emoji-urilor m-a făcut curioasă despre modul în care oamenii le-ar putea folosi într-o platformă socială pentru a învăța să codeze.

În acest articol, mă uit la modul în care noii dezvoltatori folosesc emoji, în special în camera de chat principală Gitter Routech.

Există cel puțin două moduri de a reda emoji în Gitter:

  • Folosind aliasuri (cum ar fi cele enumerate după existent foi de trișare online).
  • Folosind Formular UTF-8 fie prin scrierea emoji-urilor direct din cuvântul cheie, fie prin copierea / lipirea personajului din resurse online.

Ambele redă diferit în mesaj, prima redare imaginile Gitter existente și cea de-a doua redare în funcție de configurațiile mașinii dvs. Prima metodă „folosirea pseudonimelor” este cea mai populară și va fi subiectul principal al acestei discuții.

Pentru a vă face o idee rapidă despre ce urmăresc, am vrut să explorez rapid răspunsuri la întrebări precum:

  • Există un model distinctiv în utilizarea emoji-urilor?
  • Care sunt cele mai populare emoji de atunci?
  • Câți oameni folosesc emoji?
  • Cât de versați sunt utilizatorii în vocabularul emoji?

Deci, să începem și să răspundem la aceste întrebări.

Hai să vorbim despre emoji

După efectuarea analizei mele, am aflat că aproximativ 23% din chat-urile implicate erau, de asemenea, utilizatori de emoji. Definesc un vorbăreț angajat ca persoană care a trimis cel puțin 10 mesaje. Dacă, în schimb, comparăm utilizatorii de emoji angajați și non-angajați cu toți chat-urile angajate, cifra respectivă crește la 45%.

Numărul de utilizatori de emoji ar putea părea mic în comparație cu alte platforme. Cu toate acestea, este important să rețineți că:

  • mulți utilizatori ai camerei de chat au avut o durată scurtă
  • au existat utilizatori care au preferat o comunicare conservatoare
  • este posibil ca unii utilizatori să nu cunoască pseudonimele emoji

În total, utilizatorii noștri de emoji au redat cel puțin 753.000 de emoji (600.000 când emoji-urile au fost numărate o singură dată pe mesaj) cu o medie de 32 de emoji pentru fiecare 100 de mesaje.

1611460568 9 Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Prezentarea unei diagrame cu căldură de albine cu data aproximativă emoji a fost văzută pentru prima dată în camera principală de chat. Au existat aproximativ 800 de înregistrări cu date complete. (D3.js v4, bl.ock-ul meu).

Una peste alta, utilizatorii noștri de emoji au arătat o alfabetizare colectivă de aproximativ 800 de pseudonime, aproximativ 25% din lista completă a emoji-urilor utilizate. Am schițat o vizualizare a războiului de albine? pe D3.js, arătând că multe dintre ele au fost introduse pentru prima dată în camera de chat între iulie 2015 și iulie 2016, cu o rată de creștere de 10 – 20 de emoji noi pe săptămână.

Atunci când sunt luați per persoană, utilizatorii noștri de emoji au reușit, în medie, un vocabular de aproximativ 3 emoji diferite. Diferența s-a datorat faptului că puțini utilizatori susțin utilizarea emoji-urilor, un anumit maestru emoji afișând o alfabetizare emoji de aproximativ 500 de altele. ?

Emoji „atipice” în sala de chat?

Pentru a avea o idee mai bună despre modul în care oamenii au emoji în camera de chat, am comparat concluziile mele cu un raport făcută de SwiftKey în 2015. Au existat actualizări substanțiale ale listei de emoji de la lansarea raportului, dar pare a fi cea mai bună referință gratuită disponibilă încă in folosinta. Cu toate acestea, nu a fost posibil să găsim categorii de emoji utilizate de SwiftKey. Am folosit categoriile și subcategoriile date de unicode.org ca o aproximare în schimb:

Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Categoriile Emoji SwiftKey ca procent din toate utilizările emoji (sursă: Raport SwiftKey 2015)

Am evaluat mai întâi utilizarea emoji-urilor la nivel de categorie și rezultatele au fost foarte mult ca în raportul SwiftKey. Majoritatea emoji-urilor postate în camera de chat Routech aparțineau categoriei „Smileys & People”, care include fețe, gesturi, roluri de persoană, părți ale corpului și inimi.

1611460569 70 Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Categoriile Emoji Routech ca proporții ale numărului pe mesaj. Utilizatorii Emoji ❤️ „Smileys & People”.

Deoarece comparațiile bazate pe categorii de nivel înalt sunt de obicei prea puțin adânci, am încercat o altă comparație concentrându-mă pe cele mai utilizate 25 de emoji din 2015 până în 2017 folosind subcategorii in schimb. Împreună, cele 25 de emoji au reprezentat aproximativ 15% din toate emoji-urile postate în acea perioadă.

Lista de emoji și subcategorii sugerează că utilizatorii noștri de emoji ar putea încă să se încadreze bine în tiparul tipic al utilizatorilor de emoji. Utilizarea pe scară largă a icoanelor din camera de chat din subcategoria „față-pozitivă” a coincis cu utilizarea „fețelor fericite” ale raportului SwiftKey.

La fel și cu subcategoria „față-negativă”, la fel ca „fețele triste” din raportul SwiftKey. Un pic aparte a fost utilizarea „: trollface:”, care este o pictogramă disponibilă în GitHub și este de obicei asociată cu mesaje spam și sabotaj, dar este folosită și ca o glumă în camera de chat Routech, probabil la fel ca? („: Poop:” sau „: hankey:”), de asemenea listate în top 25.

1611460569 656 Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Două diagrame despre cele mai folosite 25 de emoji din sala de chat din 2015 până în 2017 și subcategoriile lor. Observați utilizarea pe scară largă a gesturilor cu mâinile emoji, cum ar fi? (“:val:”), ? („: Thumbsup:”), ☝️ („: point_up:”) sau? („: Clap:”), dar fără sărutări.

Cu toate acestea, această utilizare a camerei de chat s-ar putea distinge de alte repere, prin utilizarea pe scară largă a gesturilor pozitive ale mâinilor și, în general, a icoanelor „corpului”.

Cele mai utilizate pictograme de gesturi din camera de chat Routech sunt pozitive, legate de bun venit, asistență, validare și recunoaștere a succesului, care sunt valori în comun în comunitatea Routech.

O altă diferență este utilizarea mai redusă a icoanelor precum ♥ ️ „inimile” sau? „Sărutări”, sugerând că „sharing affection ” nu a fost obiectivul principal al acestei camere de chat. Cu o demografie de gen ala 70-80% bărbați asta s-ar putea dovedi și mai greu. Acest demografic ar putea explica, de asemenea, unele icoane legate de bărbați în top-ever, cum ar fi? („: Pistol:”).

Chiar dacă am putea observa unele abateri la modelul general, este prea devreme pentru a face o concluzie definitivă. De fapt, este probabil ca cele mai importante abateri să se găsească în modul în care oamenii au folosit mai putin popular emoji.

Mai mult, s-ar putea ca cele mai importante diferențe să nu fie în ceea ce privește numărul, ci sensuri sau modul în care iconografia ar putea fi interpretată de grup în funcție de contextul său. Un bun exemplu la ceea ce mă refer este zvastică. Un exemplu bine cunoscut pentru emoji este vânătă. Mă întreb dacă din lista noastră de top 25? („: Foc:”) nu ar avea un sens distinct pentru acest grup, ca modalitate de a exprima „cangajamentul față de o sarcină ”. În orice caz, acesta este mai mult un subiect pentru cei interesați de comunicarea pe rețele sociale și emoji, cum ar fi in acest articol.

Si castigatorul este…

Ca bonus, am zgâriat o vizualizare D3.js a emoji-urilor Top5 lunare. A face parte din lista celor mai numărați vreodată nu înseamnă că emoji-urile au atins topul lunar 5 odată, sau invers. Ca Turul Frantei, un călăreț ar putea fi în mod constant în a șasea poziție pentru întreaga competiție fără a câștiga vreodată o zi și apoi listat în cea mai numărată. În mod similar, un călăreț ar putea câștiga o zi și apoi să rămână ultimul restul timpului. Acesta este motivul pentru care această listă arată un pic diferit.

Deci, câștigătorul Top 5 lunar este …

1611460569 750 Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Imagine Apple / iOS a „Față zâmbitoare cu gura deschisă și ochii zâmbitori”, numele său real CLRD, sau pur și simplu? (sursa: http: //www.iemoji.com)
1611460570 366 Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Prezentarea vizualizării pe care am făcut-o arătând? câștigând primul loc de mai multe ori lună după lună între 01-2015 și 11-2017. Fără îndoială despre popularitatea sa (D3.js v4, bl.ock-ul meu).

Sincer, nu mă așteptam? („: Smile:”) pentru a fi cel mai popular emoji. Am crezut că era ? („: Joy:”), având în vedere că Apple a dezvăluit-o recentCel mai popular în 2017.

Următoarele 8 emoji au apărut și în camera de chat casual Routech. Totul despre zambete :). Crezi că ești fan emoji? Ghiciți-le aliasurile! (Observație: numele / cuvintele cheie pot varia în funcție de platformă …)

1611460570 516 Dezvoltatorii Emoji folosesc cel mai mult pe baza analizei
Imagini emoji Apple / iOS

Am folosit Python și API Gitter pentru a primi mesajele din camera de chat principală Routech. Bibliotecile Python ca multiprocesare și emoji au fost folosite pentru a transforma datele. O parte din transformări au necesitat și date disponibile online, pentru care am realizat răzuitoare personalizate și cu biblioteci Python (solicitări, urllib, BeautifulSoup4). Pentru a analiza datele am folosit Python simplu și unele panda. Vizualizările explorative au fost făcute folosind matplotlib în timp ce cele interactive au fost create D3.js.

Versiunile codului vor fi disponibile pe Depozitul GitHub împreună cu câteva seturi de date finale. În ceea ce privește seturile de date brute utilizate pentru acest proiect, acestea sunt acum disponibile pe Routech Cont Kaggle.

Motivația acestui proiect aderă la misiunea Routech’s Inițiativa Open Data. O mulțumire deosebită oamenilor din camera Routech DataScience și în special pentru mstellaluna pentru comentariile ei!

Și amintiți-vă, dacă informațiile din acest articol vi s-au părut utile sau pur și simplu v-a plăcut conținutul, nu uitați să lăsați câteva palme? ? inainte sa pleci! Mulțumesc și Happy Coding! ?