Diferența dintre Apt și Apt-get pe Ubuntu

Diferența dintre Apt și Apt-get pe Ubuntu
⏱️ 4 min read

Ubuntu 16.04 este disponibil acum și este plin de noi schimbări interesante. Aveți pachete snap, popularul sistem de fișiere BSD – ZFS – și alte lucruri. Un lucru despre care s-ar putea să nu fi auzit, deoarece lucrurile mici tind să se piardă în luptă este Apt.

Ce este Apt? Este un nou manager de pachete pentru Ubuntu care este pregătit să preia pentru „Apt-get”. Este construit pentru a fi mai eficient, mai sigur și mai ușor de utilizat. Deci, ce este gândirea canonică prin introducerea Apt? Există diferențe reale între Apt și Apt-get? Să aflăm!

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce a fost introdus Apt?

Apt a fost introdus în 16.04 pentru a simplifica managerul de pachete și pentru a îmbina mai multe comenzi într-o singură comandă. Funcțiile din „apt-get” au fost luate și au fost create pentru a funcționa în moduri similare în Apt.

În ciuda faptului că aceste noi comenzi Apt sunt create pentru a funcționa similar cu vechile comenzi Apt-get, aceste noi comenzi nu le apelează pe cele vechi. Sunt complet noi – comenzi noi pentru a interacționa cu pachetele.

Motivul principal al acestei introduceri a Apt este în centrul său: utilizabilitatea. Indiferent dacă oamenii vor să recunoască sau nu, Apt-get este un instrument vechi, iar utilizabilitatea sa este cel mai bine pusă la îndoială. Apt a fost reproiectat de la bază pentru a fi mult mai eficient și, conform manualului Apt, este conceput pentru a fi „plăcut pentru utilizatorii finali”.

Diferențele dintre Apt și Apt-get

Deci, care este diferența dintre cele două? Ei bine, pentru început, nu mai trebuie să tastați sudo apt-get autoremove, pentru a șterge memoria cache a pachetului. De asemenea, nu trebuie să tastați sudo apt-cache search pentru a găsi un pachet.

În schimb, aceste comenzi au fost înlocuite cu apt search și apt remove. Aceasta este în cea mai mare parte diferența principală pe care o are Apt: preluarea comenzilor de la Apt-get etc., care sunt răspândite și le reunesc într-o zonă concisă.

apt-apt-get-help-screen

Totuși, aceasta nu este singura diferență. Apt introduce, de asemenea, bare de progres destul de mari pentru instalarea software-ului. Apt are, de asemenea, puține adăugiri care îl fac mai inteligent decât predecesorul său. De exemplu: când actualizați sursele software cu Apt-get, nu veți obține o modalitate ușoară de a lista actualizările în așteptare. Cu Apt, doar aleargă sudo apt update, atunci apt list --upgradable. Lucruri de genul acesta se adaugă diferențelor.

apt-list-upgradeable-packages

Au adăugat, de asemenea, câteva culori fanteziste și, în general, au făcut tot felul în care pachetele sunt manipulate și instalate, o experiență mai rapidă, mult mai ușor de utilizat. Canonical nu scoate încă Apt-get, dar atunci când o vor face, va fi o schimbare binevenită.

Comenzi noi Apt

Iată o listă cu noile comenzi Apt, preluate direct de la --help în terminal. Aceste comenzi sunt foarte asemănătoare cu comenzile apt-get, dar concepute pentru a fi simplificate.

apt-help-screen

Comenzi de bază:

  • list – listează pachetele bazate pe numele pachetelor
  • căutare – căutare în descrieri de pachete
  • arată – arată detaliile pachetului
  • actualizare – actualizați lista pachetelor disponibile
  • instalare – instalare pachete
  • elimina – elimina pachetele
  • upgrade – actualizați sistemul instalând / actualizând pachete
  • full-upgrade – actualizați sistemul prin eliminarea / instalarea / actualizarea pachetelor
  • edit-sources – editați fișierul cu informații sursă

Căutați mai multe informații despre Apt? Deschideți terminalul și tastați man apt. Aceasta va imprima întregul manual legat de apt – perfect pentru studiu dacă doriți să aflați totul despre acest nou manager de pachete introdus de Ubuntu.

Concluzie

Apt-get este un software încercat și adevărat. A existat de foarte mult timp și a atras atât utilizatorii Debian, cât și utilizatorii Ubuntu printr-o mulțime de versiuni. A fost întotdeauna acolo când trebuia să instalați ceva, să vă actualizați software-ul sau chiar să curățați sursele de software de pe sistemul dvs.

Totuși, îmbătrânește. Managerul de pachete nu mai este la îndemână și de aceea este încet înlocuit cu Apt în Ubuntu. Dezvoltatorii Ubuntu realizează că trebuie să-și actualizeze managerul de pachete pentru epoca modernă: faceți-o mai rapidă, simplificați-o, faceți-o mai elegantă și faceți-o mai sigură.

Crezi că introducerea Canonical Apt este un lucru bun? Spuneți-ne de ce sau de ce nu mai jos!

Credit de imagine: muylinux

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x