Diferența dintre un amplificator WiFi, un repetor și un extensor, explicat

Diferența dintre un amplificator WiFi, un repetor și un extensor, explicat
⏱️ 3 min read

Când doriți să extindeți acoperirea rețelei WiFi, o puteți face cu un hardware special, numit „amplificator”, „repetor” sau „extender”. Acești trei termeni sunt practic aceiași și sunt utilizați frecvent interschimbabil, deși există unele diferențe în funcțiile fiecăruia dintre ei.

Ce este un WiFi Booster?

Surpriză, surpriză, un amplificator WiFi crește semnalul! Nu am putut găsi multe definiții fiabile ale unui amplificator WiFi – cel mai bun a fost acesta Amplificator de semnal, o companie comercială din industria de rapel. Conform acestei definiții, „Un amplificator de semnal WiFi extinde spațiul de acoperire a rețelei WiFi prin amplificarea sau amplificarea semnalelor existente.”Cheia de aici este„ amplificați ”- aceasta înseamnă că un rapel transformă un semnal slab în ceva mai util la care vă puteți conecta toate dispozitivele.

Ce este un repetor WiFi / (Range) Extender?

Din nou, numele dispozitivelor oferă un indiciu despre funcțiile lor. Majoritatea surselor pe care le-am verificat nu fac distincție între un repetor și un extender (prescurtarea pentru extinderea intervalului). De exemplu, Wikipedia îi definește ca „Un repetor wireless (denumit și extender wireless range) preia un semnal existent de la un router wireless sau un punct de acces wireless și îl retransmite pentru a crea o a doua rețea.

Cheia aici este că creează o a doua rețea. Dispozitivele care nu sunt la îndemâna primei rețele pot crea una a doua și încă mai au conexiune. Dezavantajul este că reduce lățimea de bandă în jumătate.

Din punct de vedere tehnic, un repetor repetă doar semnalul fără nicio modificare a acestuia, dar în practică îl poate stimula și el, așa că, în esență, un repetor WiFi acționează ca un rapel. Magazin de repetări folosește această definiție: „Un repetor sau extender WiFi este utilizat pentru a extinde aria de acoperire a rețelei WiFi. Funcționează primind semnalul WiFi existent, amplificându-l și apoi transmitând semnalul amplificat.

Un repetor este în esență două routere încorporate într-un singur dispozitiv – unul care alege semnalul original și unul către care este trimis semnalul amplificat. Cu repetatoarele cu o singură bandă, acest lucru duce la o pierdere de 50% a lățimii de bandă, deoarece dispozitivul utilizează același canal pentru a primi și ulterior retransmite fiecare pachet de date. Cu repetatoarele cu bandă dublă, există încă pierderea lățimii de bandă, dar este mai mică deoarece al doilea canal este utilizat pentru comunicația între dispozitive, iar primul este pentru utilizator.

Diferențele aproape inexistente dintre un amplificator WiFi, un repetor și un extender provoacă confuzie. Chiar și magazinele mari le folosesc în mod interschimbabil. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face atunci când faceți cumpărături pentru un dispozitiv nou pentru a crește acoperirea WiFi este să nu judecați după nume, ci să citiți specificațiile dispozitivului și să decideți dacă este potrivit pentru dvs. La urma urmei, există mult mai multe diferențe între un extender low-end și unul high-end, de exemplu, decât între cele trei tipuri (presupuse) distincte de dispozitive.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x