Diferența dintre Xbox One, Xbox One S și Xbox One X

Diferența dintre Xbox One, Xbox One S și Xbox One X
⏱️ 5 min read

Lumea jocurilor a luat locul central în revoluția digitală și din ce în ce mai mulți jucători se alătură industriei în fiecare zi. Microsoft s-a poziționat ca un jucător de top cu familia Xbox One de console și a făcut o treabă stelară la stabilirea standardelor pentru consolele de jocuri. Probabil ați auzit de Xbox One și Xbox One S (hype-ul este real), dar este posibil să nu fi auzit de Xbox One X.

Supranumită „cea mai puternică consolă de jocuri”, Xbox One X este acum oficială și va perpetua în continuare pedigree-ul Xbox. Toate cele trei modele vor juca aceeași bibliotecă de jocuri Xbox One. Cu toate acestea, modelele mai noi pot juca acele jocuri cu mai multă claritate și rate de cadru mai fine. Dacă sunteți pe piață pentru o consolă de jocuri de top, vă recomandăm să cumpărați unul dintre modelele Xbox One. Iată ce trebuie să știți despre familia de console Xbox One.

Xbox One

Xbox One original a fost lansat în 2013, la doar o săptămână după PlayStation 4. Măsurând 333mm x 276mm x 78mm și cu o greutate de 3,9 kg, Xbox One este puțin cam gros și cel mai mare dintre toate. Cu toate acestea, dacă dimensiunea nu te amână, Xbox One este cu 70 $ mai ieftin decât succesorul său.

Această consolă este singura din familia Xbox One care vine la pachet cu Kinect. Kinect permite mișcarea și controlul vocal din cutie. Poate reda întreaga bibliotecă de jocuri Xbox One, inclusiv exclusivități precum Gears of War 4, Halo 5, și blockbuster-uri terță parte, cum ar fi Overwatch. Xbox One poate juca, de asemenea, sute de jocuri Xbox 360, datorită compatibilității sale înapoi.

În ceea ce privește divertismentul, Xbox One nu are capacitățile HDR și 4K găsite în modelele recente. Cu toate acestea, dacă sunteți în continuare cu un ecran 1080p, aceasta este cea mai bună consolă pentru dvs. Veți putea în continuare să vă folosiți consola pentru a reda discuri Blu-ray, precum și pentru a avea acces la aplicații de streaming precum Netflix, Hulu, HBO și multe altele.

Xbox One S

xbox-one-s

Versiunea actualizată a Xbox One original, Xbox One S a fost lansată în august 2016. Microsoft a făcut o treabă stelară la felierea dimensiunii și reambalarea noii console într-un șasiu mult mai compact și atractiv, care este cu aproape 40% mai mic decât predecesorul său. . Dar dimensiunea și aspectul nu sunt singurele îmbunătățiri, deoarece Microsoft a făcut și unele iterații serioase pentru software, făcând din Xbox One S una dintre cele mai puternice console de pe piață astăzi.

Pe un alt front, One S are acum un blaster IR încorporat și o sursă de alimentare. Blasterul IR încorporat permite consolei să comunice cu ușurință cu televizorul și cutia prin cablu. Microsoft a inclus, de asemenea, un suport pentru sprijinirea sistemului, astfel încât să poată sta vertical. Această combinație de flexibilitate și compactitate face ca Xbox One să se potrivească mult mai bine pentru o cameră de zi.

xbox-one-s-standing

Apropo de performanță, acesta este un domeniu în care Xbox One S nu face compromisuri. Această consolă poate transmite conținut 4K din aplicații precum Netflix, precum și reda Blu-ray Ultra-HD. One S a câștigat suportul de redare HDR, care este absent în predecesorul său, Xbox One. Cu toate acestea, numai videoclipurile pot fi redate în 4K nativ; jocurile sunt upscaled. Iată specificațiile tehnice:

  • Grafică AMD integrată cu 914 MHz
  • CPU „Jaguar” cu 8 nuclee de 1,75 GHz
  • 8 GB DDR3
  • Suport HDR și 4K

Deși jocurile nu se vor juca în 4K nativ, ele vor arăta mai bine și mai ușor decât ar fi pe Xbox One.

Xbox One X

xbox-one-x

Microsoft a anunțat oficial cea mai puternică „consolă de jocuri” de la E3, iar specificațiile hardware lansate recent vă vor face să vă înclinați să fiți de acord. Fost cunoscut sub numele de „Proiectul Scorpion” în faza de dezvoltare, Xbox One X va fi lansat pe 7 noiembrie 2017. One X prezintă câteva specificații puternice pe care Microsoft le-a promis că vor oferi imagini uluitoare, timpi de încărcare mai rapide și rate de cadru mai fine.

One X va fi cea mai bună mașină de jocuri. Pachetează 12 GB de memorie DDR5 și un GPU nebun de 6 Teraflop (de patru ori mai puternic decât 1.3 Teraflops de pe Xbox One original). Iată partea interesantă: nu numai că poate reda jocuri native 4K UHD (ceva ce nici o altă consolă nu poate face în prezent), dar poate juca și jocuri în HDR și rate de cadre mai mari, până la 60 fps. În timp ce Xbox One S îmbunătățește doar jocurile la 4k, One X este capabil să le joace la rezoluția nativă 4K. Iată specificațiile tehnice ale Xbox One X.

  • Grafică AMD cu 6 teraflops GPU
  • 12 GB GDDR5
  • CPU „Jaguar” personalizată AMD cu 8 nuclee de 2,3 GHz
  • Suport HDR și 4K

În prezent, există peste treizeci de jocuri care vor primi actualizări 4K gratuite, datorită programului de îmbunătățire Xbox One X.

Concluzie

Acum, că aveți cunoștințe bune despre familia de console Xbox One, ar trebui să fie mai ușor să o alegeți pe cea potrivită pentru dvs. Sperăm că informațiile furnizate vă vor ajuta să luați o decizie de cumpărare mai informată. Ați putea dori, de asemenea, să consultați articolul nostru despre cum să utilizați un hard disk extern cu Xbox One.

Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x