Dispozitiv Android supraîncălzit? – Iată Cum să-l răciți

Dispozitiv Android supraîncălzit?  - Iată Cum să-l răciți
⏱️ 5 min read

Odată ce am folosit lanterna smartphone-ului meu pentru o vreme, pentru că trebuia să mă luminez într-o întrerupere a curentului. Întrucât îl țineam de lateral, nu mi-am dat seama cât de fierbinte se încingea telefonul meu. Când în sfârșit mi-am amintit unde am pus lanterna pentru astfel de situații, telefonul meu era atât de fierbinte încât nici nu l-am mai putut ține în mână.

Vor exista întotdeauna situații sau aplicații care fac ca dispozitivele noastre să se supraîncălzească, dar știind cum să răcim un dispozitiv Android fierbinte este o necesitate. Primul lucru pe care trebuie să-l dăm seama este de unde vine căldura. Aceasta va determina unde se află problema, ceea ce ne va ajuta să găsim soluția corectă.

Verificați ce aplicații utilizează cea mai mare baterie

Supraîncălzirea și puterea bateriei sunt adesea conectate. Aplicațiile intensive în procesor și grafică (în special jocurile) vor pune mai multă presiune pe aceste componente, încălzindu-le și provocând epuizarea bateriei. Deci, dacă găsiți aplicațiile care descarcă bateria, le găsiți și pe cele care provoacă supraîncălzirea.

Urmărirea acestora este destul de simplă, deoarece Android are funcții bune de gestionare a bateriei încorporate. Accesați „Setări -> Alimentare (sau baterie) -> Utilizarea bateriei”.

Acest lucru vă va arăta ce aplicații utilizează cea mai mare baterie de pe telefon. În mod inevitabil, browserul dvs. web și aplicațiile de știri preferate vor avea un rang înalt, dar există aplicații acolo pe care nu credeți că ar trebui să le existe?

Este posibil ca aceste aplicații să ruleze în fundal și să vă încălzească telefonul fără să știți. Dacă găsiți aceste aplicații în această listă, dezinstalați-le.

Un alt lucru pe care îl puteți face în meniul „Alimentare” este Optimizarea bateriei, care reduce foarte mult activitatea de fundal a aplicațiilor de pe telefon.

Android-telefon-supraîncălzire-reparare-optimizare-baterie

Nu utilizați încărcătoare și cabluri de la terți

Încărcătoarele de cabluri micro-USB partajate de majoritatea dispozitivelor Android sunt grozave în mare măsură pentru că sunt universale, dar asta nu înseamnă neapărat că ar trebui să folosiți doar orice cabluri și încărcătoare vechi pentru telefon. Dacă telefonul dvs. se supraîncălzește în timpul încărcării, vă recomandăm să vă uitați la acest lucru.

cum-să-răcorești-telefonul-încărcător-ieftin-android

Diferite încărcătoare au o putere diferită și sunt optimizate pentru diferite dispozitive. În mod ideal, ar trebui să utilizați încărcătoare și cabluri oficiale de la producătorul telefonului dvs., dar hardware-ul oficial pentru alte telefoane ar trebui să fie și el în regulă. Evitați încărcătoarele ieftine de pe eBay care costă sub 1 USD și hardware-ul terților de la mărci obscure.

Răcorește-ți dispozitivul Android cu Cooler Master

Cooler Master este o aplicație care vă ajută să vă răcoriți dispozitivul atunci când simțiți că se încălzește prea mult. Când lansați aplicația, primul lucru pe care îl veți vedea este temperatura dispozitivului dvs.

how-to-cool-down-phone-android-cooler-master

Sub temperatură, aplicația vă va informa, de asemenea, despre procentul ARM și CPU. În partea de jos ar trebui să vedeți un buton pe care scrie „Detectează aplicațiile de supraîncălzire”. După ce atingeți, acesta va scana dispozitivul și vă va spune ce aplicații cauzează supraîncălzirea telefonului.

Păstrați dispozitivul într-un loc răcoros

Unde vă puneți dispozitivul este, de asemenea, important pentru a încerca să îl răciți. Nu are rost să folosești Cooler Master dacă îl vei pune lângă fereastră unde va primi lumina directă a soarelui. Pentru a vă răci dispozitivul și mai mult, încercați să îl scoateți din capac, astfel încât căldura să aibă șansa de a scăpa. Unele cazuri au tendința de a păstra căldura.

Nu vă răcoriți niciodată dispozitivul Android în acest fel

cum-să-răcească-telefonul-congelator-Android

Dacă dispozitivul dvs. este foarte fierbinte, ați putea fi tentat să îl puneți în congelator sau frigider doar pentru un minut sau două. S-ar putea să aveți chiar și un cronometru pornit, astfel încât să îl puteți scoate la timp, dar aceasta este ceea ce experții numesc „o idee îngrozitoare”, deoarece dispozitivul dvs. riscă să colecteze umezeală sau chiar puteți tensiona componentele.

Cum să preveniți supraîncălzirea dispozitivului dvs. Android

Acum, că știm cum să ne răcim dispozitivele, nu ar fi minunat dacă nu ar trebui să pierdem timpul făcând asta în primul rând? De aceea există anumite lucruri pe care ar trebui să le evităm dacă vrem să ne păstrăm telefonul sau tableta frumos și cool.

Dacă doriți să împiedicați supraîncălzirea dispozitivului dvs. Android, ar trebui:

  • Scoateți și inspectați-vă bateria din când în când și asigurați-vă că nu scurge sau umflă. Schimbarea bateriei dispozitivului la fiecare doi ani va crește durata de viață a telefonului și va reduce supraîncălzirea.
  • Scoateți carcasa la încărcare.
  • Dezactivați funcțiile nedorite.
  • Reduceți setările camerei dacă sunt prea mari; pot ajuta la prevenirea supraîncălzirii telefonului.
  • Încercați să nu jucați jocuri prea mult timp.

Concluzie

Când telefonul meu se încălzește prea tare, îl opresc automat până când se răcește. După aceea, urmez sfaturile menționate mai sus, deoarece obiectivul meu principal este să îmi răcoresc telefonul, iar oprirea lui pentru câteva minute face întotdeauna trucul. Cum vă mențineți dispozitivul Android rece? Spuneți-ne în comentarii.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în martie 2016 și a fost actualizat în august 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x