Diverse moduri de redare a cărților audio pe dispozitivele iOS

Diverse moduri de redare a cărților audio pe dispozitivele iOS
⏱️ 5 min read

Îmi place să citesc. Voi devora orice carte care îmi place și îndrăznesc să încerc cărți despre care nu am auzit niciodată, pe care alții le recomandă. Dar, din cauza activităților în creștere din viața mea, am din ce în ce mai puțin timp de citit. Adăugați combinația de vârstă și ochi la mix și acum este mai incomod să citiți noaptea – singurul timp liber pe care îl am în fiecare zi. Așa mi-am început călătoria în tărâmul audiobook.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Avantajele și dezavantajele AudioBook

Mulți dintre prietenii mei nu își pot ascunde confuzia de fiecare dată când le spun că ascult cărți. Pentru o societate care încă asociază cărțile cu activitatea vizuală, audiobook-ul este un concept ciudat. Mai multe dezavantaje împiedică rata de adoptare a cărților audio. Iată câteva care îmi vin în minte.

  • Cărțile audio necesită ceva timp pentru a vă obișnui.
  • Nu toate cărțile sunt disponibile în versiunea audio.
  • Nu puteți accelera, încetini, omite sau reveni cu ușurință la o parte din ascultare, așa cum faceți cu cărțile tipărite.
  • Marcarea, evidențierea și notarea cărții nu este practic posibilă.
  • Naratorii nu pot îndeplini întotdeauna standardul imaginației noastre.

Dar există și avantaje care vă pot convinge să încercați cel puțin noul mediu.

  • Puteți asculta o carte în timp ce faceți altceva care necesită un nivel scăzut de concentrare.
  • Puteți asculta o carte în întuneric total.
  • Unele cărți audio sunt citite atât de frumos încât sunt mai bune decât edițiile tipărite.
  • Nu sunt necesare rafturi de cărți înguste și prăfuite.

Și, cel mai bun dintre toate, puteți reda cărți audio folosind aproape orice dispozitiv care poate reda suporturi digitale – de la un player de muzică auto la un sistem de sunet de acasă la un computer la un smartphone – cu excepția celor cu protecție DRM. Sunteți gata să intrați?

Redarea cărților audio din locații alternative

Cei cu iPhone sau iPad ar trebui să fie familiarizați cu iTunes media player. Această aplicație de stoc Apple a fost playerul audiobook implicit, dar acum Apple atribuie iBooks pentru sarcină. Este o decizie logică dacă clasificați cărțile audio ca cărți, dar poate fi confuză pentru cei care consideră cărțile audio ca o ascultare și cărțile ca o citire. Dar puteți utiliza în continuare iTunes pentru a reda cărți audio atât timp cât fișierele sunt în format mp3 și setați tipul de fișier nu ca o carte audio. Indiferent de aplicația pe care o alegeți, trebuie să salvați fișierele audiobook local în spațiul de stocare iPhone / iPad.

Un alt player popular audiobook este Perceptibil (gratuit). Această aplicație se bazează pe două surse de cărți audio: cele pe care le aveți în stocarea telefonului și articolele pe care le-ați cumpărat din magazinele Audible. Cu toate acestea, aplicația va descărca și păstra cărțile audio la nivel local atunci când alegeți una pe care să o ascultați.

Ce se întâmplă dacă doriți să stocați fișierele audiobook undeva în cloud, cum ar fi Dropbox, și să le redați pe dispozitivul dvs. iOS? Cloud-ul vă oferă flexibilitatea de a stoca fișierele într-un singur loc și de a le accesa de pe mai multe dispozitive fără a fi nevoie să vă înfundați dispozitivele cu tone de fișiere. Unele aplicații vă pot ajuta în acest departament. Doar un lucru de reținut înainte de a continua: aveți nevoie de o conexiune bună la Internet pentru a putea transmite în mod corespunzător fișierele media.

Prima aplicație din listă este Dropbox (gratuit). În afară de sincronizarea fișierelor dvs. între dispozitive, această aplicație de stocare în cloud este, de asemenea, un player audiobook capabil. Dacă stocați fișierele audiobook în folderul Dropbox, le puteți reda doar deschizând fișierele – unul câte unul – din fereastra browserului de fișiere al aplicației Dropbox. Experimentul meu mi-a spus că poate aminti și ultima poziție înainte de a închide fișierul, astfel încât să puteți continua de unde ați rămas data viitoare când deschideți fișierul. Singura cerință este ca fișierele să fie fișiere audio fără DRM. De asemenea, puteți descărca fișierele local pentru a le face disponibile pentru redare offline.

Audiobooks -mte- Dropbox

O altă alternativă pe care o puteți încerca este VLC pentru mobil (gratuit). Această aplicație nu este un player audiobook, ci mai degrabă un player media general, astfel încât să îl puteți folosi pentru a reda fișiere audiobook. Un alt avantaj al utilizării VLC este că se poate conecta la mai multe servicii cloud, cum ar fi Dropbox, Box, Google Drive, Box și OneDrive. Dar, din experimentul meu, se pare că aplicația nu poate continua să joace din ultima poziție pe care ați lăsat-o.

Cărți audio -mte- VLC

Există deasemenea Legat (2,99 USD), o aplicație specializată în redarea cărților audio din Dropbox. Are toate clopoțelele și fluierele unui player audiobook, dar, din păcate, este limitat doar la Dropbox.

Ați încercat oricare dintre aceste aplicații? Ați încercat alte alternative nemenționate mai sus? Și dacă sunteți un pasionat de cărți audio, ce aplicație folosiți pentru a reda cărțile audio? Vă rugăm să împărtășiți experiența dvs. utilizând comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x