Sunt dezvoltator solo bootstrapping RemoteHub – un loc pentru a descoperi cele mai bune locuri de muncă la distanță și să învețe despre munca la distanță de la cele mai importante echipe distribuite.

În timp ce construiam RemoteHub, am vorbit cu mulți manageri de companii la distanță despre modul în care angajează de la distanță. Și da, poate fi foarte greu să obții un loc de muncă la distanță. Faptul este că există probabil sute de oameni care aplică din toată lumea pentru aceeași poziție.

Lua Doist, de exemplu – o companie de la distanță în spatele popularelor aplicații de productivitate Todoist și Twist. Angajații lor lucrează din aproape 30 de țări de pe glob. Au primit 13.730 de cereri de locuri de muncă la distanță într-un an și au angajat 18 persoane (0,13%). Pare o competiție nebună.

Și are sens. Când angajați de la distanță, fondul de talente este mult mai mare decât pentru locuri de muncă de birou. Mulți oameni doresc să lucreze de la distanță pentru beneficiile sale, cum ar fi lucrul de acasă la un program flexibil. Aceasta înseamnă că se aplică mult mai mulți oameni.

Efectul COVID-19 asupra noilor locuri de muncă la distanță

Și acum acest coronavirus! Companiile angajează deloc?

ad-banner

Ei bine, bineînțeles că nu știm care va fi efectul pe termen lung, așa că putem vedea doar ce se întâmplă acum.

Dar m-am uitat la joburi la distanță postate pe cele mai populare forumuri de locuri de muncă și, în prezent, nu văd prea multe schimbări în afară de acest salt ciudat pe Stack Overflow cu câteva săptămâni în urmă. Nu știu ce sa întâmplat cu asta.

Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca
A se vedea grafic live. Datele se bazează pe fișiere RSS publice de pe aceste forumuri. Datele WWR nu includ fiecare categorie, ci doar cele mai populare (programare, proiectare, marketing și asistență).

Poate că există o ușoară scădere a noilor posturi de locuri de muncă, dar nu a scăzut foarte mult când lumea a intrat într-un blocaj. Și probabil sunt mai multe companii care au fost forțate să rămână acasă și vor continua să lucreze și să angajeze de la distanță.

Așa că m-am întrebat … Cum pot ajuta?

Am configurat acest e-mail automat care le cere oamenilor să-mi spună ceva despre ei înșiși, cum ar fi ce fac și cum îi poate ajuta site-ul meu web.

1611266107 835 Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

În jur de 20% răspund. Unii sunt manageri de la companii îndepărtate și își configurează profilul. Dar majoritatea caută un loc de muncă la distanță și mulți dintre ei se luptă recent cu consecințele COVID-19.

Există oameni a căror muncă implică unele grupuri mari de oameni, cum ar fi artiștii de teatru, și care trăiesc din economiile lor. Ei speră să găsească un loc de muncă la distanță pentru a lucra de acasă.

Alții și-au pierdut locul de muncă, deoarece compania se luptă să-și plătească salariul.

Oamenii mă întreabă adesea cum își pot crește șansele de a obține un loc de muncă la distanță. Am vrut să ajut, așa că am vorbit cu 30 de companii la distanță care mi-au dat 230 de răspunsuri despre ce caută la un candidat la locuri de muncă la distanță, cum este procesul lor de angajare și cum lucrează ca o echipă distribuită.

Iată principalele lucruri care mi-au ieșit în evidență.

Arătați-vă interesul real de a lucra la compania de la distanță

Doist este unul dintre liderii de gândire din comunitatea îndepărtată. Am vrut să știu cum se poate ieși din acești 13.730 de candidați. Așa că l-am întrebat pe Andrew Gobran, care este generalul operațiunilor oamenilor la Doist.

1611266108 606 Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

„Acest lucru poate fi o provocare atunci când candidații din întreaga lume aplică, dar în general vorbind, majoritatea cererilor pe care le primim sunt de calitate foarte scăzută”, a spus Andrew. „Concentrându-vă pe crearea unei aplicații de înaltă calitate, care are un CV organizat, răspunsuri serioase și care demonstrează că sunteți cu adevărat interesați să vă alăturați Doist.

Persoanele care vă citesc cererea vor observa dacă doriți cu adevărat să lucrați în echipa lor sau pur și simplu trimiteți zeci de CV-uri în fiecare zi pentru a vedea dacă primiți un răspuns.

Acest lucru este confirmat și de mulți alți manageri, precum Laura de Figueiredo OnTheGoSystems a cărei echipă distribuită lucrează din peste 40 de țări: „Când vedem o aplicație nu este doar ceva masiv care a fost copiat, ci că candidatul și-a luat timpul pentru a personaliza aplicația pentru rolul specific pe care îl oferă compania noastră, candidatul va ieși cu siguranță în evidență . ”

1611266109 849 Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

Faceți-vă cercetările

Atunci când o companie postează un loc de muncă la distanță într-un consiliu de locuri de muncă, există mult mai mulți candidați care aplică pentru acest post din cauza traficului pe care îl primește postul.

Dar postarea unui loc de muncă într-un forum de locuri de muncă nu este singurul mod în care companiile angajează.

Găsiți companii la distanță la care doriți să lucrați. Citiți-le blogul, consultați pagina despre cariere și asigurați-vă că înțelegeți ce fac. Apoi, ajungeți ca ființă umană – vorbiți despre voi și spuneți-le că ați dori să lucrați cu ei.

Acest lucru nu înseamnă că veți obține locul de muncă imediat, iar persistența este esențială aici, ca și în majoritatea lucrurilor din viață. Dar veți crește șansele de a obține un loc de muncă la distanță imens.

Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

Am construit o listă de companii îndepărtate pe care îl puteți folosi pentru a găsi următoarea echipă la distanță la care să vă alăturați. În prezent, sunt 1.400 de companii în lista mea și puteți utiliza peste 30 de filtre pentru a restrânge căutarea.

De exemplu, puteți găsi companii îndepărtate cu beneficii diferite, cum ar fi asigurarea de sănătate și programul de lucru flexibil. Sau puteți alege să vedeți numai companii cu o cultură de la distanță sau o echipă care nu are nici măcar un birou.

Începeți să lucrați la proiectul dvs. secundar

Companiile vor să știe dacă aveți abilitățile necesare pentru acest post și am auzit de la multe companii îndepărtate că CV-urile nu sunt foarte utile.

Dar ce este util atunci?

1611266110 224 Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

Kati Kuustik de la Toggl Plan – o companie distribuită care lucrează din 10 țări – mi-a spus că folosesc teste online pentru a-și găsi principalii candidați: „Nu este un secret că un CV nu spune cu adevărat nimic despre o persoană. Așa că am decis să omitem acel pas. În schimb, folosim teste de abilități scurte pentru a găsi cei mai buni candidați fără a trece prin grămezi de hârtie. ”

O altă modalitate este să arăți proiectele pe care le-ai făcut și de care ești mândru. „Dacă vrei să lucrezi cu noi, tot ce vrem să vedem este un mesaj de la tine. Vă rugăm să nu trimiteți un CV. În schimb, spune-ne cine ești. Arătați-ne lucruri relevante pe care le-ați făcut, care vă încântă ”, a spus Wyn Sutuntivorakoon de la Unsplash când am vorbit despre cum se angajează de la distanță.

1611266111 756 Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

Deoarece poate fi complicat să prezinți proiecte din ultimul loc de muncă, îți poți construi cu ușurință propriile proiecte secundare ca o modalitate de a-ți arăta abilitățile. Și abilitățile tale sunt mai vizibile într-un proiect care este distractiv și interesant pentru tine!

Există și un bonus la acest lucru: poate că proiectul tău secundar devine în curând un loc de muncă cu normă întreagă!

RemoteHub este proiectul meu secundar

Asta fac cu RemoteHub. Îmi fac veniturile inițiale, dar lucrez și pentru un startup, de acasă.

1611266111 505 Doriti sa stiti cum sa obtineti un loc de munca

Mă bucur să văd RemoteHub crescând. Aproape 1.000 de persoane s-au înscris la newsletter-ul săptămânal și 700 și-au construit profilul de utilizator. Companiile de la distanță au adăugat 2.600 de orașe din 130 de țări din care lucrează.

Scriu despre călătoria mea ca dezvoltator soloși partajarea tuturor valorilor mele în proces, inclusiv numerele de trafic și venituri.