După Cambridge Analytica, Facebook are încă erori care scurg de date

După Cambridge Analytica, Facebook are încă erori care scurg de date
⏱️ 4 min read

Facebook a trecut printr-o mulțime de schimbări după scandalul datelor Cambridge Analytica în care au fost colectate date private de milioane de persoane fără știrea lor. Au trecut câteva săptămâni până când utilizatorii aflați la limită au început să se stabilească. Cu toate acestea, a durat doar câteva luni până când un hacker etic numit Inti De Ceukelaire a descoperit un bug care ar putea duce la același tip de scurgere de date pe care Facebook este acum greu de prevenit. Totuși, de data aceasta, nu a existat niciun strigăt masiv și există motive pentru acest lucru, pe care le vom explica. De asemenea, vă vom arăta cum puteți configura Facebook în așa fel încât să puteți preveni victima.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce s-a întâmplat?

După operațiunea de miniere de date Cambridge Analytica, Facebook a avut o recompensă de erori care a oferit o plată decentă pentru oricine a găsit probleme cu sistemul său. Inti, un hacker etic care participă adesea la recompense de erori, a fost hotărât să găsească ceva demn de „programul de recompense pentru abuzul de date” al rețelei sociale.

După un pic de încercări și erori, a găsit ceva surprinzător care ar putea compromite peste 120 de milioane de utilizatori de pe platformă.

Dacă ați luat vreodată unul dintre acele mici teste de personalitate sau teste de pe Facebook care vă cer anumite permisiuni, probabil că ați aterizat pe eroarea pe care a găsit-o. Hackerul a creat un site de testare pentru a vedea dacă poate extrage datele cuiva folosind o solicitare JavaScript și a putut folosi o bază de date separată creată de „Nametests.com” pentru a obține orice i-a plăcut.

Din cantitatea modestă de date pe care dezvoltatorul de teste o avea, el a fost capabil să interogheze pe Facebook alte câteva lucruri, cum ar fi istoricul imaginilor de profil, imaginile prietenilor, etc. acesta și alți utilizatori care au folosit aplicația. Rețineți că majoritatea oamenilor iau la iveală aceste teste inane prin prietenii lor care își împărtășesc adesea rezultatele.

Aceste teste sunt adesea centrate în jurul unor lucruri banale precum „Care prințesă Disney ești tu?” sau „Care muzician clasic ești?” Care este răul în asta?

După cum a constatat Inti, există multe potențiale daune.

Să fim corecți

După ce Inti a găsit eroarea, a raportat-o ​​la Facebook. Acest lucru s-a întâmplat pe 22 aprilie 2018. Pe 28 iunie 2018, Facebook a anunțat descoperirea și plata recompensei către Inti, spunând că a lucrat cu dezvoltatorul Nametests.com (Social Sweethearts) pentru a rezolva rapid acest lucru.

Pentru a fi în siguranță, am revocat jetoanele de acces pentru toți cei de pe Facebook care s-au înscris pentru a utiliza această aplicație. Deci, oamenii vor trebui să reautorizeze aplicația pentru a o utiliza în continuare.

Din câte știm, nimeni nu a încercat să exploateze bug-ul în timpul existenței sale, așa că misiunea a fost îndeplinită!

De ce trebuie să vă protejați în continuare

facebookdata-lock

În ciuda eforturilor depuse de Facebook, nu avem de unde să știm dacă patch-ul lor cu Social Sweethearts ar împiedica efectiv încercările ulterioare ale acestui tip de exploatare a datelor de la alte firme și persoane. Nu este un fapt sigur că datele dvs. sunt sigure, deoarece o gaură din sistem a fost conectată. Din acest motiv, ar trebui să controlați mai mult informațiile dvs., urmând pașii de mai jos.

  • Accesați Setări și navigați la „Aplicații și site-uri web”.
  • Examinați aplicațiile la care sunteți conectat în prezent și eliminați-le. De asemenea, puteți edita permisiunile oricărei aplicații pe care decideți să le păstrați.

Pentru a fi sincer, aveam de gând să vă sfătuiesc să accesați secțiunea „Aplicații pe care alții le folosesc” din preferințele dvs., dar Facebook a eliminat-o. Iată ce a spus compania:

Aceste setări învechite au fost eliminate deoarece s-au aplicat unei versiuni mai vechi a platformei noastre care nu mai există.

Nu este foarte clar dacă setările au fost eliminate, deoarece datele dvs. nu mai pot fi accesate de aplicațiile pe care le folosesc prietenii dvs. sau dacă aceasta va fi activată permanent.

Din acest motiv, ar trebui să fii foarte atent la datele pe care le distribui prietenilor pe Facebook. Dacă există ceva sensibil, faceți un telefon sau pur și simplu ieșiți în aer curat și mergeți la jogging, cu bicicleta sau pur și simplu stați într-o cafenea cu un prieten. Este o tehnologie veche, dar este bună pentru tine!

Ce alți pași mai luați pentru a vă proteja datele pe Facebook? Împărtășiți-le cu noi!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x