E-mails com pixels de rastreamento tornaram-se “endêmicos”

E-mailurile cu pixeli de urmărire au devenit „endemice”

⌛ Reading Time: 3 minutes

Deși există atât de multe moduri în care trăim vremuri interesante în lumea tehnologiei, nu este totul bine. Se pare că avem de-a face cu probleme de confidențialitate din toate direcțiile. Cel mai recent este urmărirea pixelilor care sunt încorporați în secret în e-mailurile noastre.

Ce sunt urmărirea pixelilor?

Pixelii de urmărire sunt, de asemenea, numiți uneori „pixeli spion” și, pe bună dreptate, sau „semnalizatoare web”. Acestea sunt mici fișiere de imagine, cum ar fi .PNG-urile și GIF-urile, care sunt încorporate în e-mailuri.

Acești pixeli spion vor apărea limpezi sau albi sau orice altă culoare pentru a nu-i observa. Adesea sunt doar 1 × 1 pixeli.

Cum funcționează urmărirea pixelilor?

În urma unei cereri din partea BBC, serviciul de mesagerie Hey și-a analizat traficul și a făcut o descoperire interesantă. Aproximativ două treimi din e-mailurile trimise către conturile de e-mail private ale utilizatorilor săi conținea pixeli de urmărire.

Deținătorii de cont de e-mail nici măcar nu trebuie să interacționeze cu acești pixeli pentru ca aceștia să își poată urmări activitățile. Pixelul este descărcat automat la deschiderea e-mailului. Aceasta trimite un semnal către serverul unui agent de marketing că e-mailul a fost deschis. Pixelii ar putea, de asemenea, să înregistreze numărul de deschideri ale e-mailului, adresa IP utilizată și utilizarea dispozitivului.

E-mail de urmărire Pixels Phone

Acest lucru nu este diferit de pixelii utilizați pe site-uri web pentru a urmări vizitatorii. Deși mulți oameni nu știu despre urmărirea pixelilor, nu sunt noi. Ele pot fi folosite de specialiștii în marketing pentru a măsura implicarea, cât de reușită are o campanie sau pentru a trimite urmări sau mesaje mai direcționate dacă e-mailul nu a primit un răspuns.

Hei, cofondatorul David Heinemeier vede pixelii spion ca pe o „invazie grotescă a vieții private”. În medie, el spune că compania sa procesează un milion de e-mailuri și peste 600.000 de încercări de urmărire a pixelilor sunt blocate în fiecare zi. Dacă aplicați acest raport tuturor celorlalte servicii de e-mail mai mari, precum Gmail și Outlook, se pare că practica este „endemică”.

GDPR din Europa forțează organizațiile să informeze destinatarii de e-mail cu privire la pixelii de urmărire. Dar nivelul de transparență nu este clar, deoarece nu este necesar neapărat consimțământul. Nu se știe dacă înscrierea pentru a primi e-mailuri și citirea unei notificări de confidențialitate este suficientă ca notificare.

Trimitere pixeli de urmărire prin e-mail

Dacă vă deranjează această practică de urmărire a pixelilor ascunși în e-mailurile dvs., este suficient de ușor să renunțați. Fie nu permiteți descărcarea automată a imaginilor, fie folosiți suplimente de e-mail și browser pentru a bloca pixelii de urmărire.

Te deranjează această practică a îngropării pixelilor de urmărire? Ai de gând să faci schimbări imediat? Spune-ne în comentariile de mai jos. Citiți mai departe pentru a afla cele mai sigure 12 servicii de e-mail pentru o mai bună confidențialitate.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.