EasyMesh: un nou standard care promite o modalitate mai ieftină și mai ușoară de a extinde Wi-Fi

EasyMesh: un nou standard care promite o modalitate mai ieftină și mai ușoară de a extinde Wi-Fi
⏱️ 4 min read

Wi-Fi Alliance a lansat recent EasyMesh, un nou standard pentru rețeaua mesh care va permite diferitelor mărci de routere să lucreze împreună. Acest lucru ar putea face acoperirea casei dvs. cu un semnal wireless puternic mult mai ușoară și mai ieftină, deși depinde de producătorii de hardware să pună în aplicare standardul.

Ce este rețeaua mesh?

Rețelele Mesh utilizează mai multe routere diferite pentru a crea o rețea Wi-Fi continuă, permițându-vă să acoperiți zone mari fără a fi nevoie să porniți manual dispozitivele. Un router cu o conexiune poate partaja conexiunea wireless cu alte routere din raza de acțiune, iar acestea pot, la rândul lor, să sară acel semnal către alte routere din apropiere. Sunt programați să se autoorganizeze, vorbind între ei și găsind cea mai bună modalitate de a-și configura semnalele și, deoarece acest lucru este automat, adăugarea unui nou nod nu necesită multă configurare.

În ce este diferit EasyMesh?

easymesh-ușor

Conceptul de bază este cam același. Software-ul EasyMesh, atunci când este instalat pe punctele de acces, oferă rețelei un set de reguli pentru modul de comunicare și partajare a semnalului Internet. Până în prezent, însă, producătorii foloseau protocoale de rețea proprietare, ceea ce înseamnă că un Linksys nu poate fi într-o rețea mesh cu un Eero, de exemplu. Dacă începeți cu o singură marcă, sunteți blocat în ea. Niciun alt router sau echipament nu este compatibil cu rețeaua dvs., indiferent de cât costă sau dacă nu se potrivesc exact nevoilor dvs.

EasyMesh, pe de altă parte, este un standard deschis pe care orice producător îl poate utiliza pe hardware-ul său, ceea ce va permite oricărui router cu EasyMesh să se conecteze la orice alt router cu software-ul. Ce este atât de interesant la asta? În esență, va face din cobbling o rețea mesh o propunere mai ieftină și mai flexibilă, întrucât consumatorii vor fi capabili să amestece și să potrivească dispozitivele după cum aleg.

Un avantaj secundar este că EasyMesh extinde posibilitățile de modernizare a rețelei dvs. fără a înlocui totul – pur și simplu schimbați routerul principal de control. Dacă acel router de control are o caracteristică care îi permite să gestioneze mai bine traficul de rețea, acel beneficiu va fi transmis și tuturor celorlalte routere. Acest lucru ar putea duce la unele inovații interesante, deoarece companiile concurează pentru a oferi controlere de rețea mai bune.

O vor folosi companiile?

easymesh-blocat

Cel mai mare obstacol potențial este că producătorii de rute au investit deja destul de mult în propria lor tehnologie mesh și au un interes să o păstreze drept proprietate. Dacă costă foarte mult să te îndepărtezi de configurarea actuală, probabil că vei rămâne cu ceea ce ai, indiferent dacă un concurent oferă ceva mai ieftin sau mai bun.

Cu toate acestea, standardul EasyMesh ar putea fi o modalitate pentru companiile mai mici de a implementa cu ușurință rețeaua mesh, ceea ce ar putea atrage unii consumatori de la mărci mai mari. Acest lucru ar oferi mărcilor mai mari un stimulent pentru a începe să sprijine standardul și ar duce probabil la o concurență sporită în ceea ce privește prețul și tehnologia. Routerele existente pot fi actualizate la noul standard cu o simplă actualizare a firmware-ului, astfel încât producătorii de hardware ar putea să-l elibereze teoretic pentru dispozitivele pe care consumatorii le dețin deja.

Concluzie: când va veni?

Până în prezent, niciun producător important nu s-a angajat să respecte standardul și este probabil ca adoptarea să fie treptată. În cele din urmă, EasyMesh poate fi disponibil pe o gamă largă de routere și alte hardware de rețea, dar probabil că este mai bine să nu vă țineți respirația. Forțele pieței necesită ceva timp pentru a lucra.

Credit de imagine: detaliu al unui router wireless și al unui bărbat care folosește smartphone-ul pe camera de zi de acasă de Casezy idea / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x