Economisiți bani la reparațiile dispozitivului cu o verificare în garanție

Device Repair Warranty Check Featured
⏱️ 16 min read

Calculatoarele și dispozitivele sunt acum considerate în general a fi mai fiabile decât în ​​anii trecuți. Dacă ceva nu merge bine cu unul dintre aceste dispozitive, o garanție poate ajuta la depanarea și repararea. Nu numai că o garanție vă poate economisi bani, dar vă poate economisi și multă frustrare și dureri de cap. Știi dacă telefonul sau computerul tău este încă în garanție? Vă putem ajuta cu asta, arătându-vă cum să faceți o verificare a garanției pe o varietate de dispozitive.

De ce este utilă verificarea garanției?

La bine și la rău, dispozitivele noastre preferate pot eșua din când în când. De aceea, garanțiile sunt atât de neprețuite – vă pot ajuta să vă reparați dispozitivul fără costuri suplimentare pentru dvs. Să știi că mai ai garanție atunci când dispozitivul tău are o problemă este primul pas pentru a ști cum să rezolvi situația, întrucât costurile de reparație pot atinge proporții astronomice.

Reparații dispozitive Verificare garanție Generic

Crezi că computerul, tableta sau smartphone-ul tău sunt încă în garanție? Apoi mergeți mai departe și treceți direct la următoarea secțiune. Ești în afara garanției tale? Apoi, este posibil să trebuiască să vă uitați la opțiunile de reparare de la terți sau chiar să cumpărați un dispozitiv nou.

Cum să vă verificați starea garanției

În primul rând: înainte de a începe să vă gândiți la economisirea de bani pe o garanție, trebuie să vă asigurați că dispozitivul este încă acoperit. Din fericire, acest lucru este relativ ușor și necesită mai puțin de cinci minute pentru a verifica starea garanției, astfel încât să știți care sunt opțiunile dvs. cu un dispozitiv care nu funcționează corect.

Garantie computer

Reparații dispozitive Verificați garanția Dell

Pentru a verifica valabilitatea garanției computerului, veți avea nevoie de numărul de serie, care poate fi găsit pe unitate în unele cazuri sau în setările macOS sau Windows 10/11. Conectați numărul de serie la verificatorul de garanție al producătorului pentru a afla dacă computerul dvs. este încă acoperit:

Pentru a găsi un număr de serie pe un Mac

Reparații dispozitive Verificare garanție Mac

Accesați meniul Apple din colțul din stânga sus și faceți clic pe prima opțiune: „Despre acest Mac”. Numărul de serie va fi disponibil imediat pe ecranul care apare și este disponibil și pe cutia în care a venit.

Găsiți un număr de serie în Windows

Reparații dispozitive Verificați garanția Windows
 1. Faceți clic dreapta pe butonul „Start” și faceți clic pe „Prompt de comandă (administrator).”
 2. Introduceți wmic bios get serialnumberapoi apăsați enter pentru a executa comanda.
 3. Numărul dvs. de serie ar trebui să se afișeze acum.

Alternativ, puteți căuta un număr de serie undeva pe computerul propriu-zis, pe cutie, o chitanță prin e-mail dacă ați achiziționat online sau documente care au venit cu dispozitivul.

Garantii pentru tablete si telefoane

Verificarea garanției pentru telefonul sau tableta dvs. se poate face cu ușurință pe site-urile web ale producătorilor. Spre deosebire de computere, care este un proces destul de uniform, smartphone-urile și tabletele vor varia în funcție de producător.

Reparații dispozitive în garanție Verificați Google

Apple face totul online, în timp ce Amazon vă va cere să sunați la serviciul pentru clienți. Google vă va cere să sunați și el, în timp ce Samsung dorește să vă configurați un cont, să vă înregistrați produsul, apoi să verificați starea garanției. În fiecare caz, veți dori să știți data achiziției, numărul de serie și modelul produsului (iPad, Pixel 5, Samsung Galaxy S21 etc.).

Localizarea numerelor de serie pentru iPhone și iPad

Reparații dispozitive Verificare garanție Apple Iphone
 1. Atât pe iPhone, cât și pe iPad, accesați „Setări -> General” și atingeți „Despre”.
 2. Numărul de serie ar trebui să fie în partea de sus a ecranului.

Găsirea numerelor de serie pe smartphone-uri și tablete Android

 1. În general, pe un dispozitiv Android, mergeți la „Setări -> Sistem”.
 2. Mergeți la „Despre telefon -> Stare (Informații)” și căutați „Numărul de serie al dispozitivului” în partea de jos a ecranului.

Obținerea numărului de serie pe tabletele Amazon Fire

Reparații dispozitive în garanție Verificați tableta Fire
 1. Accesați „Setări -> Opțiuni dispozitiv -> Despre tableta Fire”.
 2. Căutați „Număr de serie” și copiați numărul în jos.

Cum depuneți o cerere de garanție?

După ce căutați starea garanției pe site-urile de mai sus, următorul pas va fi să vă aflați de ce aveți nevoie pentru a face o revendicare reală a garanției. În loc de o singură nevoie concretă, fiecare producător poate necesita ceva diferit. O așteptare comună este dovada achiziției. Aceasta poate veni sub forma unei chitanțe pe hârtie sau prin e-mail.

Reparații dispozitive Verificare garanție Apple Laptop

Dacă ați cumpărat direct de la producător, probabil că aceștia pot căuta istoricul tranzacțiilor dvs. și pot găsi numărul de serie pentru dvs. Pentru articolele cu bilete mari, cum ar fi tablete, telefoane și computere, să păstrați o chitanță și să faceți o fotocopie poate fi de mare ajutor dacă trebuie vreodată să treceți printr-un proces de garanție.

Ce este un exemplu de proces de garanție?

Procesul de revendicare a garanției Lenovo

Reparații dispozitive Verificați garanția Lenovo

În cazul Lenovo, veți începe cu numărul dvs. de serie și pagina de verificare a garanției. Localizarea numărului dvs. de serie este uneori la fel de simplă, deoarece este disponibil pe un autocolant de pe spatele oricărui desktop sau all-in-one. Pentru laptopuri, numărul de serie este adesea situat sub baterie sau poate fi găsit folosind wmic bios get serialnumber prompt de comandă.

Reparații dispozitive în garanție Verificați serviciul Lenovo

După introducerea numărului dvs. de serie, pagina Lenovo va afișa imediat starea garanției dvs. și ce nivel de asistență este disponibil. În timp ce fiecare producător de dispozitiv va fi diferit, Lenovo vă va arăta un grafic linear care indică momentul în care a început și s-a încheiat garanția. În plus, veți vedea o secțiune pentru diferitele niveluri de servicii pe care Lenovo le are disponibile pentru asistență online bună, mai bună și cea mai bună, în funcție de garanția dumneavoastră sau de starea garanției extinse.

Reparații dispozitive Verificați garanția Lenovo Upgrade

Separat, aveți opțiunea de a vă actualiza garanția. Deși nu am finalizat procesul, Lenovo indică faptul că, pentru o „taxă mică”, va restabili garanția. Cerința este să faceți această achiziție înainte ca garanția de bază sau inițială să expire. Costul upgrade-ului variază, dar rețineți că, cu cât garanția este mai mare, cu atât este mai mare acoperirea, deoarece poate include protecție împotriva daunelor accidentale împotriva vărsărilor și căderilor.

Procesul de revendicare a garanției Amazon

Reparații dispozitive Verificați garanția Amazon

În timp ce Lenovo are un site web detaliat de garanție plin de informații, Amazon este exact opusul. Singurul pas real pe care îl poți face este să aterizezi Pagina cu detalii privind garanția Amazon înainte de a apela serviciul pentru clienți. În afară de a vă spune garanția aplicabilă pentru dispozitivul dvs., singurele informații oferite de Amazon sunt sfatul de a contacta linia de asistență pentru clienți pentru a depana sau a înlocui un dispozitiv aflat în garanție. Acest lucru este valabil pentru toate dispozitivele Amazon, inclusiv pentru toată gama de tablete Fire, eReaders Kindle, dispozitive Fire TV etc.

Cum funcționează garanția Apple (AppleCare)?

După cum s-ar putea aștepta, Apple face lucrurile puțin diferit în ceea ce privește garanțiile, chiar dacă intervalul de timp este destul de standard. Garanția de bază oferită la fiecare achiziție de dispozitiv Apple este cunoscută sub numele de AppleCare. Cu AppleCare, Apple oferă o garanție limitată de un an și până la 90 de zile de asistență tehnică complementară (la telefon). Toate lucrările în garanție cu Apple încep cu ea site-ul de verificare a garanției. Odată ce ați introdus numărul de serie, Apple vă va afișa trei opțiuni separate.

Reparații dispozitive Verificare garanție Applecare
 • Data validă de achiziție: această opțiune vă permite să știți dacă Apple poate verifica când a fost achiziționat produsul dvs.
 • Asistență tehnică telefonică: aceasta este acoperită de intervalul de timp de 90 de zile de la data inițială de cumpărare.
 • Acoperire pentru reparații și service: aflați aici dacă dispozitivul dvs. Apple este încă acoperit de garanția limitată de un an.

Dacă produsul dvs. este încă acoperit de AppleCare, Apple vă va anunța ce este încă acoperit și vă va oferi un link direct pentru a configura o reparație. Dacă sunteți acoperit, vi se oferă trei până la patru opțiuni diferite:

Reparații dispozitive în garanție Verificați Apple Repair
 • Trimiteți pentru reparație: Apple vă va furniza o etichetă de livrare preplătită și o puteți trimite la centrul de reparații. Această opțiune depinde de produsul în sine. De exemplu, opțiunile mele iMac, prezentate mai sus, nu sunt afișate opțiunea „Trimite pentru reparație” din cauza dimensiunii și costurilor de transport.
 • Aduceți pentru reparație: aceasta va avea loc la orice magazin deținut de Apple sau furnizor de servicii autorizat.
 • Chat: exact așa cum sună: puteți vorbi cu un reprezentant de asistență pentru a depana.
 • Vorbește acum cu asistența Apple: la fel ca prin chat: apelează pentru a depana prin telefon.

Folosind oricare dintre aceste opțiuni, puteți profita de procesul de garanție Apple. Unul dintre cele mai mari beneficii este posibilitatea de a intra într-un retailer autorizat sau într-un magazin Apple și de a primi imediat asistență. Acesta este un bonus uriaș față de concurenți, unde aproape întotdeauna va trebui să trimiteți un dispozitiv pentru reparare.

Dar AppleCare+?

Reparații dispozitive Verificați garanția Applecareplus

Dacă doriți să duceți garanția Apple cu un pas mai departe, alegeți AppleCare+. Acest program de garanție extinsă nu numai că prelungește durata garanției, ci și reduce dramatic costurile de înlocuire pentru reparațiile fără garanție, cum ar fi ecranele sparte sau crăpate. Durata acoperirii poate varia, deoarece puteți achiziționa inițial doi ani cu prețuri în funcție de dispozitiv.

 • Garanția extinsă AppleCare+ pentru un iPhone mai nou poate rula între 129 USD și 199 USD, în funcție de modelul dvs.
 • Cu Mac, costul este între 99 și 299 USD, costurile variind între laptopuri și iMac.
Reparații dispozitive în garanție Verificați opțiunile Applecareplus

Lăsând deoparte costurile inițiale, există două aspecte ale AppleCare+ de luat în considerare. Primul este că vă acoperă dispozitivul împotriva oricărui lucru care ar putea fi considerat o defecțiune hardware care nu este cauzată de deteriorare, utilizare greșită etc. Înlocuirile în aceste condiții sunt gratuite.

Deteriorările accidentale, cum ar fi un ecran crăpat sau balama spartă, necesită o taxă suplimentară pentru înlocuire, dar una care este semnificativ mai mică decât taxa pentru înlocuire fără AppleCare+. AppleCare+ înlocuirea unui ecran crăpat pe iPhone ar costa doar 29 USD, în timp ce înlocuirile care nu sunt AppleCare+ ar putea ajunge până la 279 USD.

întrebări frecvente

1. Ce este de obicei acoperit de garanție?

În cea mai mare parte, garanțiile generale acoperă defecte mecanice sau electrice care sunt în afara controlului dumneavoastră. Aceasta înseamnă că un ecran nu mai funcționează sau bateria nu mai menține încărcarea. Ar putea însemna, de asemenea, că tastatura nu mai înregistrează apăsările de taste. Orice lucru care nu are legătură cu daune fizice, cum ar fi picăturile sau loviturile, va fi acoperit în perioada inițială de garanție.

2. Cât timp vă acoperă garanția?

În cea mai mare parte, toate garanțiile standard sunt implicite pentru o perioadă de un an de la data achiziției/activării. Cu toate acestea, aproape fiecare companie de computere și dispozitive oferă o garanție extinsă pentru întreaga linie de produse. Lenovo și Dell oferă acest lucru pentru computerele lor, la fel ca Apple pentru întreaga linie de produse. De asemenea, Amazon vinde o garanție extinsă pentru gama sa de tablete Fire.

3. Ce se întâmplă dacă am trecut doar de perioada de expirare a garanției?

Acesta este de fapt un scenariu mai comun decât ați putea crede. Nu este imposibil pentru o companie să ofere o mică clemență în perioada de garanție, dar majoritatea companiilor își respectă termenul de un an și nu se clintește. Apple și Amazon sunt în mod tradițional printre cele mai bune companii care oferă o mică flexibilitate în garanție, dar asta de la caz la caz.

4. Cât costă reparațiile în afara garanției?

Aceasta este o întrebare dificilă, fără un răspuns ușor. Costurile de garanție vor varia în funcție de companie și de situație. Este balamaua ruptă la laptopul tău? Probabil că va fi mai scump decât înlocuirea bateriei. Totul depinde foarte mult de ce a mers prost și cum a mers prost.

5. Există opțiuni de garanție disponibile pentru terți?

Da! Sunt disponibile opțiuni de la terți, iar unele dintre ele, cum ar fi Squaretrade, sunt considerate ca fiind alternative puternice la garanțiile producătorului. De asemenea, Best Buy, Target și alți comercianți cu amănuntul online și în magazine de tip mare oferă, de asemenea, propriile programe interne de garanție pentru a oferi o acoperire suplimentară.

Dacă sunteți într-o dispoziție de cumpărare, consultați sau cumpărați ghiduri pentru monitoare, Mac-uri și procesoare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x