Efectuarea unei instalări curate a driverului plăcii grafice pe Windows

Efectuarea unei instalări curate a driverului plăcii grafice pe Windows
⏱️ 5 min read

Plăcile grafice pot fi puțin dificile de configurat. De la necesități de energie până la spațiu fizic în interiorul computerului, nu este la fel de ușor ca pur și simplu să cumpărați cea mai puternică carte și să o instalați fără a lua în considerare. Driverele fac ca întreaga configurare să fie un pic mai complicată și, uneori, veți găsi dorința de a efectua o curățare completă a driverelor GPU. Deși puteți parcurge și dezinstala fiecare componentă a GPU, de la drivere la software, există o modalitate mult mai ușoară de a vă asigura că totul este eliminat.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce aș vrea să fac asta?

Înainte de a explora cum, să vorbim despre motivul pentru care ați putea dori să faceți o instalare curată a unui driver de placă grafică. Deși nu este o acțiune pe care o veți vedea făcând în fiecare zi, există mai multe scenarii în care veți dori să luați în considerare efectuarea unei curățări curate a driverelor GPU.

În primul rând, este posibil să întâmpinați probleme cu driverele dvs. actuale. Poate că continuă să se prăbușească sau chiar să provoace înghețarea întregului PC sau BSOD. Dacă vi se întâmplă acest lucru, reinstalarea versiunilor noi ale driverelor actuale vă poate ajuta.

Alternativ, noile drivere pot cauza probleme, indiferent de ceea ce faceți. În acest caz, vă recomandăm să reveniți la driverele mai vechi. Revenirea înapoi a driverelor poate funcționa, dar acest lucru va asigura o curățare curată și reinstalarea driverelor mai vechi.

Uneori nu aveți probleme cu driverele, dar ați achiziționat o nouă placă grafică. Ca atare, înainte de a instala un nou card pe computer, vă puteți curăța computerul de toate driverele corespunzătoare vechii carduri. Apoi, puteți instala pe un nou sistem nou.

Cum să o facă

Deci, cum faceți o nouă instalare a unui driver grafic?

Pregatirea

Mai întâi, asigurați-vă că aveți driverul grafic pe care doriți să-l instalați gata de utilizare, chiar dacă obiectivul dvs. este să reinstalați pur și simplu același driver. Deoarece această metodă șterge totul, veți avea nevoie de o copie a driverelor pe care doriți să le instalați pentru a finaliza complet procesul. Este mult mai ușor dacă ați spus că driverele sunt pregătite, astfel încât să le puteți instala imediat ce curățarea este finalizată.

Odată ce aveți driverele pregătite, veți avea nevoie și de Afișare dezinstalare driver. Acesta este programul cheie care face ca curățarea software-ului driverului să fie foarte simplă. Suportă nVidia, AMD și Intel, deci nu vă faceți griji în legătură cu asta.

Curățenie

După ce ați descărcat driverele și Display Driver Uninstaller, reporniți computerul în modul sigur. Dacă vă confruntați cu acest lucru, puteți citi ghidul nostru pe această temă. Având în vedere că veți fi în continuare în sistemul de operare Windows, totuși, este cel mai ușor să faceți metoda MSConfig.

Mai întâi, tastați MSConfig în căutare și faceți clic pe programul care apare.

Accesați fila „Boot”. Aici veți găsi o căsuță pentru „Pornire sigură”. Bifați acest lucru și rămâneți cu opțiunea „Minimal”. Când faceți clic pe OK, computerul vă va solicita să întrebați dacă doriți să reporniți. Dacă doriți să vă îndreptați direct spre curățare, acceptați acest lucru. În caz contrar, dacă aveți de lucru pentru a termina și a salva, amânați-l și reporniți singur PC-ul.

clean-driver-install-boot

Când intrați în modul sigur, găsiți și rulați Display Driver Uninstaller.

clean-driver-install-uninstaller

Opțiunile

Dropbox-ul din partea de sus vă permite să selectați furnizorul plăcii dvs. grafice pe care îl aveți instalat în prezent. Asigurați-vă că afișează furnizorul corect de plăci grafice, astfel încât să vă poată viza corect driverele!

Opțiunile de dezinstalare se explică de la sine. Puteți dezinstala și reporni computerul, dezinstalați fără a reporni și dezinstala apoi opri (pentru a instala un card nou). Dacă reporniți computerul Display Driver Uninstaller, este mai convenabil să porniți din nou în Windows obișnuit pentru a instala driverele noi, ceea ce îl face o alegere solidă de ales.

Sub acesta și în dreapta este un buton care permite Windows să instaleze drivere. Pentru a preveni actualizarea Windows Update în instalarea driverului curat cu drivere proprii, Display Driver Uninstaller oprește automat Windows de la actualizarea driverelor plăcii dvs. grafice. Aceasta înseamnă că sunteți liber să instalați driverele dorite, mai degrabă decât cele pe care Windows crede că le doriți. Dacă preferați să păstrați această caracteristică activată, faceți clic pe acest buton pentru a o reactiva din nou.

După ce sunteți gata, selectați opțiunea pe care doriți să o efectuați. Display Driver Uninstaller vă va curăța computerul de drivere și software. Odată ce ați terminat, sunteți liber să instalați noile drivere și să începeți din nou cu o listă goală. Nu uitați să resetați și toate opțiunile pe care le-ați fi setat pentru placa grafică.

O măturare curată

Pentru unii utilizatori, o nouă instalare a driverului este cheia pentru rezolvarea problemelor lor. În timp ce faci totul cu mâna funcționează, nu există nimic care să depășească o metodă rapidă și eficientă printr-un clic pe un buton.

A reinstalat vreodată un driver pentru problemele computerului? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x