Emulând Sega Dreamcast pe Mac

Emulând Sega Dreamcast pe Mac
⏱️ 6 min read

Din marea epocă de aur a calculelor, dezamăgită din păcate de hardware-ul defect, Dreamcast este un precursor uitat timpuriu al XBox. Fără unul, cum poți juca jocuri destinate Sega Dreamcast pe Mac?

În acest articol discutăm despre diferitele moduri în care puteți începe jocurile retro pe acest frate mic de la consola Xbox.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Trăiesc visul

Mac-ul este destul de slab servit cu emulatoare pentru Sega Dreamcast, care la fel ca Xbox a fost proiectat de Microsoft, dar de ce ar putea fi acest lucru nu este foarte clar. Este posibil pentru că nu a fost un succes ca consolă din cauza unor probleme tehnice enervante. În ciuda acestui fapt, a fost foarte îndrăgit de micul său grup de adepți și a avut avantajul unor porturi directe de jocuri arcade, care erau atât redabile, cât și impresionante din punct de vedere tehnic.

Cu toate acestea, există câteva modalități de a emula această consolă pe Mac, dacă doriți; unele dintre ele sunt evidente, iar altele nu atât de evidente. Să ne ocupăm mai întâi de evident.

Contendentul nativ OS X este lxdream. Deși este capabil să ruleze software-ul Dreamcast, „alergarea” este probabil prea puternică. Dezvoltarea sa oprit în 2009, iar site-ul web nu a fost actualizat din 2010. Nu este un emulator bun.

Deci, unde te lasă asta dacă ai iubit Dreamcast și ai rulat un Mac? Nu este nici un ajutor sau consolare că există o comunitate de dezvoltare vibrantă pentru emulatorul nullDC pe platforma Windows …

Sau este?

Vinul o face mai bună

Cu câteva mici modificări, puteți obține de fapt nullDC pentru Windows care rulează pe Mac prin Wineskin Winery. Primul pas este, desigur, dacă nu aveți Wineskin, să descărcați-l aici. Citiți instrucțiunile și nu uitați că poate fi necesar să instalați X11 dacă nu ați făcut-o deja.

Odată instalat și rulat, Wine vă oferă opțiunea „Descărcați manual pachetele” sau „Creați un nou ambalaj gol”. Ceea ce înseamnă acest lucru este că Wine creează o nouă bulă mică de Windows în care programele destinate Windows pot rula pe procesoarele Intel ale Mac.

Mai întâi „Creați un nou ambalaj gol”.

Denumiți-l „Dreamcast” și apăsați OK și așteptați. Acest lucru durează ceva timp.

dreamcast-mac-name-wrapper

Dacă nu aveți multă memorie, este o idee bună să o lăsați și să nu faceți procesul să concureze pentru spațiu.

Odată ce ați terminat (în cele din urmă), vă va întreba dacă doriți să vedeți noul wrapper în Finder. Alegeți această opțiune și rulați noua aplicație.

dreamcast-mac-app-created

Se va spune că programul nu poate fi rulat. Închideți alerta și rulați-o din nou. Acest lucru se întâmplă întotdeauna.

Acum trebuie să instalați pluginul Winetricks pentru DirectX în mod specific Direct3D. Faceți clic pe fila Instrumente și apăsați butonul Winetricks.

dreamcast-mac-winekin-tools

Deschideți folderul „dll”. Căutați un fișier numit „d3dcompiler43”, instalați-l bifând caseta de lângă acesta din stânga și rulați-l. Acest lucru va dura ceva timp, dar când ați terminat, reveniți la fila Configurare. Nu închideți fereastra de configurare; va trebui să reveniți la el.

dreamcast-mac-winekin-winetricks

Acum trebuie să descărcați și să instalați nullDC.

nullDC Îl face să funcționeze

Trebuie să găsiți o copie a nullDC pentru Windows. Deși nu mai este dezvoltat de echipa originală, a devenit open source în 2010 și o mulțime de oameni și-au asumat provocarea de a o duce mai departe. Dacă nu o găsești nicăieri, îl puteți descărca de aici.

Este un fișier .zip, deci extrageți-l într-un loc convenabil de pe mașina dvs. și căutați-l în director. Ștergeți fișierul „nullDC.cfg”.

Acum puteți reveni la fereastra aplicației Wine și puteți instala folderul în aplicația Wine. Faceți clic pe butonul Instalare software, apoi alegeți „Copiați un folder în interior”.

dreamcast-mac-wine-folder-move-folder

Găsiți directorul nullDC pe care l-ați extras din descărcare – acesta va fi instalat în aplicația Wine. Vă va cere să confirmați EXE-ul pe care doriți să-l executați automat la pornirea aplicației Wine. Faceți clic pe OK. Ești în mare parte bun să mergi.

Un cuvânt despre ROM-uri

La fel ca în cazul tuturor emulatoarelor, problema de unde se obține „creierul” original al consolei, ROM-urile care o fac să funcționeze, este una dificilă. Tot ce vom spune este că, deși puteți căuta pe Google „dc_boot.bin” și „dc_flash.bin” și le puteți descărca, singura modalitate legală 100% de a obține aceste ROM-uri este să le extrageți din propria dvs. consolă Dreamcast și chiar aceasta este o sarcină de legalitate îndoielnică. Unele dintre instalările nullDC pe care le găsiți vor conține de fapt ROM-urile.

Desigur, Sega Dreamcast este un sistem mort de multă vreme și foarte puțini oameni nu-i mai pasă. Acestea fiind spuse, modul în care obțineți ROM-urile depinde de dvs., dar am făcut ceea ce ar trebui să facem și v-am informat despre situația legală.

Odată ce ați obținut ROM-urile, acestea ar trebui să fie instalate în directorul „date” al nullDC, cu excepția cazului în care instalarea dvs. a venit cu ele preinstalate.

Același lucru este valabil și pentru imaginile cu discuri de joc. Le puteți obține online (Google este prietenul dvs.), dar în mod legal tot ce puteți face este să rulați jocurile direct de pe discurile pe care le dețineți sau să le smulgeți de pe discuri în imagini, ceea ce nu intră în sfera acestui tutorial.

Rularea visului

Acum puteți rula aplicația Dreamcast Wine. Odată ce funcționează și înainte de a rula ceva, trebuie să setați preferințele de afișare. Mergeți la „Opțiuni -> PowerVR -> Mod ZBuffer” și alegeți „D24S8 + FPE” (precizie lentă, bună).

Odată ce ați terminat, îl puteți rula.

Faceți clic pe meniul Fișier și alegeți „Fișier -> Pornire normală” și alegeți fișierul pe care doriți să îl rulați.

dreamcast-mac-nullDC-alege-joc

Configurarea joystick-urilor este cu totul altceva și vă recomandăm să obțineți un joystick Dreamcast second-hand și să îl atașați la computer cu un adaptor USB.

Cartela de memorie LCD este emulată ca o fereastră mică și puteți vedea orice informații suplimentare acolo în timp ce jucați.

dreamcast-mac-jetset-running

Concluzie

Este ciudat și inconfortabil că trebuie să imitați un PC pentru a juca jocuri Dreamcast, dar este singura modalitate de parcurs pentru moment. Da, este puțin instabil (pe mașina noastră se blochează când setați ecranul complet, de exemplu, dar este pe ecran complet când reporniți.), Și va trebui să modificați viteza pentru a-l face redat mai fluid, dar serios este uimitor că funcționează deloc, nu contează că funcționează bine.

Dacă v-a plăcut acest tutorial sau aveți întrebări despre Dreamcast pe Mac, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: Sega Dreamcast nr. 6

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x