Emularea PSP pe Android

Emularea PSP pe Android
⏱️ 5 min read

PlayStation Portable (PSP) a avut un impact destul de mare asupra comunității de jucători, cu milioane de vânzări. Cu toate acestea, deoarece consola este destul de veche acum, este posibil să nu aveți acces la ea. Nu vă faceți griji, totuși, deoarece puteți reda în continuare titlurile clasice PSP pe telefonul dvs. Android folosind un emulator.

PPSSPP este unul dintre cei mai buni emulatori PSP care acceptă aproape toate platformele, inclusiv Android. Emulatorul este open-source și complet gratuit de utilizat, deci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la trucuri sau upgrade-uri. În această postare vă vom arăta cum puteți juca jocuri PSP pe Android folosind PPSSPP.

Obținerea jocurilor PSP

PPSSPP este doar un emulator și emulează doar jocurile PSP furnizate de dvs., așa că va trebui să obțineți primul joc PSP pentru a începe să jucați jocuri PSP pe Android. În acest scop, trebuie să obțineți fișierul ISO sau CSO al jocului PSP în telefonul dvs. Android pentru a-l putea emula și reda pe PPSSPP.

Deși puteți obține cu ușurință aproape orice fișier ISO al jocului PSP online printr-o căutare simplă pe Google, trebuie remarcat faptul că este ilegal să descărcați și să jucați jocuri PSP pe care nu le dețineți personal. Prin urmare, vă recomandăm să creați fișiere ISO din jocurile PSP pe care le dețineți personal. Puteți obține mai multe detalii despre cum să creați fișiere ISO pentru jocuri PSP din Pagina de întrebări frecvente PPSSPP.

PPSSPP vine, de asemenea, cu câteva jocuri demo (nu foarte bune) pe care le puteți descărca și juca pentru a vedea cum funcționează emulatorul.

Folosind PPSSPP

Odată ce ai fișierul ISO al jocului PSP în telefonul tău Android, Descărcați PPSSPP pentru Android și lansați-l. În interfața principală puteți accesa fila „Jocuri” și căuta jocurile pe care le-ați descărcat. Poate juca jocuri atât din stocarea unui telefon, cât și din cardul SD extern.

Bacsis: Odată, m-am simțit foarte prost încercând să joc jocuri de pe cardul SD, deoarece nu am putut găsi locația în care se afla opțiunea pentru cardul SD (mi-a luat aproximativ 3 ore!). În mod implicit, PPSSPP afișează spațiul de stocare intern al unui telefon în secțiunea „Jocuri”, dar puteți atinge „Săgeată în sus” la început pentru a vă deplasa înapoi în zona în care se află folderul dvs. Card SD (extSDCard) (vedeți captura de ecran de mai jos).

Play-PSP-Games-On-Android-Access-SD-Card-Folder

Atingeți jocul pe care doriți să îl jucați și acesta ar trebui să se lanseze. În timp ce jocul se joacă, veți vedea butoane pe ecran similare cu cele văzute pe PSP-ul original. Gesturile tale tactile nu vor funcționa în timpul jocului, doar butoanele de pe ecran vor funcționa.

Play-PSP-Games-On-Android-In-Game-Controls

Notă: performanța jocurilor depinde de specificațiile hardware ale telefonului dvs. Este destul de obișnuit să vă confruntați cu probleme de performanță, dar puteți obține cu ușurință un spor de performanță modificând anumite setări de sistem și grafică. Pe forumurile PPSSPP, există un foarte ghid la îndemână despre creșterea performanței jocurilor PPSSPP, și puteți face referire la aceasta dacă vă confruntați cu probleme de performanță. (Am încercat-o personal și face minuni.)

Caracteristici ale PPSSPP (partea interesantă)

Puteți vedea cum puteți juca jocuri PSP pe Android folosind PPSSPP, dar iată partea distractivă: PPSSPP nu numai că reproduce mediul PSP original, ci adaugă și multe opțiuni de personalizare distractive pentru a vă îmbunătăți experiența. Mai jos am enumerat câteva dintre caracteristicile PPSSPP pe care este posibil să nu le fi experimentat pe PSP-ul original.

  • PPSSPP poate îmbunătăți textura pentru a vă permite să jucați jocuri PSP pe telefoane cu ecran mare și chiar tablete la rezoluție full HD. L-am folosit chiar și pe computerul meu, iar calitatea a fost excelentă.
  • Puteți salva jocul oriunde, chiar dacă jocul în sine nu are o opțiune de salvare în joc. PPSSPP are o opțiune separată „Salvare joc” care nu este afectată de jocul real.
  • Puteți schimba cu ușurință locația butoanelor de pe ecran și, de asemenea, puteți adăuga mai multe butoane cu funcții diferite. Puteți chiar crea butoane combinate, perfecte pentru jocuri de luptă precum Tekken.
  • Există opțiuni de rețea pentru jocurile multiplayer și posibilitatea de a juca de la distanță jocul pe un alt dispozitiv.
  • Importați-vă datele originale „salvați jocul” PSP în PPSSPP pentru a continua să jucați din același loc.
  • Opțiuni de trișare pentru a folosi trucuri de joc.
  • Zeci de opțiuni de personalizare pentru a vă personaliza experiența de joc în funcție de nevoile dvs.

Concluzie

PPSSPP este un excelent emulator pentru a juca jocuri PSP clasice și chiar pentru a obține o experiență mai bună decât PSP-ul original. Singura problemă pe care o am cu PPSSPP sunt butoanele tactile de pe ecran. În comparație cu butoanele fizice de pe PSP-ul original, butoanele de pe ecran sunt mai puțin satisfăcătoare și, de asemenea, oarecum mai greu de utilizat atunci când joci jocuri de acțiune cu ritm rapid. Cu toate acestea, cu puțină practică, ar trebui să le puteți înțelege și să cunoașteți limitele. De asemenea, vă voi recomanda să încercați PPSSPP pe PC; este distractiv să joci pe un ecran mare cu performanțe mai bune.

Anunțați-ne în comentarii ce jocuri PSP doriți să jucați pe telefonul dvs. Android. De asemenea, dacă aveți nevoie de ajutor pentru a înțelege PPSSPP sau aveți nevoie de mai multe detalii despre modul de utilizare optimă, întrebați mai jos în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x