Enpass: mai mult decât un manager de parole

Enpass: mai mult decât un manager de parole

Enpass este o suită multi-platformă de gestionare a parolei creată de Sinew Software Systems.

Venind curat imediat: nu sunt un fan al utilizării software-ului de gestionare a parolelor, atât din motive de comoditate, cât și din motive de securitate. Păstrez câteva parole aproape de inimă, nu-i las pe Chrome să-și amintească majoritatea parolelor mele, deoarece nu vreau ca aceste informații să fie disponibile și, în cea mai mare parte, păstrez pentru mine aspectul real al gestionării parolelor. Atenție, am folosit administratori de parole înainte cu câțiva ani în urmă, când credeam că aveam o parolă diferită pentru fiecare cont pe care îl foloseam, dar, din cauza complexității lor pentru mine la acea vreme, m-au acționat oarecum pe întregul concept. Înainte de a începe această misiune, am decis să iau Enpass și să o încerc înainte de a o examina.

După ce v-ați înscris pe site-ul lor, primiți un e-mail cu linkuri atât pentru aplicația desktop cât și pentru extensia browserului.

O notă de iritare ușoară – extensia browserului nu este independentă și necesită rularea versiunii desktop.

enpass-extensionsplash

Din fericire, instalarea aplicației și rularea configurării pentru prima dată nu este o problemă. După ce ați luat un moment pentru a seta o „parolă principală” care este utilizată pentru a vă proteja diversele informații despre cont, sunteți gata să începeți introducerea parolelor și a detaliilor contului în Enpass.

O remarcă specială este că parola principală este o cheie de criptare – nu este stocată local sau în cloud, deci dacă o uitați, nu există nicio modalitate de a vă accesa datele.

De asemenea, Enpass poate prelua automat parolele ori de câte ori vă conectați la site-uri web, oferind un popup care vă cere să completați o parolă principală înainte de a alege să salvați informațiile în cadrul aplicației. În general, funcționează destul de curat. Ferestrele pop-up pot fi uneori enervante, dar trebuie să vă faceți griji doar pentru ele o dată – după ce au apărut o dată pentru fiecare dintre site-urile dvs., sunteți pregătit.

Enpass acceptă, de asemenea, majoritatea sistemelor de operare desktop, inclusiv Windows, Linux și Mac, precum și platforme mobile precum iOS, Android, Windows Phone și Blackberry. De asemenea, versiunea iOS acceptă TouchID pentru o comoditate sporită.

Înainte de a începe, totuși, să luăm un moment pentru a vorbi despre cum funcționează.

Cum functioneaza

  • Toate datele programului sunt criptate în spatele unei „parole principale” pe care ați setat-o ​​în timpul configurării inițiale. Programul în sine nu știe care este parola dvs. principală și nici un server cloud, dacă alegeți să sincronizați datele programului. Parola principală este o cheie de criptare, iar programul își criptează datele folosind protocolul AES-256. Singura modalitate de a vă descoperi parola principală este dacă îi spuneți cuiva, cineva vă vede că o introduceți sau dacă există un keylogger rău intenționat în sistemul dvs.
  • Odată ce ați configurat programul, acesta are diverse funcții active pentru a împiedica accesul persoanelor în datele dvs. Programul se blochează automat după ce a rămas inactiv timp de un minut, necesitând o reintroducere a parolei master pentru a fi utilizată. Pentru mai multe informații despre aceasta și alte caracteristici de securitate active, aruncați o privire mai jos.

Caracteristici de securitate

Caracteristicile speciale Enpass sunt concentrate pe securitate. În mod implicit, Enpass se blochează în fiecare minut, în caz că lăsați computerul nesupravegheat. De asemenea, vă șterge clipboardul la fiecare treizeci de secunde (mai mult sau mai puțin dacă alegeți acest lucru) pentru a împiedica achiziționarea parolelor dvs. ori de câte ori copiați și lipiți datele sensibile. Acestea sunt setate așa cum sunt pentru a preveni accesul persoanelor la parolele dvs. atunci când nu sunteți la computer.

enpass-securitate

O altă abilitate interesantă este sincronizarea datelor Enpass cu servicii cloud externe precum Google Drive sau Dropbox. Dacă nu alegeți în mod specific să vă sincronizați parolele și informațiile cu un server cloud, toate parolele dvs. vor fi stocate local. Chiar dacă decideți să sincronizați datele programului cu un serviciu cloud, acele fișiere sunt încă criptate și nu poate fi deblocat de orice altceva decât parola principală de pe Enpass.

enpass-sync

Gandurile mele

În general, însă, îmi place foarte mult Enpass. Nu am fost niciodată un fan al managerilor de parole, în special nu acelea care există ca aplicații numai pentru desktop și par să existe într-adevăr doar pentru a adăuga un perete suplimentar între dvs. și stocarea parolei. În schimb, Enpass rulează destul de ușor după configurarea sa inițială și, deși nu am suficiente parole pentru a o folosi foarte bine, a văzut cum a gestionat informațiile mele a fost foarte frumos.

Este cu siguranță mult mai sigur decât gestionarea implicită a parolelor Chrome, care permite practic oricui utilizează browserul dvs. să deschidă un fișier care conține toate parolele dvs. Nu sunt suficiente cuvinte în limba engleză pentru a-mi exprima cât de nu sunt în ceea ce sunt. Am auzit că FireFox are o bună gestionare integrată a parolelor, dar niciodată nu m-am deranjat să o folosesc.

Simt că Enpass este suficient de ușor de utilizat și oferă suficiente caracteristici speciale pentru a fi demn de timpul și atenția ta. Simt că este mai mult decât un simplu manager de parole. Mi-a oferit o experiență mai bună decât am scăpat vreodată de alți manageri de parole și a făcut-o în timp ce era nedureroasă de utilizat și relativ ușor de configurat, minus o neînțelegere minoră la început. Datorită ușurinței sale de utilizare, a personalizării sale extinse și a criptării sale de nivel înalt AES-256, Enpass este cu ușurință managerul meu de parole preferat până acum.

Tu ce crezi? Sună în comentarii și anunță-mă dacă folosești alți manageri de parole sau dacă ai unul mai bun pe care să-l încerc!

Scroll to Top