Primirea oricărui cod de eroare în timp ce este online poate fi o experiență frustrantă. Deși ne-am obișnuit cu 404 de pagini nedescoperite, chiar și în măsura în care a devenit obișnuit să vedem drăguţ pagini de substituent pentru distra noi ori de câte ori ajungem pierdut, una dintre cele mai derutante erori este răspunsul 403: interzis.

Ce înseamnă?

Simplu spus: serverul a stabilit că nu vi se permite accesul la ceea ce ați solicitat.

Conform RFC 7231:

Codul de stare 403 (Interzis) indică faptul că serverul a înțeles cererea, dar refuză să o autorizeze … Dacă în cerere au fost furnizate acreditări de autentificare, serverul le consideră insuficiente pentru a acorda acces.

Răspunsul 403 aparține gamei 4xx de răspunsuri HTTP: erori client. Aceasta înseamnă că dvs. sau browserul dvs. ați făcut ceva greșit.

Dacă întâlniți acest lucru, de obicei înseamnă că v-ați autentificat deja pe server, adică v-ați autentificat, dar resursa pe care ați solicitat-o ​​așteaptă pe cineva cu privilegii mai mari.

Cel mai frecvent, este posibil să fiți conectat ca utilizator standard, dar încercați să accesați o pagină de administrator.

Cum o remediați?

Ca utilizator fără acces la server, aveți într-adevăr doar câteva opțiuni:

Autentificați-vă cu un cont mai potrivit

Din nou, conform RFC 7231:

Dacă în cerere au fost furnizate acreditări de autentificare, serverul le consideră insuficiente pentru a acorda acces. Clientul NU TREBUIE să repete automat solicitarea cu aceleași acreditări. Clientul POATE repeta solicitarea cu acreditări noi sau diferite.

Acesta este singurul care vă oferă puterea imediată de a remedia problema.

Dacă aveți mai multe conturi pentru un site și încercați să faceți ceva ce puteți face de obicei, dar de data aceasta este interzis să faceți, aceasta este opțiunea pe care ar trebui să o încercați. Conectați-vă cu celălalt cont.

Este posibil să descoperiți că această opțiune necesită și ștergerea memoriei cache sau a cookie-urilor, doar în cazul în care autentificarea nu este suficientă pentru a spăla suficient jetoanele de autentificare anterioare. Dar acest lucru este de obicei inutil.

Ca o mișcare disperată, puteți încerca, de asemenea, să dezactivați extensiile de browser care ar putea interfera cu utilizarea site-ului. Cu toate acestea, acest lucru este puțin probabil, deoarece un 403 implică faptul că sunteți autentificat, dar nu autorizat.

Anunțați proprietarul site-ului că un 403 este returnat atunci când vă așteptați altfel

Dacă vă așteptați pe deplin să puteți accesa resursa în cauză, dar vedeți în continuare această eroare, este înțelept să informați echipa din spatele site-ului – aceasta ar putea fi o eroare din partea lor.

Încă o dată de la RFC 7231:

Cu toate acestea, o cerere ar putea fi interzisă din motive care nu au legătură cu acreditările.

O cauză obișnuită pentru ca acest lucru să se întâmple neintenționat poate fi faptul că un server utilizează liste de permisiuni sau de refuzuri pentru anumite adrese IP sau regiuni geografice.

Este posibil să aibă un motiv bun pentru a vă bloca accesul în afara parametrilor lor strict definiți, dar ar putea fi, de asemenea, doar o supraveghere.

Renunță.

Poate că nu trebuie să puteți accesa resursa respectivă. S-a întâmplat. Este un internet mare și este rezonabil să ne așteptăm că există anumite zone în afara limitelor pentru dvs. personal.

Ai putea vizita http.cat în loc să rumegăm de ce a fost solicitarea dvs. inițială interzis.


În calitate de cititor al știrilor Routech, aproape sigur nu ești interzis să urmezi @JacksonBates pe Twitter pentru mai mult conținut de tehnologie și programare.