Codurile de eroare din gama 4xx înseamnă că dvs. sau browserul dvs. ați făcut ceva greșit. Poate că nu ați fost conectat, ați încercat să accesați ceva pentru care nu aveți permisiunea sau pur și simplu v-ați pierdut.

Cu toate acestea, codurile de eroare din intervalul 5xx înseamnă că eroarea este complet în afara mâinilor (cu excepția cazului în care sunteți dezvoltatorul / administratorul serverului). Poate că al doilea * cel mai frustrant cod de eroare pe care îl poți întâlni vreodată pe internet este temutul 500.

Ce înseamnă?

Pur și simplu, serverul a încercat să facă ceva și nu a reușit.

Conform RFC 7231:

Codul de stare 500 (Internal Server Error) indică faptul că serverul a întâmpinat o condiție neașteptată care l-a împiedicat să îndeplinească cererea.

Cauza acestui lucru poate fi orice, într-adevăr!

Să ne imaginăm că accesați un site web folosind un API Laravel PHP pentru back-end.

Lucrul care aruncă eroarea 500 ar putea fi ceva la fel de simplu ca un eronat error_log încercând să înregistrați o matrice în loc de un șir – ceva complet lipsit de legătură cu cererea dvs., dar totuși o eroare pe care PHP ar arunca-o și va ucide cererea pe care ați făcut-o către server.

De obicei, ceva la fel de banal ar fi prins înainte de implementare (sperăm), dar acest lucru arată doar că, în calitate de utilizator al unui site web sau al unei aplicații, eroarea este cu adevărat scăpată de mâinile tale.

Cum o remediați?

Ca utilizator fără acces la server, aveți într-adevăr opțiunea:

Anunțați proprietarul site-ului că se returnează un 500 când vă așteptați altfel

Dacă vă așteptați pe deplin să puteți accesa resursa în cauză, dar vedeți această eroare, este înțelept să informați echipa din spatele site-ului.

Încercați să oferiți dezvoltatorilor / echipei de asistență cât mai multe informații despre ceea ce încercați să faceți, astfel încât să poată replica rapid problema pentru a depista eroarea.

Dacă vă simțiți deosebit de util sau curios, este posibil să puteți găsi mai multe indicii în fila de rețea a instrumentelor pentru dezvoltatori pentru browserul dvs.

Pe Firefox puteți deschide fila de rețea cu tastele de comandă rapidă ctrl + shift + E. Pe Chrome, puteți deschide instrumentele pentru dezvoltatori cu ctrl + shift + I și apoi selectați fila de rețea.

Cu această filă deschisă, încercați din nou solicitarea dvs. și căutați codul de returnare 500 în ieșirea de rețea. Uneori este posibil să vedeți un răspuns de server puțin mai detaliat care descrie problema cu care v-ați confruntat. Puteți oferi aceste informații dezvoltatorilor pentru a accelera rezolvarea problemei.

Dacă sunteți dezvoltatorul, atunci trebuie să vânați eroarea și să o remediați! Ar putea fi orice, așa că nu vă pot spune cum să faceți asta. Dar dacă sunteți nou în dezvoltare, aș recomanda mai întâi să căutați în jurnalele serverului indicii dacă nu este deja evident care este problema.

Stai bine

După ce ați raportat problema, ați făcut tot ce puteți face în mod rezonabil.

* vă întrebați care este cel mai frustrant cod de eroare pe care îl întâlniți în sălbăticie? 418: Sunt ceainic. Dacă întâmpinați acest lucru ca o eroare reală, înseamnă că dezvoltatorul a depus efortul de a implementa acest lucru ca răspuns la eroare, dar este o glumă și nu vă oferă informații. S-a întâmplat.

Dacă promiteți să nu returnați niciodată un 418 ca răspuns la o eroare reală din partea clientului, atunci sunteți binevenit să păstrați legătura cu mine pe Twitter @JacksonBates.