Erori comune ale registrului Windows și cum să le remediem

Erori comune ale registrului Windows și cum să le remediem
⏱️ 4 min read

Windows este o fiară complicată. Interfața sa atemporală susținută de nenumărate prelucrări în orice moment, „servicii” ciudate despre care habar n-ai existat până când nu ai dat peste ele odată în task manager și chei de registry – practic tone de chei de registry.

Registrul este o bază de date masivă în Windows care conține chei binare speciale care se referă la toate aplicațiile și setările instalate pe computer. Dacă apare o eroare de registru, aceasta poate opri funcționarea corectă a aplicației asociate sau poate chiar să vă ecraneze computerul. Iată ghidul nostru despre cum să rezolvați erorile de registry.

De ce apar erori de registru?

Nici măcar PC-ul dvs. de încredere cu Windows nu este perfect (așa cum vă va reaminti orice utilizator zelos Linux) și, pe fondul milioanelor sale de procese, lucrurile vor merge puțin greșit. Erorile de registru pot apărea atunci când ați dezinstalat programele, dar unele dintre informațiile lor rămân în registru. Ar putea apărea, de asemenea, atunci când aveți chei de registry duplicate, nu opriți corect computerul sau, cel mai grav, ar putea fi din cauza unui virus (subliniind importanța protecției anti-malware).

Cum detectez erorile de registru?

Erorile de registry se pot manifesta în moduri ciudate, cum ar fi prin blocarea ecranului albastru sau prin mesaje de eroare criptice care apar la pornirea computerului. Uneori lucrurile sunt puțin mai evidente și veți primi un mesaj explicit atunci când computerul dvs. se blochează că a apărut o eroare de registru sau la pornire Windows Registry Checker vă poate spune că „Registrul Windows este deteriorat.

În timp ce această din urmă problemă se poate rezolva la hardware defect, erorile de registry pot fi de obicei remediate utilizând mai multe procese pe Windows.

Pregătirea pentru remedierea erorilor de registru

Mai întâi, creați un punct de restaurare a sistemului accesând „Panou de control -> Sistem -> Setări avansate de sistem”, apoi făcând clic pe fila „Protecție sistem” și selectând „Creați”.

Apoi, veți dori să faceți o copie de rezervă a registrului. Apăsați „Win + R”, apoi în caseta Run tip regedit și apăsați Enter.

În Editorul de registry derulați până la partea de sus în panoul din stânga, faceți clic dreapta pe „Computer” și faceți clic pe „Export”.

Dați fișierului de rezervă un nume pe care îl veți aminti și salvați-l într-un loc sigur (stocarea în cloud sau o unitate flash este o idee bună).

common-registry-errors-fixes-regbackup

Cum să vă remediați registrul

Primul port de apel este System File Checker. Pentru ao utiliza, deschideți promptul de comandă ca administrator, apoi tastați sfc /scannow și apăsați Enter. Aceasta vă va verifica unitatea pentru erori de registry și va înlocui orice registre pe care le consideră defecte.

common-registry-errors-fixes-sfc

Dacă aveți probleme cu un anumit software, reinstalarea acestuia nu pare să vă ajute (sau într-adevăr problemele au început de la reinstalare) și dacă metoda de mai sus nu funcționează, vă recomand să utilizați CCleaner să facă treaba. Această aplicație de renume este un sistem de curățare excelent și are un instrument dedicat pentru găsirea și remedierea erorilor de registry.

După ce ați instalat CCleaner, trebuie doar să faceți clic pe Registrul din partea stângă, apoi pe „Căutați probleme”. Odată descoperite toate problemele (vor exista întotdeauna unele), parcurgeți lista pentru a vedea dacă există o problemă legată de program care vă cauzează probleme. Oricum ar fi, puteți rezolva toate problemele descoperite, deci asigurați-vă că sunt toate selectate și dați clic pe „Remediați problemele selectate”.

common-registry-errors-fixes-ccleaner

Concluzie

Registrul este un colț complex și adesea dezordonat al PC-ului dvs. Windows și merită să îl verificați în mod regulat folosind metoda de mai sus doar pentru a-l menține într-o formă bună. Chiar dacă nu primiți erori de registry, curățarea regulată a registrului poate preveni apariția acestora, precum și abordarea acestora odată ce apar.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...