Escrocheriile de pescuit la pisică vizează inimile singure. Aflați cum să vă protejați de ea

Escrocheriile de pescuit la pisică vizează inimile singure.  Aflați cum să vă protejați de ea
⏱️ 4 min read

Pe măsură ce viața noastră socială se mută pe internet, la fel și anumite aspecte ale acestuia. Unul dintre principalii jucători din lumea online se întâlnește. Oamenii nu mai trebuie să se prezinte la întâlniri pentru a găsi potențiali parteneri. Acum au un întreg director online de oameni frumoși pe care să le caute în timpul liber. Dar sunt potențialii parteneri de fapt la fel de arătoși pe cât par?

Modul relativ nou al „pescuitului la pisică” este locul în care efortul online pe care ți-ai pus inima poate să nu spună întregul adevăr. Datorită cât de ușor este să aduci o imagine a unei persoane atractive de pe Internet, oamenii o pot folosi ca imagine de profil pentru a părea mai de dorit online. Apoi se apropie de oamenii de interes și încearcă să stabilească o relație romantică folosind persoana lor falsă.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce oamenii somn?

Motivul mai evident pentru care cineva ar adopta o persoană falsă este să inițieze o relație online. Desigur, dacă pescarul de pisică se întâlnește vreodată cu partenerul lor în viața reală, iluzia se va pierde în momentul în care se vor vedea. Ca atare, un pescar de pisică va face presiuni pentru o relație la distanță și va refuza orice chat video sau invitații la întâlnire.

Deși acesta este motivul mai evident pentru care cineva ar crea o persoană falsă, pescuitul la pisici are o latură mai întunecată. Când victima întreabă dacă se poate întâlni în viața reală, pescariul de pisică va fi de acord că ar fi o idee grozavă, dar apoi susține că există o problemă; se presupune că locuiesc în toată țara și nu au mijloace de călătorie sau bani pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, dacă victima ar dona ceva bani, s-ar putea întâlni în viața reală și să-și facă relația mai reală.

Dacă partenerul este îndrăgostit peste cap, poate decide să plătească pentru a vedea dragostea vieții lor. Odată ce banii și-au schimbat mâinile, pisica își șterge toate detaliile și lasă victima în întuneric și fără banii lor.

Cum se evită pescuitul la pisici

Principala modalitate de a evita pescuitul la pisici este aplicarea singurului lucru care funcționează pentru majoritatea escrocheriilor pe internet – bunul simț! Dacă vă întâlniți cu un partener online care nu dorește să utilizeze o cameră web, dar dorește să cheltuiți o mulțime de bani pe ele, steagurile roșii ar trebui să crească. Nu dați nimănui nimic, cu excepția cazului în care știți sigur că sunt cine credeți că sunt.

O trăsătură comună pentru somnii este că aceștia acționează destul de repede și irațional pentru a stabili relația. Dacă cineva vă cade complet și total în câteva zile după ce ați spus „salut” pentru prima dată, fiți foarte atenți. La fel, dacă par foarte agățat și te rușinează să faci lucruri pentru ei, ar putea fi un pescar de pisică.

Dacă profilul de întâlnire pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil că este! O modalitate de a verifica dacă imaginea de profil a fost descărcată de pe Google este să o salvați cumva pe computerul dvs., apoi accesați căutarea inversă a imaginilor Google Images și încărcați-o acolo.

catfishing-upload

Utilizatorii Chrome pot face acest lucru mai rapid făcând clic dreapta pe imagine și selectând „Căutați imaginea pe Google”.

catfishing-chrome-option

Google vă va anunța dacă imaginea se găsește în altă parte. Dacă apare pe un site care nu este afiliat cu data potențială, probabil că aveți de-a face cu un pescar cat!

rezultatele pescuitului la pisică

Pescuit fără momeli

Pescuitul la pisici este un fenomen relativ nou pe internet. Motivele sale variază de la o persoană nesigură care încearcă să găsească dragostea până la un escroc care încearcă să fure bani din inimile singure. Acum știi ce pescuit la pisică, partea ei mai întunecată și cum să o eviți.

A mai încercat cineva să te păcălească vreodată cu o persoană online? Spune-ne poveștile tale mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x