Escrocii exploatează un bug Chrome anterior pentru a trimite escrocherii de asistență tehnică

Escrocii exploatează un bug Chrome anterior pentru a trimite escrocherii de asistență tehnică
⏱️ 3 min read

Deși ați crede că după ce un bug a fost exploatat de escroci, nu va mai funcționa niciodată, nu este chiar așa. Pur și simplu continuă să găsească victime. O veche eroare Chrome a fost profitată încă o dată de escrocii care încearcă să lovească utilizatorii neintenționați cu înșelătorii de asistență tehnică.

Înșelătoria

La începutul acestui an, escrocii au profitat de o eroare Chrome pentru a îngheța browserul, convingând în același timp utilizatorii să apeleze Microsoft pentru a contacta asistența tehnică cu privire la un mesaj de eroare fals. Sperau să-i convingă pe utilizatori că singura lor ieșire din mizerie era să primească ajutor plătit.

Înșelătoria a folosit interfața de programare „window.navigator.msSaveOrOpenBlog”. Escrocii au combinat API-ul cu alte funcții pentru a forța Chrome să salveze în mod repetat un fișier pe disc la intervale foarte rapide – atât de rapid, încât utilizatorii nu au putut detecta ce se întâmplă.

Browserul a rămas fără răspuns după cinci până la zece secunde, în timp ce utilizatorii vizualizau pagini care semănau cu un cod de eroare trimis de Microsoft cu un număr de telefon de apelat. Utilizatorii au fost avertizați dacă l-au ignorat, ar putea face pagube suplimentare computerului lor.

Desigur, numărul de telefon furnizat nu era pentru Microsoft – era o linie directă către escroci. Au lucrat la obținerea unui număr de card de credit spunând utilizatorilor că ar putea oferi asistență tehnică pentru a remedia această problemă.

Google ar fi trebuit să rezolve această problemă atunci când au lansat Chrome 65; cu toate acestea, odată cu lansarea Chrome 67, Ars Technica raportează că eroarea pare să se întoarcă din nou. Escrocii l-au găsit deja și sunt odată împotrivă înșelătoriei lor.

Unii utilizatori spun că o înșelătorie similară funcționează cu Firefox. Acest bug nu pare să fie remediat. Browserele curajoase și Vivaldi s-au dovedit a îngheța și cu această eroare, dar experții care au testat-o ​​au reușit să iasă singuri din îngheț. Microsoft Edge și Internet Explorer nu au fost afectate.

Răspuns Google și Firefox

Suntem conștienți de această problemă și lucrăm la soluționarea acesteia.,”A spus un reprezentant Google. În mod similar, un reprezentant Firefox a spus: „Ne propunem să abordăm acest element. Lucrăm pentru finalizarea priorităților noastre de Q3, iar acest lucru se numără printre ele. Această actualizare va fi împinsă spre noapte pentru verificarea eficacității remedierii. Reporterul de erori va fi notificat automat despre acea lucrare în proces.

știri-escroci-chrome-bug-google

Dacă sunteți prins într-o astfel de înșelătorie, important este să vă amintiți că este o înșelătorie și să nu apelați acel număr care apare pe ecran.

Ars Technica raportează că, dacă nu reușiți să ieșiți din blocarea browserului, puteți utiliza în continuare Managerul de activități Windows (control-alt-ștergere) pe un computer și puteți utiliza caracteristica MacOS Force Quit (fie prin meniul Apple sau cu Command-Option-Escape) pentru a rezolva problema.

Escrocii trebuie să înșele

Nu este surprinzător faptul că escrocii au revenit la eroare imediat ce apare din nou. Pare doar a fi natura „afacerii” lor, dacă poți să-i spui așa. Atâta timp cât există computere în această lume, vom avea partea noastră de escroci.

Ați fost lovit cu acest bug Chrome / Firefox în orice moment, indiferent dacă a fost recent sau la începutul acestui an? Sună în secțiunea de comentarii și anunță-ne dacă ai fost o victimă și cum ai ieșit din ea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x