de James Okunlade

Esențialul lui Git explicat în cinci minute

Esentialul lui Git explicat in cinci minute
Fotografie de Christin Hume pe Unsplash

Pe măsură ce înveți să devii dezvoltator de software, vei realiza că cea mai mare parte a muncii se face în echipe. Și când sunteți în echipă, veți avea nevoie de un sistem de control al versiunilor pentru a gestiona modificările aduse bazei de cod care vin de la diferiți dezvoltatori.

Git este unul dintre cele mai populare sisteme de control al versiunilor. Cu toate acestea, noii dezvoltatori pot fi ușor copleșiți când îl folosesc – știu că am făcut-o. De fapt, am evitat-o ​​ani de zile.

Dacă sunteți un dezvoltator experimentat sau nu vă tremurați la mențiunea Git, nu ezitați să treceți la următoarea postare. Cu toate acestea, dacă sunteți nou în Git sau nu sunteți încrezător în utilizarea acestuia, luați câteva minute pentru a afla aceste sfaturi de bază – dar puternice – Git.

Iată ce vom acoperi:

 1. Clona Git
 2. Git checkout
 3. Git pull
 4. Git add și commit
 5. Git stash și fuzionează
 6. Git push
1612106887 422 Esentialul lui Git explicat in cinci minute
Captură de ecran a depozitului meu vechi de pe Github

Clona Git

Clonați întotdeauna noi depozite la care lucrați, ceea ce înseamnă să descărcați o copie a fișierelor depozitului pe computerul dvs. local. Deși există multe modalități de clonare a unui depozit, voi explica cum să o faceți cu linia de comandă.

De exemplu, dacă doriți să clonați depozitul de mai sus, copiați mai întâi linkul de clonare de mai sus. Apoi, deschideți terminalul și cd-ul la locația de pe computerul local în care doriți să plasați aceste fișiere. Tastați git clone, apoi lipiți linkul așa cum se arată mai jos, dacă doriți să clonați ramura principală.

git clone https://github.com/JamesOkunlade/old-apple.git

Dacă doriți să clonați o anumită ramură a acestui depozit, ați dori să faceți așa ceva:

git clone https://github.com/JamesOkunlade/old-apple.git -b branch-name

Git checkout

Este o bună practică să creați ramuri diferite pentru diferite funcții în loc să lucrați direct la ramura principală. Când s-a considerat că toate caracteristicile trec anumite teste și cerințe, atunci le puteți îmbina în ramura principală.

În momente diferite, va trebui să faceți check-out la ramura de depozit specială pe care doriți să lucrați și puteți face acest lucru cu următoarea comandă.

Dacă ramura a fost deja creată:

git checkout branch-name

Și dacă tocmai creați noua ramură de caracteristici:

git checkout -b branch-name

Git pull

Echipa sau prietenul dvs. de programare va schimba diferite ramuri ale unui depozit și ar trebui să trageți întotdeauna aceste noi modificări înainte de a începe să scrieți codul. Pe terminalul dvs., verificați filiala la care veți lucra și rulați git pull comanda. Modificările recente vor fi extrase în depozitul dvs. local.

Git add și commit

Comenzile add și commit Git sunt aproape întotdeauna utilizate împreună. Gândiți-vă la ele ca la captură și salvare. Nu poți salva un lucru dacă nu îl surprinzi mai întâi. Prin urmare, comanda add ar trebui să preceadă întotdeauna comanda commit. În timp ce utilizați comanda add pentru a indica fișierul pe care doriți să-l capturați în starea actuală, utilizați commit-ul pentru a salva o copie a ceea ce ați capturat.

Pentru a captura toate fișierele (cu excepția celor excluse de Git ignore), veți utiliza git add . și pentru a captura starea curentă a unui anumit fișier, să spunem index.html, va trebui să tastați git add index.html

După ce ați realizat instantaneele, va trebui să comiteți și să salvați instantaneele în depozitul dvs. local folosind următoarele:

git commit -m ‘commit message’

Mesajul de confirmare ar trebui să explice particularitatea instantaneului pe care îl salvați. De exemplu:

git add index.html

git commit -m ‘the form feature button created’

Puteți face cele două împreună cu operatorul && așa cum se arată mai jos;

git add index.html && git commit -m ‘footer html structure created’

Git stash și fuzionează

Pur și simplu făcând git stash va stoca orice editare ați făcut în ramură, dar nu doriți să o angajați. Asta înseamnă că, atunci când așteptați ca un alt dezvoltator să angajeze și să împingă copia codului, puteți experimenta unele lucruri din aceeași ramură. Git o încurajează. Ori de câte ori sunteți gata să trageți modificări noi la depozitul dvs. local, dar nu doriți să îmbinați propriile editări la acesta, atunci trebuie să ascundeți propriile editări. Git stash va păstra copia în altă parte pentru dvs. și este accesibilă făcând lista Git stash.

git merge o comandă care îmbină două instantanee diferite împreună. Poate fuziona instantanee diferite ale aceleiași ramuri de către dezvoltatori diferiți sau fuzionând instantanee diferite ale ramurilor diferite.

După ce ați accesat ramura principală, dezvoltarea git merge va îmbina ramura de dezvoltare cu ramura principală și invers.

Git push

La fel ca și salvarea instantaneelor ​​dvs. într-un album Google Foto pentru oricine îl împărtășiți, gândiți-vă la git push ca la trimiterea depozitului dvs. local la depozitul la distanță pentru accesul altor persoane.

git push -u origin branch-name

Deși există alte comenzi Git disponibile pentru utilizare, este interesant ce puteți obține prin stăpânirea celor câteva pe care le-am acoperit mai sus.

Simțiți-vă liber să contactați și să-mi puneți întrebări pe Twitter

James Okunlade (@JamesOkunlade) | Stare de nervozitate
Ultimele Tweets de la James Okunlade (@JamesOkunlade). SWE complet | JavaScript / React / Redux | Ruby / Ruby on Rails |…twitter.com

def JamesOkunlade (beginnerDeveloper)
 unless you have a coding buddy OR you’re making a lot of money
 doing it
   puts “Coding is not fun!”
 end
end

Sunt din Nigeria și programez în fiecare zi pereche cu prietenul meu de codificare din Bangladesh și alți producători din Serbia, Kosovo și Ucraina. Toți m-au ajutat să folosesc Git.

În calitate de student, fac programare de perechi la distanță timp de cel puțin 40 de ore în fiecare săptămână. Programarea învățării ca începător poate fi foarte plictisitoare și, prin urmare, reduce productivitatea și întărește curba de învățare. Cu un partener de codificare potrivit, totuși și sub o structură adecvată, ați fi surprins de cât de interesantă ar putea fi învățarea.

James Okunlade – Dezvoltator software – Filmdrive | LinkedIn
Vedeți profilul lui James Okunlade pe LinkedIn, cea mai mare comunitate profesională din lume. James are 2 locuri de muncă listate pe …www.linkedin.com