Este AMD Ryzen bun pentru jocuri? Cele mai bune procesoare AMD recenzate

Este AMD Ryzen bun pentru jocuri? Cele mai bune procesoare AMD recenzate
⏱️ 10 min read

AMD Ryzen este bun pentru jocuri? Aceasta a fost o întrebare destul de comună de la lansarea inițială a seriei Ryzen în 2015. Chiar și astăzi, pot exista dezbateri legitime lansate atunci când AMD nu reușește să concureze cu Intel într-un fel. Pentru a răspunde corect la întrebare, trebuie să ne aruncăm în detaliile modului în care AMD a concurat cu Intel în spațiul procesorului și să oferim recomandări bune ale procesorului Ryzen.

De ce oamenii cred că procesoarele AMD nu sunt bune pentru jocuri

În primul rând, să vorbim despre motivul pentru care oamenii cred că procesoarele AMD nu sunt bune pentru jocuri. A fost o vreme când acest lucru era cu adevărat adevărat. Era pre-Ryzen a AMD a fost definită de un socket limitat și reutilizarea constantă a aceleiași arhitecturi de bază ale CPU pentru fiecare generație.

Înainte de Zen / Ryzen, arhitectura lansată și iterată de AMD se numea Bulldozer. Marea inovație a buldozerului, când a fost lansat în 2011, a fost o performanță superioară multi-core. Problema era că jocurile și majoritatea aplicațiilor de la acea vreme nu erau deosebit de bine optimizate pentru a utiliza încă mai multe nuclee CPU. Acest lucru s-a înrăutățit atunci când Intel a avut performanțe CPU pe nucleu de top pe piață, pe care nu le-au pierdut mulți ani.

Va arăta cât de periculoasă poate fi cu adevărat o prelucrare fundamentală a arhitecturii CPU. Buldozerul s-a îmbunătățit cu siguranță cu iterațiile sale, dar nu a ajuns niciodată la Intel în ceea ce privește performanța jocurilor.

Cum a schimbat lansarea Ryzen

Ryzen și noua sa arhitectură Zen au ajuns la timp pentru AMD. Intel, care nu s-a confruntat cu concurența de ani de zile, și-a reîmprospătat leneș propriile arhitecturi și și-a mărit prețurile destul de mult din capriciu.

Când Ryzen s-a lansat, a suflat absolut Intel în ceea ce privește prețul pentru performanță în fiecare gamă. Îmbunătățirile multi-core nu numai că au fost dezvoltate, dar performanțele single-core se aflau acum în raza de acțiune a Intel, suficient încât CPU-urile Ryzen să devină bune pentru jocuri. În cazul motoarelor de joc bine optimizate pentru mai multe nuclee, CPU-urile Ryzen 5 ar putea chiar să depășească complet CPU-urile Intel Core i5, făcându-le cele mai bune dacă jucați ceva de genul Crysis 3, cu un motor de joc lider în industrie.

AMD Ryzen este bun pentru jocuri astăzi?

Există încă jocuri în care se schimbă Intel și AMD, dar absolut AMD Ryzen este bun pentru jocuri astăzi! Generațiile mai noi de Ryzen s-au îmbunătățit și mai mult în ceea ce privește performanța single-core și prețurile pe core. Începând cu jumătatea anului 2021, Ryzen 9 5900X este destul de mare domină Intel Core i9-11900K mai scump peste granita.

Intel menține doar un avantaj marginal în jocurile extrem de dependente de performanțele cu un singur fir și chiar și acest lucru are rentabilități foarte mici în urma jocurilor de 120 Hz. Intel obișnuia să aibă un avantaj mai mare în acest domeniu, dar astăzi marjele sunt ceva de genul 5 FPS cu 50 $ – 100 $ mai mult în gama superioară.

Amd Cpus Pentru Gaming 2021 Ryzen În Steam Deck Running Doom Eternal
Potrivit demonstrațiilor video ale lui Valve și ale impresiilor practice, Steam Deck cu Ryzen APU poate juca Doom Eternal la 800p și 60 FPS

Deci da, CPU-urile Ryzen sunt excelente pentru jocuri astăzi. De fapt, două console de generație curentă și Steam Deck le folosesc!

Acum, să vorbim despre procesoarele de desktop Ryzen pe care le puteți obține pentru propria dvs. construire a computerului.

Cele mai bune procesoare AMD pentru jocuri

Cel mai bun APU Ryzen: Ryzen 5 5600G

 • Miezul: 6
 • Fire: 12
 • Frecvență nominală: până la 4,4 GHz
 • Grafică integrată: Vega
Amd Cpus Pentru Gaming 2021 Ryzen 5 5600g

The Ryzen 5 5600G este unul dintre cele mai noi APU-uri desktop AMD.

Motivul pentru care ați dori să obțineți un APU mai degrabă decât un procesor tradițional de jocuri, cum ar fi unul dintre cele enumerate mai jos, este că nu puteți găsi o placă grafică sau nu doriți să cumpărați una ieftină de care veți scăpa. oricum. Grafica integrată a unui APU poate servi ca o reținere excelentă, mai ales dacă nu vă deranjează să jucați la setările 720p și mici / medii pentru a obține cadre de framerate ridicate.

Și după ce ați adăugat un GPU discret, dacă acesta este obiectivul, aveți în continuare un procesor Ryzen modern destul de puternic, care se află pe aceeași arhitectură ca și celelalte procesoare Ryzen 5000. Acest procesor cu un GPU discret va fi mai mult decât suficient pentru a împinge 120-144 FPS în majoritatea jocurilor.

Nu este disponibil? Considera Ryzen 3 3200G, care are o GPU integrată similară, dar este încă un quad-core decent pentru jocurile de 60 FPS. De asemenea, este mult mai ieftin.

Cel mai bun procesor Ryzen Gaming pentru buget: Ryzen 5 1600 AF

 • Miezul: 6
 • Fire: 12
 • Frecvență nominală: până la 3,6 GHz
Amd Cpus Pentru Gaming 2021 Ryzen 5 1600 Af

The Ryzen 5 1600 AF este o reîmprospătare a Ryzen 5 1600 care practic îl transformă într-un Ryzen 5 2600 puțin mai lent.… Cu alte cuvinte, un procesor destul de bun, chiar dacă este ciudat!

Dacă aveți deja o placă grafică și căutați jocuri la prețuri accesibile de peste 120 FPS, Ryzen 5 1600 AF este o alegere excelentă. La momentul scrierii, performanța pe dolar este încă atât de bună încât bate câteva produse AMD mai noi, ceea ce este destul de impresionant pentru un procesor bazat pe arhitectura Zen +.

Aici nu există un GPU discret, ci mai mult decât suficientă putere brută a procesorului pentru jocuri de calitate dacă aduceți placa grafică.

Nu este disponibil? Luați în considerare și Ryzen 3 3300X, un quad-core puternic pe arhitectura îmbunătățită Zen 2.

Cel mai bun CPU Gaming Ryzen de gamă medie: Ryzen 5 5600X

 • Miezul: 6
 • Fire: 12
 • Frecvență nominală: până la 4,6 GHz
Amd Cpus Pentru Gaming 2021 Ryzen 5 5600x

The Ryzen 5 5600X este procesorul ideal pentru jocuri de nivel mediu. Este mai mult decât suficient pentru a împinge 144+ FPS în ultimele jocuri și ar trebui chiar să împingă 2-300 + FPS în titluri mai ușoare (cum ar fi Fortnite sau CS: GO). Pe lângă faptul că are 6 nuclee și 12 fire, ceea ce diferențiază cu adevărat 5600X este arhitectura Zen 3, care îmbunătățește și mai mult performanța deja impresionantă Zen 2.

Marja de performanță single-core nu a fost niciodată mai subțire decât cu această generație de procesoare Ryzen și, odată ce ați echilibrat prețul, 5600X devine un procesor de joc aproape imbatabil.

Cel mai bun CPU high-end Ryzen Gaming: Ryzen 7 5800X

 • Miezul: 8
 • Fire: 16
 • Frecvență nominală: până la 4,7 GHz
Amd Cpus Pentru Gaming 2021 Ryzen 7 5800x

The Ryzen 7 5800X este un procesor AMD pentru cei care doresc să împingă cele mai mari framerate din joc. În timp ce există un procesor Ryzen 9 de ultimă generație cu nuclee duble, diferența reală de performanță pe care o face în jocurile moderne este absolut minimă datorită limitărilor motoarelor de joc actuale.

În cazul în care un exces CPU Ryzen 9 5950X Ar fi util pentru un jucător atunci când sunt și streamer, dar sincer, Ryzen 7 ar trebui să funcționeze destul de bine și în acest scop (sau codificatorul video pre-existent, integrat pe placa grafică).

În acest moment, atingeți limita practică pentru performanța procesorului brut în jocurile moderne – și destul de sensibil, deoarece consolele de generație actuală se bazează pe arhitectura Zen 2 mai veche, cu 8 nuclee, dar o limită de putere mult mai mică și un GPU mai slab.

Obține Ryzen 9 dacă îți place fantezia sau anticipezi că vei face mai mult decât doar jocuri. În caz contrar, Ryzen 7 5800X este cel mai bun loc pentru a vă opri atunci când căutați cel mai bun procesor AMD pentru jocuri.

întrebări frecvente

1. De câte nuclee CPU am nevoie pentru jocuri?

Dacă încercați să obțineți 60 FPS în ultimele jocuri, un Ryzen 5 quad-core modern ar trebui să facă trucul pentru dvs. Pentru framerate mai mari, veți dori să alegeți un procesor de șase plus cu o performanță excelentă de un singur nucleu. Ryzen 7 ar trebui să se dovedească capabil pentru 144 Hz și Ryzen 9 pentru 360 Hz și alte frecvențe mari.

2. Are impact multi-threading performanța jocurilor?

În majoritatea cazurilor, nu. Unde se întâmplă, doar dacă se întâmplă să fiți în flux în fundal sau jocul este chiar atât de bine optimizat. În scenariile rare în care este prezentă multi-threading, îmbunătățirea este rareori, chiar dacă vreodată, peste 5-10% pentru jocuri.

3. Pot overclocka un procesor Ryzen?

Da! Toate procesoarele Ryzen, pe desktop și laptop, pot fi overclockate. Cu toate acestea, aveți grijă la laptopuri din cauza restricțiilor termice și luați în considerare actualizarea răcirii pe desktop! Overclockarea merge mână în mână cu menținerea răcirii și întreținerii excelente a computerului.

4. Ce este un APU? De ce ar trebui să iau una?

Un APU este termenul AMD pentru a pune un cip grafic integrat pe un procesor. Există, de asemenea, unele diferențe fundamentale care fac ca performanța APU să fie legată de viteza RAM, permițând îmbunătățiri mai tangibile cu overclocking-ul RAM.

5. Sunt procesoarele Intel mai bune decât procesorele AMD?

La cel mai înalt nivel de performanță multi-core, nu este deloc o întrebare: AMD domină cu Threadripper. Dar probabil că nu este genul de performanță pe care o căutați.

În gama mai realistă de opt nuclee și sub, procesoarele Intel pierd de obicei în prețuri și au doar oportunități marginale acolo unde sunt prezente.

Acestea fiind spuse, depinde într-adevăr de prețuri și disponibilitate. Dacă nu puteți pune mâna pe un procesor Ryzen și adesea nu puteți, atunci un procesor Intel concurent poate fi o alternativă viabilă. În plus, performanța grafică integrată Intel începe să ajungă la curent cu cea a APU-urilor bazate pe Vega de la Ryzen, deși acest lucru se poate schimba odată ce începe să folosească în schimb RDNA2. Nu uitați să consultați acest articol Intel vs. AMD pentru a vedea care CPU este mai bun.

Si asta e! Sper că acest articol te-a ajutat să înveți tot ce vrei să știi despre procesoarele Ryzen. Spuneți-mi în comentariile de mai jos dacă mai aveți întrebări!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x