Este Inbox Zero eficient sau este doar un mit?

Este Inbox Zero eficient sau este doar un mit?
⏱️ 3 min read

Cu siguranță este visul multora, să îți deschizi e-mailul și să găsești doar o mână de mesaje. Întrebarea este dacă cineva ajunge vreodată în acel punct sau dacă este pur și simplu un obiectiv de neatins. Am întrebat scriitorii noștri: „Inbox Zero este eficient sau este doar un mit?”

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Opinia noastră

Alex spune că în ciuda „Încercări serioase” la a face Inbox Zero eficient în viața lui, el este „Nu am găsit niciodată rezistența pentru a menține sistemul.” Cu toate acestea, pentru „Oamenii cu un nivel mai constant de motivație și interes în menținerea comunicațiilor lor digitale, se poate face.” El constată, totuși, că după „Graba inițială de satisfacție” de a-și curăța Inbox-ul, își pierde interesul și se întoarce imediat în primul rând.

Șarnita consideră că ar putea fi eficient DACĂ trebuia să țină pasul cu asta, făcându-l un mit, cel puțin în cazul ei. Recunoaște că nu și-a văzut căsuța de e-mail sub 500 de mesaje în ceea ce pare ani. În timp ce încearcă, pare imposibil să ții pasul. „Ar fi trebuit să locuiesc în Mesaje primite și să o verific 24/7, și pur și simplu nu am timp (sau nivelul de stres) pentru asta.”

Phil recunoaște că a observat recent că Mesaje primite dețineau 42.000 de mesaje vechi, așa că a petrecut ceva timp ștergându-le pe cele inutile și le-a redus la 800. A păstrat asta ștergând e-mailurile pe măsură ce acestea intră și salvând doar mesajele pe care trebuie să le păstreze pentru referinţă. Știe că, la un moment dat, va trebui să le parcurgă din nou și să șteargă lucruri vechi de peste un an și să tipărească sau să arhiveze lucruri pe care vrea să le păstreze. „Inbox Zero nu este doar un mit, este un băț omniprezent, nerealist, urât cu care să te învingi.”

Damien raportează că a reușit să ajungă la Inbox Zero uneori, iar acest lucru necesită de obicei eforturi pentru a ajunge acolo. Și cel mai rău lucru pentru el este că durează doar câțiva ani până la o zi pentru a se umple din nou. Pentru el, „A ajunge la Inbox Zero este contraproductiv și necesită de fapt mai multă muncă.”

Ryan recunoaște că habar nu avea ce este Zero Inbox chiar înainte de asta, așa că simte că trebuie să fie un mit, întrebând dacă oamenilor chiar le pasă de asta. Se simte de parcă nu este o problemă și se întreabă dacă există un fel de avantaj dacă nu ai nimic în Mesaje primite. Îi amintește „Cărți și seminarii de auto-ajutorare care îi învață pe oameni cum să aibă succes și altele asemenea”. El intreaba, „Sună util în teorie, dar merită bătăi de cap?” El nu crede asta.

scriitori-opinie-inbox-zero-colorat

Par a fi singurul căruia îi pasă amândoi de acest lucru și nu se luptă cu el. M-am luptat la un moment dat și am început să folosesc aplicații pentru a mă ajuta cu asta. O aplicație mi-a permis să păstrez lucrurile în dosare separate și asta a ajutat foarte mult. Dar ceea ce ajută cel mai mult este aplicația Gmail „Mesaje primite”. Ori pun totul într-o cutie, îl șterg sau aplicația îl pune într-un folder pentru mine. Acesta separă lucrurile de promoționale, financiare etc. Este de fapt suficient de inteligent pentru a pune toate e-mailurile de călătorie care se ocupă de o călătorie într-un dosar, împreună cu data și locația călătoriei. Inbox-ul meu nu este „zero” din punct de vedere tehnic, dar este atât de organizat încât ar putea fi la fel de bine.

Opinia ta

Ce părere aveți despre Inbox Zero? Este posibil să-l realizăm sau este ceva care nu poate fi obținut complet? Inbox Zero este eficient sau este doar un mit? Adăugați gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x