Este o idee bună să vă dezactivați automat telefonul în timp ce conduceți?

Este o idee bună să vă dezactivați automat telefonul în timp ce conduceți?
⏱️ 3 min read

Smartphone-urile, companiile de servicii de telefonie și alte companii instituie modalități de a dezactiva automat telefoanele în timp ce un vehicul este în mișcare. Apple a inclus funcția opțională „Nu deranja” în iOS 12, iar General Motors are o aplicație Android care le amintește șoferilor să-și lase telefonul jos. Ar trebui ca toate companiile afiliate să facă acest lucru? Este o idee bună să dezactivați automat telefonul în timp ce conduceți?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Opinia noastră

Miguel spune că nu este un rău o idee, dar, ca preferință personală, nu și-ar dezactiva automat telefonul. O mare parte din asta se datorează faptului că are o cască Bluetooth care îi permite să vorbească fără mâini. El observă că unul de calitate decentă poate fi ridicat cu aproximativ 20 de dolari. „Chiar și cineva care a cumpărat o mașină uzată nu ar trebui să aibă niciun motiv să nu cumpere una.”

Alex explică faptul că, în timp ce are telefonul setat să nu deranjeze în timp ce conduce, nu îl face să se simtă în siguranță. El crede că, dacă e ceva, este mai puțin sigur, așa cum trebuie „Atingeți butoane suplimentare pentru a accesa navigarea dacă telefonul se blochează”. Îl vede ca pe un mic buggy, deoarece a descoperit că este imposibil să treceți la o altă aplicație de pe telefonul său dacă nu deranjați în timp ce conduceți este activat.

Ryan crede că este o idee bună, deși recunoaște și el, „Personal, nu simt niciodată nevoia să îmi verific telefonul în timp ce conduc.” Preferă să asculte muzică atunci când conduce, decât să vorbească la telefon. Cu toate acestea, el recunoaște, de asemenea, că locuind într-un oraș, nu deține o mașină de aproape zece ani, dar consideră că acest lucru este cazul cu ocaziile sporadice când se află la volan.

Fabio constată că „Este nevoie doar de o secundă pentru a fi nevoit să te îndepărtezi pentru a încerca să ratezi ceva și atunci se întâmplă accidente.” Oricare ar fi apelul telefonic, el subliniază că poate aștepta până când ajungeți la destinație.

scriitori-opinie-telefon-conducere-schimbare viteze

Simon consideră că poate fi eficient pentru persoanele care au „Nemulțumit îndeamnă să-și verifice telefoanele în timp ce conduc”. Cu toate acestea, pentru persoanele care ar putea dori să-și păstreze telefoanele active în caz de urgență, poate fi terifiant să credem că le va lipsi ceva. El crede că este un „Lucru de la caz la caz” în ceea ce privește unii oameni, va fi mai sigur, totuși alții ar putea avea nevoie să găsească o alternativă dacă le lipsesc apelurile importante.

Sunt de acord cu multe din cele spuse aici. Am activat pe iPhone-ul meu prin beta-ul public iOS 12. Mi-a fost dor de texte importante pentru mine. Nu primesc o notificare după ce am ajuns la destinație că am pierdut un text. Și, așa cum a spus Alex, nu puteți accesa telefonul din alte motive cât timp este blocat. Dacă îmi redau muzica prin Bluetooth, nu îmi pot deschide telefonul pentru a schimba melodiile dacă sunt pe aleea mea. Nu pot accesa Siri pentru a adăuga un memento pe telefonul meu. De asemenea, cred că oamenii care ar trebui să-l folosească cu adevărat nu o vor face.

Opinia ta

Sunteți de acord și cu scriitorii noștri? Ați folosit una dintre aceste funcții / aplicații de dezactivare automată pentru telefon în timp ce conduceți? Ar trebui să fie obligatoriu sau opțional? Crezi că ajută la menținerea oamenilor în siguranță? Este o idee bună să dezactivați automat telefonul în timp ce conduceți? Adăugați vocea la conversația noastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x