Este sigur pentru ISP-ul dvs. să vă utilizeze routerul ca hotspot?

Este sigur pentru ISP-ul dvs. să vă utilizeze routerul ca hotspot?
⏱️ 4 min read

De-a lungul anilor, am văzut furnizorii de servicii de internet (ISP) lansând un serviciu special pentru clienții lor. Dacă utilizați un router furnizat de ISP, acesta va acționa ca un hotspot pe care alți clienți îl pot folosi gratuit. Oamenii care nu sunt clienți pot cumpăra timp de internet și pot folosi routerul ca un hotspot obișnuit.

De obicei, în schimb, trebuie să le permiteți altor utilizatori ai ISP-ului să folosească și routerul dvs. ca hotspot. Dar oamenii pot încetini viteza internetului în timp ce îl folosesc? sau mai rău, îl folosești în scopuri rău intenționate?

Oamenii pot să spioneze pe Wi-Fi?

Cu necunoscuții care se conectează la router, puteți fi sigur că nu vă vor supune traficul? Deși este adevărat că oamenii se conectează la routerul dvs. prin hotspot, asta nu înseamnă că utilizează rețeaua dvs. personală.

Ruterele avansate au capacitatea de a difuza mai multe rețele. Când routerul dvs. este în modul hotspot, acesta difuzează două rețele în același timp; rețeaua dvs. personală și o rețea hotspot. Când căutați semnale Wi-Fi, ar trebui să vedeți două SSID-uri; cel personal și un nume generic de hotspot.

În ciuda faptului că sunt două intrări separate, ambele provin de la router. Doar că v-a separat rețeaua privată de traficul hotspot. Ca atare, atunci când oamenii folosesc hotspot-ul de pe router, nu folosesc aceeași rețea ca cea privată. Nu vor putea accesa computerele și dispozitivele din rețeaua dvs. personală, deci nu este nevoie să vă faceți griji.

Oamenii își pot consuma lățimea de bandă?

Chiar dacă ceilalți utilizatori utilizează o rețea diferită de dvs., este adevărat că toate conexiunile trec pe același drum de la domiciliu la ISP. Acest lucru nu numai că înseamnă că alți utilizatori împărtășesc lățimea de bandă, dar poate acei utilizatori consumă orice limită de date pe care o aveți.

În primul rând, limita dvs. de date este în regulă! ISP poate separa traficul pe care îl generați de traficul generat de alții. Ca atare, chiar dacă cineva folosește hotspot-ul pentru a descărca fișiere, acesta nu va conta în limita de date.

Cu toate acestea, lățimea dvs. de bandă este o poveste diferită. Conexiunea dintre router și ISP nu își dublează în mod magic lățimea de bandă doar pentru că routerul dvs. are două rețele!

Furnizorii de servicii Internet recunosc acest lucru și susțin că traficul dvs. privat va avea prioritate față de traficul hotspot. În esență, dacă cineva descarcă un fișier folosind hotspot și începeți să vizionați un film Netflix, ISP va acorda prioritate filmului dvs. și va reduce viteza de descărcare a utilizatorului hotspot.

Ca atare, tehnic nu ar trebui să simțiți nicio diferență în timp ce utilizați rețeaua privată. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur, ar trebui să dezactivați funcția, astfel încât să puteți avea lățimea de bandă pentru dvs.

Cum rămâne cu descărcarea ilegală?

Persoanele care se conectează la hotspot necesită un cont pentru al utiliza. Acesta este fie contul legat de ISP pentru utilizare gratuită, fie un cont creat astfel încât utilizatorul să poată încărca timp de internet pe el. Ca atare, tot traficul din acel cont este legat de datele personale ale acelei persoane.

Drepturi de autor Isp Hotspot

Ca atare, dacă cineva folosește hotspotul dvs. din motive ilegale, traficul său nu va fi legat de dvs. În schimb, va conduce investigația către contul pe care utilizatorul l-a făcut pentru a utiliza hotspotul în primul rând.

Hotspot sau Not-Spot?

Lăsarea acestei funcții activată este un caz de preferință personală. Persoanele care se conectează la routerul dvs. ca hotspot nu ar trebui să vă poată vedea traficul, nici nu vă vor scurge capacele de date sau vă vor consuma lățimea de bandă. Din punct de vedere tehnic, există un pericol mic în a permite altor persoane să folosească routerul dvs. ca hotspot.

Ca atare, dacă vă place planul hotspot al ISP și doriți să faceți parte din acesta, lăsați-l activat. Cu toate acestea, dacă nu utilizați hotspot-urile și bănuiți că prioritatea lățimii de bandă poate nu este la fel de bună pe cât ar putea fi, puteți dezactiva caracteristica hotspot și o puteți readuce la un router obișnuit.

Ce zici de tine – ai păstra sau dezactiva această funcție? Spuneți-ne mai jos.

Legate de:

  • Routerul dvs. este sigur? 3 moduri în care hackerii vă pot ataca routerele de acasă
  • 9 moduri de a reutiliza rutierele vechi

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...