Rsync înseamnă „sincronizare la distanță”. Este un instrument de sincronizare de fișiere la distanță și local, care vă ajută să transferați în mod eficient fișiere.

Ce este RSync

Rsync este mai rapid decât instrumentele de genul Protocol de copiere securizată (SCP). Se folosește de delta-transfer algoritm care minimizează transferul de date prin copierea doar a secțiunilor unui fișier care au fost actualizate.

Unele dintre caracteristicile suplimentare ale Rsync includ:

  • Suportă copierea de linkuri, dispozitive, proprietari, grupuri și permisiuni
  • Nu necesită privilegii de super-utilizator
  • Transferuri de fișiere de conducte către reduce costurile de latență

Puteți transfera fișiere numai de la local la distanță sau de la distanță la local. Rsync nu acceptă transferurile de fișiere de la distanță la distanță.

Cum funcționează RSync

Acum, că știți ce este Rsync, să ne uităm cum să lucrați cu el.

Rsync funcționează similar cu alte instrumente de gestionare a serverelor la distanță, cum ar fi SSH și SCP.

Iată sintaxa de bază a Rsync:

rsync [options] source [destination]

Iată sintaxa pentru a transfera un fișier din sistemul dvs. local pe un server la distanță. Se mai numește și o operațiune „push”.

rsync local_file_path [email protected]:remote_file_path

Iată cum să transferați un fișier de pe un server la distanță în sistemul dvs. local, numit și operațiune „pull”.

rsync [email protected]:remote_file_path local_file_path

Notă: Când lucrați cu sisteme la distanță, asigurați-vă că aveți Acces SSH la sistemul de la distanță. Rsync stabilește conexiunea utilizând SSH pentru a permite transferul de fișiere.

Cum se utilizează steaguri în RSync

Rsync vă permite să adăugați opțiuni suplimentare prin semnalizatoarele din linia de comandă. Să ne uităm la câteva steaguri utile.

Recursiv

Dacă adăugați -r opțiune, RSync va executa un transfer de fișiere recursiv. Acest lucru este util atunci când lucrați cu directoare. Iată un exemplu:

rsync -r [email protected]:remote_directory/ local_directory

Arhiva

-A steagul este folosit pentru a păstra legături simbolice în timp ce transferați fișiere. Steagul de arhivă păstrează, de asemenea, fișiere speciale și de dispozitiv, timpi de modificare și permisiuni din directorul sursă.

Steagul de arhivă sincronizează fișierele, de asemenea, recursiv, deci este folosit mai mult decât steagul recursiv. Iată cum îl utilizați:

rsync -a [email protected]:remote_directory/ local_directory

Comprimare

De asemenea, puteți comprima fișiere utilizând fișierul -z steag. Comprimarea fișierelor poate reduce încărcarea rețelei și poate accelera transferul de fișiere.

rsync -az [email protected]:remote_directory/ local_directory

Progres

Pentru transferuri mari de fișiere, este util să cunoașteți progresul operației. Puteți utiliza -P semn pentru a cunoaște progresul transferului de fișiere. Cu Rsync, puteți relua și transferurile de fișiere dacă acestea sunt întrerupte.

rsync -aP [email protected]:remote_directory/ local_directory

Verbos

În cele din urmă, comanda detaliată vă poate ajuta să înțelegeți fiecare pas al transferului de fișiere. Puteți utiliza -v steag pentru asta.

rsync -av [email protected]:remote_directory/ local_directory

De asemenea, puteți utiliza comanda de ajutor cu RSnsc pentru a obține o listă cu toate opțiunile și semnalizatoarele.

rsync --help
Exemple RSync Optiuni Rsync si Cum sa copiati fisiere
rsync ajutor

Concluzie

Rsync simplifică întregul proces de transfer de fișiere oferind un instrument robust, versatil și flexibil în comparație cu alternative precum SCP.

RSync este excelent pentru operațiuni de întreținere, backup-uri și operații generale de fișiere între mașini locale și la distanță.

Referințe

eu sunt Manish și scriu despre securitate cibernetică, inteligență artificială și DevOps. Dacă ți-a plăcut acest articol, blogul meu îl găsiți aici.