Experimente Microsoft cu anunțuri în Windows Mail

Experimente Microsoft cu anunțuri în Windows Mail

⌛ Reading Time: 4 minutes

Este posibil ca utilizatorii atenți de Windows să fi văzut o adăugare recentă la aplicația Windows 10 Mail, una pe care ar fi dorit să nu o vadă deloc adăugată. Fără avertisment, aplicația Mail a început să afișeze reclame în conformitate cu e-mailurile. Windows va afișa apoi un mesaj prin care se spune că utilizatorii pot „merge fără anunțuri” obținând o copie a Office 365.

Utilizatorii au răspuns foarte negativ la această modificare, dorind răspunsuri cu privire la motivul pentru care acest serviciu anterior fără anunțuri a făcut o schimbare fără avertisment. Totuși, de îndată ce au sosit reclamele, acestea au fost însă eliminate din nou. Microsoft a susținut atunci că totul este un experiment și că este „niciodată intenționat să fie testat pe larg. ”

Desigur, utilizatorii nu sunt atât de siguri că acesta a fost „doar un experiment” și presupun că această scuză este pur și simplu un mod de a da înapoi după ce Microsoft a adăugat anunțurile în primul rând. La urma urmei, Microsoft a avut un FAQ cu drepturi depline care a fost șters de atunci de pe site-ul lor web. Acestea fac greu de crezut că a fost un experiment simplu și fac mai ușor să presupunem că Microsoft a fost într-adevăr atent la reclame în aplicația Mail.

De ce ar adăuga Microsoft reclame?

Răspunsul evident este „pentru că le face bani”, dar unii utilizatori sunt nemulțumiți că primesc reclame pe un sistem de operare plătit. De ce consideră Microsoft că merită să vândă Windows 10 la un preț destul de ridicat, doar pentru a-l inunda cu reclame mai târziu?

Adevărul este că Windows 10 nu a fost niciodată timid să prezinte reclame. Poate că le-ați văzut chiar din momentul în care ați pornit Windows 10 pentru prima dată! Reclamele pentru aplicații apar în meniul Start, iar unele aplicații sunt chiar preinstalate pentru ca utilizatorii să le încerce.

Problema profitului

Problema cu care se confruntă Microsoft în acest moment este găsirea unei modalități de a determina utilizatorii să continue să plătească după ce au cumpărat Windows 10. Injecția inițială de bani pe care un utilizator o oferă Microsoft atunci când cumpără sistemul de operare este plăcută, dar ce se întâmplă doi, trei, cinci, poate zece ani mai jos? Dacă utilizatorul este pe deplin mulțumit și nu cumpără nimic în plus, este în întregime posibil să folosească Windows ani de zile fără să plătească Microsoft un alt ban.

Există mai multe modalități prin care Microsoft poate menține fluxul de venituri; problema este de a face publicul să-i placă. Am avut o scurtă sperietură în 2018, în care oamenii credeau că Windows 10 devine un serviciu de abonament lunar. S-a dovedit a fi un plan de gestionare a desktop-ului legat de afaceri, dar teama ca Windows 10 să devină un serviciu lunar a fost suficientă pentru a speria oamenii.

Probabil că Microsoft nu va lansa un nou Windows, deoarece acestea au fost înregistrate spunând că Windows 10 este probabil versiunea finală a sistemului de operare pe care îl vor lansa. Fără lansări noi la orizont și oamenii care reacționează negativ la strategii specifice, vor trebui să se gândească la alte modalități de a câștiga mai mulți bani.

windows-ads-office-365

O sursă de venituri potențial bună pentru Microsoft este Office 365. Aceasta este versiunea lor bazată pe abonament a Office și ceea ce Microsoft ar dori în mod ideal ca oamenii să folosească pentru procesarea textelor și prezentări. Din păcate, sunt disponibile suite de birou gratuite și mai ieftine (inclusiv versiuni mai vechi de Office!), Ceea ce face din Office 365 o vânzare relativ grea. Din „experimentul” explicat mai sus, se pare că Microsoft încearcă să câștige niște bani încurajând utilizatorii să se aboneze la Office 365 pentru a scăpa de reclame.

Reclame adverse

Recentul „experiment” al Microsoft a zguduit caracteristicile utilizatorilor Windows 10 care nu sunt atât de dornici să creadă că a fost doar un test. Pe măsură ce Windows 10 proliferează în întreaga lume și vânzările sistemului de operare încetinesc, nu se știe ce va încerca Microsoft pentru a le lumina marjele de profit.

Credeți că anunțurile prin poștă nu au fost menite să fie văzute de public? Sau este controlul daunelor după strigăte? Credeți că Microsoft va încerca să monetizeze în continuare Windows 10? Dacă da, cum? Sunet de mai jos!

Credit de imagine: Meniu Start w Windows 10