Exportați și păstrați formatarea din Google Docs

Exportați și păstrați formatarea din Google Docs
⏱️ 3 min read

Nu puteți reține formatarea din Google Docs? Google Documents este unul dintre cele mai populare produse Google și este trambulina de la care au lansat alte aplicații Google Office și Google Drive. În ciuda acestui fapt, Docs are o istorie dificilă în ceea ce privește formatarea. Să explorăm puțin problema.

Problema

Google Documents este un procesor de text bazat pe cloud. Deși este capabil să-și exporte documentele în toate tipurile de formate populare pentru documente bazate pe text, cum ar fi .docx din Word sau .odt din Libre / OpenOffice, aceste exporturi duc adesea la spațierea liniei întrerupte și plasarea imaginilor și alte probleme. Pentru a păstra formatarea de la Google Docs, utilizatorii de internet din întreaga lume au descoperit câteva metode care par să-și păstreze aspectul paginii.

Soluția 1: tipăriți în PDF (în Chrome)

Mai întâi, deschideți documentul Google în Chrome. După ce faceți acest lucru, faceți clic pe butonul de opțiuni Chrome, apoi selectați „Imprimare” în meniul derulant așa cum este evidențiat în ecranul de mai sus.

export-google-docs-retine-formatarea-salvare-ca-pdf

După ce faceți acest lucru, veți obține o opțiune de a imprima documentul sau de a-l salva ca PDF. În scopul acestui ghid, veți dori să îl salvați ca PDF.

Pro

 • Cea mai fiabilă conservare a formatului
 • Fișierul PDF rezultat poate fi ulterior tipărit cu aspectul exact așa cum ar trebui să fie.

Contra

 • Formatarea în stil de cod se rupe în aparent în toate exporturile Docs. Nu scrieți codul dvs. în Google Docs!
 • Vă solicită să utilizați Google Chrome

Soluția 2: Exportați în PDF (în documente)

exporta-google-docs-retine-formatare-docs-metoda

Alternativ la utilizarea Google Chrome, puteți utiliza pagina Google Docs în sine. Începeți prin selectarea fișierului și apoi a tipăriți. Următorul ecran ar trebui să pară destul de familiar dacă citiți partea anterioară a acestui ghid.

export-google-docs-retine-formatarea-salvare-ca-pdf

Încă o dată instrucțiunile rămân aceleași. Salvați ca PDF pentru a păstra cea mai mare parte a formatării. Se știe că spațierea caracterelor și dimensiunile fontului se modifică ușor în timpul procesului de export, pe lângă liniile suplimentare din paragrafe.

Pro

 • Nu vă cere să utilizați Chrome
 • Este ușor accesibil din orice browser desktop

Contra

 • Nu va păstra perfect formatarea
 • La fel ca celelalte forme de export, codul voi pauză dacă este exportat dintr-un document Google. Nu faceți niciodată cod într-un procesor de text!

Soluția 3: Google Docs Publisher

export-google-docs-retine-formatare-editor-metoda

În cele din urmă, există Google Docs Publisher. Folosirea acesteia este destul de simplă în comparație cu alte intrări din această listă și, deoarece oferă rezultatele într-o pagină web, Publisher face această soluție ideală pentru menținerea formatării pentru conținutul care merge online.

Folosirea acestuia este la fel de simplă ca și să faceți clic pe „Publicați” în documentul dvs. Google original și să copiați următorul link către caseta de text din pagina principală.

Pro

 • Ușurință mare de utilizare
 • Permite conversia ușoară a documentelor Google în formatarea web

Contra

 • Încă încalcă codul

Concluzie

Si asta e! Acestea sunt principalele modalități pe care le-am putea găsi pentru a exporta și păstra formatarea din Google Docs. Și tu? Faceți lucrări regulate în Documente Google care trebuie exportate în diferite tipuri de fișiere sau tipărite / publicate fără probleme de aspect?

Spuneți-ne despre propriile dvs. experiențe cu acest lucru mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x