Facebook este folosit mai puțin, dar nu este îngrijorat

Facebook este folosit mai puțin, dar nu este îngrijorat
⏱️ 4 min read

Încă petreceți același timp navigând pe Facebook? Sau descoperiți că vizitați platforma de socializare și, probabil, vă reduceți orele de urmărire?

Nu esti singur. Facebook a anunțat că utilizatorii petrec acum cu cincizeci de milioane de ore mai puțin timp în fiecare zi pe Facebook. Dar nu sunt deloc îngrijorați.

Raport 2017

Un raport al câștigurilor din sfertul de trimestru al anului 2017 și sfârșitul anului 2017 arată că timpul total pe care îl petrecem pe Facebook a scăzut cu cinci procente și asta după ce rețeaua de socializare a instituit câteva modificări către noul lor obiectiv de a crește interacțiunile personale și de a scădea postările publice.

Chiar săptămâna trecută, au instituit o schimbare suplimentară, jurând să oprească reclamele înșelătoare și înșelătoare ale criptomonedelor. Este doar o altă mișcare mai aproape de obiectivul lor.

Motivul pentru care nu sunt îngrijorați este că, în ciuda acestei scăderi uriașe a timpului pe care oamenii îl petrec pe Facebook, nu au experimentat aceeași scădere a veniturilor cu anunțurile lor. Se pare că încă mai pot genera bani din rețea în același mod,

Modificări ale platformei

Cu toate acestea, trebuie să ne dăm seama că până acum au introdus doar câteva modificări, pe măsură ce se apropie de schimbarea lui Mark Zuckerberg de la a fi un flux de știri.

Aceasta include prioritizarea videoclipurilor care prezintă mai multe interacțiuni decât cele cu vizionări pasive. În timp ce petrecem mai puțin timp pe Facebook, aceștia par să se îndrepte spre calitatea timpului petrecut în loc de cantitate.

știri-facebook-utilizare-conectare

Numerele

Cu toate acestea, în timp ce utilizatorii petrec mai puțin timp pe Facebook, ei continuă să arate o creștere imensă a numărului de utilizatori din întreaga lume. Cu toate acestea, creșterea nu a avut loc în același ritm pe care îl experimentează de obicei compania.

Utilizatorii activi zilnici au crescut cu 14% până la 1,4 miliarde din 2016 până în 2017. Cu toate acestea, creșterea trimestrială a fost de doar 2,18% față de trimestrul anterior, care este cel mai lent trimestru pe care l-au experimentat vreodată. În Statele Unite și Canada, utilizatorii activi zilnici au scăzut cu 700.000, chiar în ultimul trimestru.

Cu toate acestea, veniturile din publicitate erau încă cu patruzeci și șapte la sută mai mari decât în ​​același trimestru din 2016. Și raportul general a depășit în continuare așteptările Wall Street.

Gândurile executivilor Facebook

„Știrile și videoclipurile vor fi întotdeauna o parte importantă a Facebook”, a spus CEO-ul Mark Zuckerberg. „Dar când oamenii petrec atât de mult timp consumând pasiv conținut public încât începe să scape de timpul în care oamenii se conectează între ei, nu este bine. Așadar, permiteți-mi să fiu clar: a ajuta oamenii să se conecteze este mai important decât să maximizăm timpul petrecut pe Facebook. ”

știri-facebook-utilizare-zuckerberg

Mai mult, el spune că interacțiunea cu utilizatorul este mai valoroasă decât timpul petrecut pe platforma de socializare. El consideră că utilizatorii acceptă mai mult să vadă reclame atunci când citesc ceva de care le pasă, decât să vizioneze pasiv un videoclip viral.

„Dar chiar și pe termen scurt, tot timpul petrecut pe Facebook nu este egal”, a declarat Sheryl Sandberg, directorul operațional pentru Facebook.

„Deoarece atunci când oamenii petrec mai mult timp vizionând postări, deoarece interacționează cu familia și prietenii și nu sunt implicați în postări mai lungi, avem de fapt mai multe oportunități de generare de bani. Nu facem acest lucru pentru a fi pozitivi sau negativi pentru venituri; o facem pentru că este lucrul potrivit pentru comunitatea noastră. Dar impactul pe care îl are asupra generării de bani nu este cu siguranță negativ ”.

Gândurile voastre

Ce părere aveți despre aceste modificări la Facebook? Calitatea timpului s-a schimbat pentru tine? Îți petreci mai puțin timp uitându-te la videoclipuri virale și altele asemenea și în schimb petreci timp conectându-te cu prietenii și familia? Timpul tău pe Facebook a fost semnificativ diferit de tine? Adăugați gândurile la secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: fotografie Mark Zuckerberg prin Wikimedia și toate celelalte domenii publice

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x