Facebook sugerează că ar putea începe să se încarce din cauza ios 14.5

Facebook sugerează că ar putea începe să se încarce din cauza ios 14.5

Facebook merge împreună cu schimbarea iOS 14.5 a Apple în ceea ce privește urmărirea aplicațiilor care dau lovituri și țipă. Se plânge de această schimbare din decembrie, iar acum, după lansarea iOS 14.5, Facebook sugerează că ar putea fi nevoit să înceapă taxarea pentru serviciul său.

Amenințarea ascunsă a Facebook

Apple a anunțat anul trecut că iOS 14.5 va schimba forțarea aplicațiilor pentru a anunța utilizatorii ce date colectează asupra lor dacă doresc să fie disponibile în App Store. Facebook s-a simțit foarte ofensat de acest lucru și s-a plâns cu voce tare de schimbarea iOS 14. 5, spunând că este preocupat mai mult de întreprinderile mici și de modul în care vor face față schimbării.

Plângerea nu l-a descurajat pe Apple și s-a falsificat – iOS 14.5 a fost lansat luna trecută. Utilizatorii au început să vadă aplicații care respectă cu ușurință modificarea. Se menționează în App Store ce date sunt colectate și cum sunt utilizate. Aplicațiile în sine, atunci când sunt deschise sub iOS 14.5, permit utilizatorilor să renunțe la colectarea datelor.

Facebook luptă împotriva schimbării iOS 14.5 respectându-se, avertizând totuși utilizatorii ce se va întâmpla dacă este forțat să respecte modificarea iOS 14.5.

„După cum Apple a spus că este permisă furnizarea unui context suplimentar, vom afișa un ecran educațional înainte de a prezenta solicitarea Apple pentru a ajuta oamenii să ia o decizie în cunoștință de cauză cu privire la modul în care sunt utilizate informațiile lor”, a explicat Facebook într-o postare recentă pe blog.

„Oferă mai multe detalii despre modul în care folosim datele pentru reclame personalizate, precum și despre modalitățile în care limităm utilizarea activității pe care ne-o trimit alte aplicații și site-uri web dacă oamenii nu activează setarea acestui dispozitiv. Ecranul nostru permite, de asemenea, oamenilor să știe că văd solicitarea Apple din cauza cerințelor Apple pentru iOS 14.5. ”

ad-banner

Facebook a furnizat o imagine a solicitării aplicației pe care o va include atât pe Facebook, cât și pe Instagram, respectând condițiile Apple. Pe „ecranul educațional”, Facebook spune că folosește datele în cauză pentru:

  • „Vă arată anunțuri mai personalizate.
  • Ajutați la menținerea Facebook gratuită.
  • Sprijiniți companiile care se bazează pe reclame pentru a ajunge la clienții lor. ”

Rețeaua socială spune că va începe să implementeze această schimbare.

La rândul său, Apple jură că aplicațiile care gestionează iOS se schimbă „oferind stimulente, afișând un ecran care arată ca o cerere, afișând o imagine a alertei și adnotând ecranul din spatele alertei” vor fi respinse.

Experiența utilizatorului iOS 14.5

Încă nu am văzut „ecranul educațional” al Facebook nici pe iPhone, nici pe iPad, dar am văzut solicitările pe alte aplicații.

Urmărirea setărilor Facebook Ios 14.5

După ce vedeți solicitarea unei aplicații pentru datele dvs., aceasta va apărea în Setări -> Confidențialitate -> Urmărire. Imaginea de mai sus arată aplicațiile în care am acceptat deja solicitarea de anunț sau am refuzat-o.

Evident, nu am primit această solicitare pentru toate aplicațiile pe care le folosesc în acest moment. Dar puteți vedea că pot modifica și permisiunile aplicației din Setări.

Cum va afecta în cele din urmă această modificare iOS 14.5 pe Facebook? Va pierde destui bani încât să fie forțați să perceapă aplicația? Spuneți-ne în comentariile de mai jos cum vă va afecta.

Citiți mai departe pentru a afla despre noile iPad Pro și iMacs folosind cipul M1 pe care tocmai l-a lansat Apple.

Credit de imagine: Postare pe blogul Facebook

Scroll to Top