Faceți capturi de ecran complete ale paginii web cu captura de ecran Nimbus

Faceți capturi de ecran complete ale paginii web cu captura de ecran Nimbus

⌛ Reading Time: 4 minutes

Realizarea unei capturi de ecran este un proces extrem de simplu, care ar trebui să fie familiar majorității utilizatorilor de computere. Orice avertisment face ca ceea ce a fost inițial un proces simplu să fie mult mai complex. Unul dintre aceștia, în special, poate împiedica utilizatorii – făcând o fotografie a unei pagini web complete. Este un truc surprinzător de util de știut pentru a le arăta lucrurilor prietenilor și colegilor sau pentru a raporta o eroare la încărcarea unui site web. Majoritatea browserelor web o acceptă, doar că nu fac o treabă deosebit de clară.

Captură de ecran Nimbus

Există destul de puține extensii disponibile pentru a face capturi de ecran; unele există pentru mai multe browsere, iar altele sunt exclusive pentru un browser în special. În acest articol, ne vom uita la captura de ecran Nimbus. Nimbus este o extensie relativ nouă, deși sa dovedit a fi foarte ușor de utilizat.

Începeți prin instalarea versiunii corecte a extensiei pentru browserul dvs. Firefox și Crom sunt acceptate ambele, ceea ce înseamnă că browserele care se bazează pe aceeași bază ar trebui, de asemenea, să fie compatibile. Acestea includ exemple precum Opera și diverse versiuni Firefox, cum ar fi cele pe care le-am acoperit. Rețineți că, atunci când este instalat, Nimbus va furniza, de asemenea, un link pentru a utiliza un alt serviciu de la aceeași companie. Acest lucru poate fi omis și poate doriți să faceți acest lucru.

La instalare, un nou buton pentru Nimbus va apărea în bara de instrumente a browserului.

SC-Nimbus-Toolbar

Dacă faceți clic pe butonul Nimbus, veți oferi o varietate de opțiuni. “Pagina întreagă” este cea care se referă la acest articol. După ce faceți clic pe acesta, browserul dvs. poate derula automat până la sfârșitul paginii.

SC-Nimbus-Choices

Aproximativ o secundă după ce browserul a terminat derularea în partea de jos a paginii, se va deschide o altă filă care conține imaginea și câteva instrumente de editare.

SC-Nimbus-Editor

Dacă doriți să omiteți editorul, puteți schimba acest lucru în setări.

SC-Nimbus-Setări

Indiferent de modul în care ajungeți la acest punct, rezultatul final rămâne același – o imagine de dimensiuni complete a paginii web.

SC-CMD-Rezultat

Linia de comandă Firefox

Această metodă specială, așa cum indică titlul, este exclusivă pentru Firefox în prezent. Este posibil ca funcționalități similare să fie aduse browserelor Chromium în viitor, caz în care acest lucru se va dovedi relevant și pentru acestea. Avantajul major al metodei de linie de comandă este că nu necesită o extensie și funcționează în mod implicit.

Deschideți pagina web pe care doriți să o capturați.

Apăsați “Shift + F2” în același timp.

SC-CMD-Base

Când se deschide caseta de text din partea de jos a ferestrei, pur și simplu tastați următoarele:

Opțiuni SC-CMD

“Imagine” poate fi înlocuită cu un anumit nume de fișier, dacă doriți acest lucru, deși imaginea va fi în format .png, indiferent dacă specificați .jpg sau nu. Dacă scrieți un nume de imagine și îl terminați cu “.jpg”, rezultatul final va fi o imagine numită “imagename.jpg.png”, formatul de fișier fiind .png.

SC-CMD-Explorer

Rezultatul final va fi apoi găsit în folderul “Descărcări” și poate fi mutat într-o locație mai potrivită, după cum doriți.

Per total

Extensiile și intrările din linia de comandă au ambele utilități, deși merită menționat faptul că nu toate conturile de utilizator și nu toate rețelele pot permite adăugarea extensiilor la browsere. Captura de ecran Nimbus și extensiile similare vor include, în general, un set de caracteristici mai complet decât linia de comandă, dar dacă nu pot fi accesate, aceste active sunt anulate.

Linia de comandă din Firefox poate părea la început o opțiune superioară, deși merită remarcat faptul că nu permite editarea în timp ce Awesome Screenshot. Prin urmare, veți avea nevoie de software cum ar fi Paint sau Paint.NET pentru a edita imaginea.

Este nevoie de puțin mai mult timp, dar editarea este în întregime posibilă folosind astfel de programe. Ambele metode funcționează, iar nivelul de control pe care îl aveți asupra computerului – sau a browserelor disponibile – va determina probabil ce metodă alegeți să utilizați.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.