Faceți cu ușurință Tor mai rapid cu aceste sfaturi

Faceți cu ușurință Tor mai rapid cu aceste sfaturi

Tor vă păstrează anonimatul online prin rutare unică de ceapă în care datele dvs. criptate trec prin mai multe noduri intermediare. Fiecare nod este decojit pe rând, la fel ca o ceapă. Niciunul dintre ei nu știe nimic despre originea datelor dvs. sau despre destinația dvs. finală, protejându-vă astfel identitatea.

Există însă un dezavantaj. Deoarece traficul din Tor este direcționat prin mai multe relee de ceapă, acesta vă poate reduce semnificativ viteza de navigare. De asemenea, ISP-urile pot restricționa sau restricționa traficul Tor fără avertisment prealabil. Întrebările frecvente despre Tor spun că obiectivul lor principal este securitatea și nu viteza.

Acestea fiind spuse, următoarele sfaturi de mai jos vă vor ajuta să faceți Tor mai rapid și la fel ca orice alt browser.

1. Depășirea restricțiilor de viteză ale ISP

Dacă bănuiți că ISP-ul dvs. joacă cu viteza Tor, va trebui să utilizați relee bridge în timp ce configurați Tor. Acest lucru ar face mai dificil pentru oricine care vă monitorizează traficul să determine dacă utilizați acest browser anonim.

Pentru început, vizitați oficialul Legătura podurilor Tor pe orice browser obișnuit. Dacă descărcați Tor pentru prima dată, este mai bine să utilizați un VPN de încredere. Acest lucru este cu atât mai important dacă intenționați să vizitați site-uri web întunecate. Selectați opțiunea pentru „Obțineți poduri”.

Selectați Poduri

În timp ce primiți solicitarea, ar trebui să utilizați una dintre cele cinci opțiuni pentru „transport conectabil”. Acestea includ obs3, obs4, scramblesuit, FTE și fulg de zăpadă. Fiecare dintre aceste opțiuni ascunde traficul dintre client (dvs.) și primul salt, astfel încât ISP-ul să nu îl poată identifica ca o conexiune Tor.

După ce rezolvați captcha, veți obține o conexiune bridge care va arăta cam așa: obfs3 101.201.27.48:420 4352e58420e68f5e40bf7c74faddccd9d1349413

Uneori, nu sunt disponibile noi poduri. În acest caz, puteți solicita unul prin renunțarea la un e-mail la bridges@torproject.org din adrese Gmail, Yahoo sau RiseUp. După ce obțineți bridge-ul, reîmprospătați browserul Tor. În loc să faceți clic pe conectare, accesați „Configurare”.

Tor Connect

Selectați opțiunea „Tor este cenzurat în țara mea”, chiar dacă este doar o viteză de ISP slabă.

Tor cenzurat în țara mea

Apoi puteți vedea trei opțiuni. Puteți solicita din nou un nou „pod” sau puteți utiliza podul furnizat anterior.

Selecția Podului Tor

După o conexiune bridge reușită, vă puteți bucura de viteze Tor regulate, indiferent de restricțiile ISP.

2. Optimizați-vă PC-ul / Mac / Linux pentru activități Tor

Pentru a vă asigura că problemele de viteză sunt minime, trebuie să vă asigurați că ceasul și fusul orar al sistemului dvs. sunt setate corect. Tor recomandă ca următoarele software să fie dezactivate temporar, deoarece pot interfera cu navigarea dvs.:

  • Webroot SecureAnywhere
  • Kaspersky Internet Security 2012
  • Sophos Antivirus pentru Mac
  • Microsoft Security Essentials

Este mai bine să dezactivați orice software antivirus care vă afectează bara de sistem. De asemenea, dezactivați paravanul de protecție și, dacă utilizați o nouă versiune de browser Tor, dezinstalați-o pe cea veche. Nu suprascrieți vechiul program. Dacă un alt Tor rulează, acesta vă poate afecta grav viteza de conectare.

Ar trebui să configurați Tor pentru a izola cookie-urile și a vă șterge istoricul de navigare după fiecare sesiune. Mergi la despre: preferințe # confidențialitate în Tor și asigurați-vă că activați aceste preferințe de confidențialitate.

3. Optimizați nodurile de intrare / ieșire

O modalitate de a accelera Tor este de a edita fișierul Torrc. O puteți localiza făcând clic dreapta pe pictograma meniului browserului Tor și făcând clic pe „Proprietăți”. După aceea, mergeți pe această cale: „Tor Browser -> Browser -> Data -> Tor”.

Localizator de fișiere Torrc

Proprietățile fișierului Torrc trebuie modificate folosind noduri optime de intrare și ieșire. După cum am văzut mai devreme, traficul Tor este transmis prin mai multe noduri. Unele dintre aceste servere de releu de mijloc ar trebui să fie situate aproape de locația geografică reală. Pot fi căutate online pentru a găsi un număr mare de servere de releu a folosi.

Metrics Relay Search Tor

Apoi, ar trebui să copiați adresele IP pentru aceste noduri Tor care sunt cele mai apropiate de dvs. Selectați aproximativ zece dintre acestea și salvați-le într-un fișier Notepad.

Adresa IP Tor Releu

Pregătiți o listă a adreselor de releu IP din apropiere (zece ar trebui să fie un număr suficient) și salvați-le ca noduri de intrare și ieșire în fișierul Torrc, așa cum se arată mai jos. Puteți utiliza, de asemenea ExcludeNodes pentru a evita multe țări care încetinesc viteza medie așa cum se arată mai jos. Pur și simplu salvați fișierul Torrc editat și reîmprospătați browserul Tor pentru a naviga din nou. Vitezele ar trebui să fie mai bune.

Excluderi de fișiere editate Torrc

În concluzie

Tor a devenit browserul preferat pentru iubitorii de confidențialitate, activiști, jurnaliști și toți cei care preferă anonimatul în navigarea lor. Nu ar trebui să fie afacerea furnizorilor de servicii Internet să știe ce navigați online. Utilizând metodele menționate în acest articol, vă puteți acoperi mai bine pistele, astfel încât traficul dvs. Tor să fie vizibil numai pentru dvs.

Aveți nevoie de sfaturi de depanare? Înregistrați-ne întrebări sau comentarii și vom răspunde cu plăcere.

Scroll to Top