Faceți sunetul audio mai bun cu Pulse Audio Equalizer pe Ubuntu

Faceți sunetul audio mai bun cu Pulse Audio Equalizer pe Ubuntu
⏱️ 3 min read

Audio pe Linux este destul de complex. Totul interacționează cu serverul de sunet Pulse Audio. Multe dispozitive și programe audio diferite comunică cu sistemul dvs. de difuzoare de acolo. Totul este frumos și de obicei sună grozav – cel puțin în cea mai mare parte.

Dacă sunteți un audiofil și un utilizator Linux, este posibil să aveți o problemă mare cu Pulse. S-ar putea să vă simțiți dezamăgiți că nu vă puteți modifica întreaga configurare a sunetului Linux (cel puțin ușor) pentru a avea un egalizator. Bummer, nu?

Nu vă faceți griji, se pare că cineva a creat un software care face destul de ușor să puneți în funcțiune un egalizator la nivel de sistem. Se numește pulseaudio-egalizator.

Notă: pulseaudio-equalizer nu mai este lucrat, așa că dacă întâlnești vreun bug sau snafus, nu ai noroc.

Instalarea egalizatorului audio Pulse

Pur și simplu deschideți o fereastră de terminal și adăugați acest PPA la sistemul dvs.

După adăugarea PPA, va trebui să actualizați sursele software Ubuntu pentru a reflecta schimbarea pe care tocmai ați făcut-o.

În cele din urmă, instalați egalizatorul.

Folosind egalizatorul audio Pulse

Fereastra principală de configurare Pulse Audio Equalizer.

Acest program de egalizare este simplu și ușor de utilizat. Pentru a-l utiliza, trebuie doar să căutați egalizatorul audio puls în meniurile dvs. și să îl deschideți. Odată instalat, tot ce trebuie să faceți este să îl lansați pentru a afișa fereastra principală de configurare.

Selectați presetarea egalizatorului pe care simțiți că sună cel mai bine.

De aici, mergeți doar la meniul derulant presetat, derulați lista și selectați presetarea egalizatorului pe care îl simțiți cel mai bine cu sistemul de sunet al computerului etc.

Aplicați setările egalizatorului direct la sistemul de sunet Pulse.

După aceea, trebuie doar să selectați caseta EQ Enabled, caseta “Keep Settings” și să faceți clic pe butonul Apply. Aceasta va aplica setările egalizatorului direct la sistemul de sunet Pulse (va prelua, de asemenea, ca ieșire audio principală în Pulse). Setările nou aplicate ar trebui să intre în vigoare aproape imediat.

Tot sunetul va fi filtrat prin egalizatorul nou aplicat.

De atunci, tot sunetul redat prin instalarea Linux va fi filtrat prin egalizatorul nou aplicat. Nu ar trebui să existe probleme, deoarece acest program este stabil și funcționează destul de bine pe Ubuntu.

Sfat rapid

Dacă aveți unele probleme la pornirea egalizatorului imediat (după instalare și configurare), pur și simplu deconectați-vă de la sesiune și apoi conectați-vă din nou. În 99% din cazuri, aceasta ar trebui să rezolve problema. Alternativ, puteți merge la setările de sunet Ubuntu, aruncați o privire în jur și le puteți modifica.

Concluzie

Egalizatorul audio Pulse face parte din motivul pentru care am favorizat întotdeauna modul în care sună Linux. S-ar putea să nu fie cel mai șlefuit, dar faptul că un tip poate scrie un program care rezolvă o problemă, astfel încât să îl puteți instala rapid și să-l interacționeze cu tehnologia existentă, este extraordinar. Nu pot exagera acest fapt.

Sper că acest program v-a ajutat să vă faceți experiența audio pe Linux și mai minunată decât înainte. Bucură de ea!

Știți despre alte egalizatoare pe Linux care merită verificate? Sună în comentariile de mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x