Faceți ușor să funcționeze extensiile vechi cu versiunea actuală a Firefox

Faceți ușor să funcționeze extensiile vechi cu versiunea actuală a Firefox

În timp ce Mozilla Firefox este un browser web extrem de personalizabil, viteza cu care lansează noile versiuni poate depăși uneori viteza de actualizare pentru extensii.

Acest lucru nu este deloc surprinzător; multe extensii sunt dezvoltate de pasionați al căror singur lucru nu este să lucreze la viitorul browserului Mozilla.

Este posibil să găsiți că o extensie interesantă nu funcționează cu cea mai recentă versiune de Firefox. Cu toate acestea, compatibilitatea poate fi forțată: nu există nicio garanție că va funcționa perfect, dar poate fi încercată în ultimă instanță.

Forțarea compatibilității versiunilor

Începeți prin a verifica versiunea de Firefox pe care o utilizați. Cel mai rapid mod de a face acest lucru este să apăsați “Alt”, apoi să selectați “Ajutor” și “Despre Firefox”. Aceasta ar trebui să deschidă o fereastră cu numărul versiunii clar vizibil.

Versiunea FA-Firefox

Găsiți extensia dorită pe Mozilla site-ul de programe de completare.

FA-Download-XPI

Faceți clic dreapta pe butonul “Descărcați acum” de pe site-ul suplimentar, apoi faceți clic pe “Salvați linkul ca”. Fereastra ar trebui să dea extensia fișierului ca .xpi. Dacă da, confirmați descărcarea.

Deschideți fișierul .xpi utilizând WinRAR sau un program similar de extragere a fișierelor. Având în vedere că este în esență un container pentru alte fișiere (iar formatul .xpi este utilizat pentru toate extensiile Firefox), aceste programe ar trebui să poată să-l deschidă în ciuda faptului că nu sunt familiare.

FA-Data-Modified

În interiorul .xpi va exista un fișier numit “install.rdf”. Deschideți acest lucru în Notepad, TextEdit sau un program echivalent. Este posibil să doriți să utilizați Word Wrap în acest moment – este probabil ca linia de text să fie foarte lungă.

FA-MaxVersion-RDF

Căutați în fișierul .rdf cuvintele “maxVersion”. Acest lucru poate fi făcut mai rapid folosind “Ctrl + F”. Numărul următor ar trebui să fie mai mic decât versiunea dvs. curentă de Firefox, de unde problema cu instalarea normală.

Fie modificați valoarea la versiunea dvs. curentă de Firefox sau un alt număr mai mare și salvați fișierul .rdf. Bineînțeles, schimbarea acestuia la un număr mai mare va avea ca rezultat o compatibilitate mai lungă, dar nu neapărat funcționalitate.

Verificați dublu .rdf; deoarece se află într-o arhivă, este posibil să nu fi salvat modificarea. Dacă acesta este cazul, extrageți .rdf, editați-l și apoi înlocuiți-l din nou în arhivă. Informațiile “Data editării” vă pot ajuta să stabiliți dacă versiunea dvs. modificată este în arhivă.

FA-Manual-Instalare

Deschideți meniul “Addons” din Firefox; acest lucru se poate face rapid apăsând “Ctrl + Shift + A”. În partea dreaptă sus a paginii, ar trebui să existe o bară de căutare și un buton. Faceți clic pe buton, apoi selectați “Install Addon from File”.

Navigați la fișierul .xpi pe care l-ați modificat și faceți dublu clic pe el. Reporniți browserul și suplimentul ar trebui instalat. Pentru suplimentele care nu necesită în mod normal să reporniți browserul, puteți sări peste acest pas.

Reflecţie

Deși procesul consumă puțin mai mult timp decât simpla descărcare a unei extensii, acesta poate da viață nouă unui proiect abandonat de dezvoltatorul său sau vă poate permite să redobândiți funcționalități care ar fi putut fi pierdute.

FA-VS-Tema

Nu se poate garanta că extensia va funcționa perfect. În general, temele sunt mai puțin susceptibile să se rupă din cauza modificărilor decât alte extensii, deoarece interfața de utilizare Firefox nu este la fel de predispusă la schimbare ca și codul back-end care interacționează cu extensia.

Rețineți, de asemenea, că, datorită licențierii Creative Commons, trebuie să evitați distribuirea versiunii modificate a unei extensii existente: acestea ar trebui să fie destinate exclusiv utilizării personale, cu excepția cazului în care se prevede altfel.

Scroll to Top