FCC protejează confidențialitatea pe internet?

FCC protejează confidențialitatea pe internet?

Și ne întoarcem în Statele Unite, unde discuția privind protecția vieții private este centrată în jurul reglementărilor stabilite de Comisia Federală pentru Comunicații (FCC). La 27 octombrie 2016, agenția a aprobat un set de reguli care ar obliga furnizorul dvs. de servicii de internet să pună întrebări înainte de a colecta și stoca informații despre dvs., cum ar fi utilizarea aplicațiilor și tiparele de navigare. Măsurile pe care le iau sunt în general conforme cu alte reglementări de protecție a clienților în ansamblu, dar iată o întrebare pe care s-ar putea să nu ne punem suficient: Aceste măsuri vor proteja de fapt confidențialitatea în general pentru persoanele de pe web?

ISP-urile vând date?

Atunci când evaluăm eficacitatea măsurii adoptate de FCC, ar trebui mai întâi să ne întrebăm dacă fenomenul pe care îl abordează se întâmplă de fapt. Și se dovedește că acest lucru este adevărat! Unul dintre cei mai mari vinovați din Statele Unite este AT&T, despre care se știe (destul de amuzant) vinde date guvernului SUA. Deși majoritatea scandalurilor din jurul colectării datelor companiei se concentrează asupra guvernului, părți din Politica de confidențialitate a AT&T are prevederi care le permit să utilizeze date precum contul dvs. și informații despre utilizarea rețelei pentru reclame mai bine direcționate.

Decizia FCC nu cuprinde toate formele de date, deoarece AT&T (de exemplu) nu poate opri pur și simplu stocarea contului și a informațiilor de facturare. În principal, măsura afectează lucrurile care sunt în mod unic relevante pentru persoanele private și întreprinderile private.

Mai multe despre Măsura de confidențialitate FCC

fccprivacy-law

Deși esența acestui nou regulament FCC este restricția cu privire la datele care pot fi stocate și colectate, nu interzice direct practica. În loc să transforme procesul într-un tip de renunțare la care ISP-ul dvs. colectează datele dvs. până când îi spuneți (sau îi plătiți) să se oprească, acum este un scenariu de opt-in care ISP-urile nu mai au voie să facă acest lucru până când nu au permisiunea dvs. explicită.

Desigur, au existat și alte încercări de a limita capacitatea ISP-urilor de a pătrunde în confidențialitatea clienților lor, dar ceea ce diferențiază acest regulament este faptul că solicită furnizorilor de telecomunicații să solicite aprobarea dvs. la punctul de vânzare și apoi să se asigure că sunteți informat despre ceea ce solicită (capitolul III, secțiunea D, paragraful 3 sau paragraful 221).

Cum afectează acest lucru confidențialitatea?

Efectul acestui lucru va fi cel mai probabil unul dintre furnizorii de servicii Internet care le vor spune clienților potențiali că colectarea datelor are ca scop analitic să îi ajute să își îmbunătățească serviciile, ceea ce nu este neapărat o minciună. Este probabil ca aceștia să fie cel puțin mai puțin înclinați să vândă datele dvs. agenților de publicitate. Și probabil că acest lucru nu face nimic pentru a împiedica furnizorii de servicii Internet să își stabilească prețul de bază pentru servicii mai ridicat (din moment ce toată lumea este exclusă în mod implicit) și apoi oferă o alternativă mai ieftină dacă clientul este de acord cu colectarea și stocarea datelor.

De-a lungul istoriei, regulile create de FCC au cerut în mod constant ISP-urilor să facă ceva cu intenția de a proteja datele clienților de entități private. Aceasta este arahide în comparație cu ceea ce se poate întâmpla atunci când stat are acces la datele utilizatorilor de telecomunicații (cum ar fi cazul în Proiectul PRISM al NSA), dar există puține progrese în acest departament. Este practic inutil să menționăm faptul că o agenție de stat poate face mai mult daune cetățenilor privați decât ar putea face un agent de publicitate.

Tu ce crezi? Ar trebui FCC să intensifice reglementările ISP pentru a-și continua efortul de a proteja interesele clienților? Sau este o pierdere de timp? Spune-ne într-un comentariu!

Scroll to Top