FedEx va testa livrarea autonomă de mărfuri prin aer

Fedex Autonomous Delivery Featured
⏱️ 4 min read

Auzim de ceva vreme despre debutul livrărilor autonome și cu drone și nu există un moment mai bun decât acum pentru a avansa această tehnologie. FedEx se urcă pe val, deoarece va începe în curând să testeze livrarea autonomă de mărfuri pe calea aerului.

FedEx lucrează cu Elroy Air

Pandemia a escaladat nevoia de livrări autonome și cu drone. Neputând să respire același aer ca alții, o mare parte din lume a petrecut mult mai mult timp acasă. Cumpărăturile într-un magazin de cărămidă și mortar au devenit depășite.

Dar acest lucru a pus mult stres pe industria logisticii. FedEx a anunțat săptămâna aceasta într-un postare pe blog că se uita la tehnologie autonomă pentru a ajuta cu cerințele programului său de livrare. Lucrează cu Elroy Air din 2020 pentru a dezvolta o aeronavă care să se potrivească nevoilor sale.

Zbor de testare cu livrare autonomă Fedex
Sursa imagine: YouTube

„FedEx a fost construit pe inovație și căutăm mereu noi tehnologii care să contribuie la îmbunătățirea industriei logisticii prin siguranță, eficiență și servicii pentru clienți îmbunătățite”, a explicat Joe Stephens, directorul executiv al FedEx Express. „Așteptăm cu nerăbdare testarea și învățarea în continuare pe parcursul colaborării noastre cu Elroy Air.”

Elroy Air a fost fondată în 2016 și are sediul în San Fransisco. Compania a lucrat la ceea ce ar fi primul sistem de marfă aeriană autonomă pentru decolare și aterizare verticală (VTOL).

Produsul dezvoltării Elroy Air este aeronava autonomă Chaparral C1, anunțată la începutul acestui an. Este capabil să transporte 300 până la 500 de lire de marfă și să o livreze până la 300 de mile. Poate efectua acele zboruri pe distanțe lungi fără aeroporturi suplimentare, stații de încărcare sau piloți.

„Suntem mândri să colaborăm cu FedEx pentru a construi următoarea generație de logistică expres”, a declarat Kofi Assante, vicepreședinte pentru dezvoltare și strategie de afaceri la Elroy Air. „Când nu sunteți limitat de infrastructura, traficul sau aeroporturile dificile, logistica poate ajunge la mai mulți oameni, mai rapid decât oricând. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un nou viitor pentru modul în care livrăm bunuri oamenilor din întreaga lume.”

FedEx crede că poate încorpora Chaparral C1 în serviciul de transport maritim, cu privirea către 2023. Compania consideră că „inovarea și automatizarea continuă vor îmbunătăți siguranța, eficiența și productivitatea”.

Un impuls și pentru livrările autonome de terenuri

Cu prețurile gazului îndreptându-se către prețuri astronomice, livrarea autonomă ar putea fi și mai atrăgătoare. Acest lucru se extinde la „livrările de pe ultimul kilometru”, precum și la afacerile de mărfuri aeriene.

One piece 1029 vostfr

Știrile despre tehnologie au fost presărate în ultimii ani cu povești despre roboți mici de livrare autonomă în faze de testare. Lanțul Domino’s Pizza și Uber Eats au continuat cu testarea autonomă.

Cercetările arată că mai mult de 20% din poluarea urbană poate fi atribuită livrării pe ultimul kilometru. Roboții autonomi ar putea atenua o parte din asta. De asemenea, își pot finaliza cursele în perioadele cu probleme de trafic mai reduse.

Robot de livrare autonom Fedex
Sursa imagine: UPC

Mai multe companii proiectează roboți de livrare autonomi pentru a face față acestei cereri de livrare pe ultimul kilometru. Noi roboți dezvoltați de Universitatea Politehnică din Catalonia și CARNET și finanțați parțial de grupul Volkswagen SEAT, se îndreaptă spre programe pilot în Spania, Germania și Ungaria.

Acești roboți au 5,6 picioare pe 38 de picioare pe 3,8 picioare și au șase roți fiecare. Pot călători cu până la 12,4 mph și pot urca sau coborî scări de până la 17,9 inci înălțime.

Un comunicat de presă a menționat că acești roboți autonomi de livrare ar reprezenta „o realocare semnificativă a costurilor transportatorului și ar face serviciul mai economic și mai eficient decât în ​​cazul vehiculelor convenționale”.

Există încă un impuls în industrie și pentru mașinile autonome, deși Tesla pare să continue să se confrunte cu scăderi de viteză pe parcurs. Citiți mai departe pentru a afla despre lupta pentru funcția Autopilot.

Credit imagine prezentată: YouTube

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x