Se întâmplă tot timpul – închideți accidental o filă cu care nu ați terminat cu adevărat sau doriți să vizitați un site pe care l-ați găsit ieri.

Deci, care este cel mai simplu mod de a redeschide acele file închise și de a reveni la navigare?

În acest articol, veți învăța cum să redeschideți filele închise din Chrome, Safari și Firefox, astfel încât să nu mai aveți nevoie de panică dacă închideți ceva accidental.

Cum se redeschid filele în Chrome

Comanda rapidă de la tastatură

Există câteva modalități de a redeschide filele în Chrome. Dacă vă interesează comenzile rapide de la tastatură, cel mai simplu mod este să apăsați pur și simplu Comandă + Shift + T (pe Mac) sau Ctrl + Shift + T (pe Windows).

Dacă atingeți combo-ul o dată, acesta va afișa ultima filă pe care ați închis-o. Apăsați-l din nou și îl va afișa pe cel dinainte de asta. Si asa mai departe.

Modul de opțiuni de meniu

Dacă sunteți un fan mai mare al clicului dreapta, faceți clic dreapta pe zona barei de meniu a filei și selectați „Redeschideți fila închisă”:

Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Cum se redeschid filele închise în Chrome.

Dacă faceți asta din nou, va deschide fila pe care ați închis-o înainte și așa mai departe.

Cum să examinați istoricul browserului în Chrome

Ce se întâmplă dacă nu vă amintiți exact când ați deschis fila pe care o căutați? Sau nu vă amintiți exact cum s-a numit site-ul?

În acest caz, vă recomandăm să verificați istoricul de navigare – lista ultimului număr de site-uri pe care le-ați vizitat / filele pe care le-ați închis în ultimele zile sau săptămâni.

Pentru aceasta, deschideți browserul Chrome și faceți clic pe cele trei puncte mici sau pe săgeata verde din colțul din dreapta sus.

1611744306 753 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Faceți clic pe „Istoric” pentru a vedea filele închise recent.

Aceasta va afișa meniul pe care îl vedeți în imaginea de mai sus. A patra opțiune este „Istoric” – plasați cursorul sau faceți clic pe acesta și un alt meniu se va deschide în stânga. Aceasta va afișa filele pe care le-ați închis recent (ultimele 8-10 sau cam așa ceva).

Dacă doriți să vedeți întregul istoric de navigare, puteți face clic pe fila Istoric din partea de sus a meniului din stânga care a apărut, cum ar fi mai jos:

1611744306 796 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Faceți clic pe a doua filă „Istoric” pentru a vedea întregul dvs. istoric.

Și asta îți va deschide istoricul de navigare, care va arăta cam așa:

1611744306 31 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Istoricul browserului dvs. – derulați în jos pentru a vedea mai multe.

Puteți vedea bara de defilare din dreapta – dacă derulați în jos, va continua să încărcați mai mult istoric. Aceasta vă permite să vedeți unde ați fost pe internet.

Doriți să vizitați unul dintre aceste site-uri? Doar faceți clic pe el și browserul vă va duce acolo (în aceeași fereastră).

1611744306 357 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome

Si asta e!

Cum se redeschid filele în Safari

În mod similar, în Safari există câteva modalități de a redeschide filele pe care le-ați închis.

Comanda rapidă de la tastatură

Aceeași comandă rapidă de la tastatură despre care am vorbit pentru Chrome, mai sus, funcționează și în Safari.

Doar apăsați Comandă + Shift + T (Mac) sau Ctrl + Shift + T (Windows) pentru a deschide aceste file de rezervă. Amintiți-vă, puteți face acest lucru de mai multe ori pentru a primi mai multe file închise, în ordinea în care le-ați închis (din cel mai puțin recent).

Modul de opțiuni pentru meniu

Din nou, dacă preferați să utilizați mouse-ul și bara de meniu, iată cum funcționează în Safari:

În bara de meniu din partea de sus a ecranului (unde are opțiuni precum „Safari, Fișier, Editare, Vizualizare, Istoric” și așa mai departe), selectați „Istoric”:

1611744306 404 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Cum să vizualizați filele închise recent în Safari.

Acest lucru va afișa câteva opțiuni, după cum puteți vedea mai sus. Am trecut peste „Închis recent” (prima opțiune) și îmi arată cele două file închise recent. Dacă utilizați Safari ca browser, probabil că veți vedea mai multe file.

Dacă vedeți fila pe care tocmai ați închis-o pe care doriți să o deschideți, faceți clic pe ea și se va deschide într-o nouă filă / fereastră.

De asemenea, aveți opțiunea de a „redeschide ultima filă închisă” (care listează și comanda rapidă de la tastatură de lângă ea) și „Restabili toate ferestrele de la ultima sesiune”.

Cum să revizuiți istoricul browserului dvs. în Safari

Dacă doriți să examinați întregul istoric al browserului, trebuie doar să faceți clic pe prima opțiune din meniul „Istoric” (care spune „Afișați tot istoricul”, a se vedea imaginea de mai sus), iar întregul dvs. istoric va apărea:

1611744306 617 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome

Din nou, dacă utilizați Safari pentru browserul dvs. obișnuit, istoricul dvs. va fi probabil mai lung 🙂

Dacă doriți să vizitați unul dintre aceste site-uri direct, trebuie doar să faceți dublu clic pe adresa URL listată și vă va duce acolo în aceeași fereastră.

Cum se redeschid filele din Firefox

Dacă sunteți utilizator Firefox, procesul este destul de similar cu ceea ce am discutat mai sus.

Comanda rapidă de la tastatură

Puteți deschide filele închise recent în Firefox în același mod ca în Chrome sau Safari – cu Comanda rapidă + Shift + t (Mac) sau Ctrl + Shift + t (Windows) comandă rapidă de la tastatură. Ușor de țăran.

Și dacă apăsați acele taste din nou și din nou, acesta va continua să deschidă filele pe care le-ați închis în ordine de la cele mai recente închise la cel mai recent închise.

Modul de opțiuni de meniu

Pentru a deschide filele închise recent în Firefox prin opțiunile de meniu, trebuie doar să găsiți pictograma din colțul din dreapta sus, care arată ca cărțile de pe un raft:

1611744306 406 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Pasul 1 – găsiți fila „Istoric”.

Când faceți clic pe acesta, veți primi un meniu drop-down care va avea o filă „Istoric”. Faceți clic pe acesta, așa cum este evidențiat în imaginea de mai sus.

Aceasta va afișa un nou meniu care va avea opțiunea „Filme închise recent”, așa cum puteți vedea mai jos:

1611744306 365 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Pasul 2 – găsiți filele închise recent în Firefox.

Dacă faceți clic pe acesta, se va deschide un alt meniu cu toate filele închise recent listate.

Dacă faceți clic pe una dintre aceste file afișate, Firefox vă va duce la acea filă într-o fereastră nouă.

Cum să vizualizați istoricul browserului dvs. în Firefox

Desigur, dacă doriți să vedeți toate navigările pe care le-ați făcut, nu doar filele pe care le-ați închis recent, puteți vizualiza întregul istoric al browserului.

Sub aceeași pictogramă cu cărți pe raft din partea dreaptă sus, faceți din nou clic pe opțiunea „Istoric”. Apoi, veți vedea istoricul dvs. recent, precum și o opțiune pentru a vedea tot istoricul:

1611744306 184 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Cum să vedeți istoricul recent sau să afișați tot istoricul în Firefox.

Dacă aveți nevoie de mai mult decât doar istoricul recent (afișat acolo în meniul derulant), puteți face clic pe „Afișați tot istoricul” în partea de jos și va deschide o fereastră separată ca aceasta:

1611744306 620 Fila Ieri Cum se redeschide filele inchise in Chrome
Cum să vă vedeți tot istoricul pe Firefox

Dacă doriți să vizitați oricare dintre aceste pagini, faceți dublu clic pe URL / linie și Firefox vă va duce acolo în aceeași fereastră.

Asta e!

Acum puteți redeschide cu încredere filele din browser, astfel încât să nu pierdeți evidența la ceea ce lucrați sau învățați.