File Explorer primește file și o navigare reproiectată pe Windows 11

File Explorer primeste file si o navigare reproiectata pe Windows
⏱️ 3 min read

Microsoft a început să testeze o versiune actualizată a File Explorer care oferă oficial suport pentru file și un aspect reproiectat pentru panoul de navigare pe Windows 11. Noile îmbunătățiri vizuale pentru managerul de fișiere sunt disponibile pentru un număr limitat de testeri cu dispozitive înscrise în Dev. Canal care rulează Windows 11 build 25136.

Suportul pentru file a fost disponibil înainte ca o caracteristică ascunsă în versiunea 22572, dar a fost ulterior eliminat și eliminat din versiunea de dezvoltare 22H2. În versiunea 25136, filele sunt disponibile oficial în File Explorer, iar aplicația vine chiar și cu un panou de navigare reproiectat pentru a facilita navigarea în fișiere și foldere.

File Explorer

În File Explorer, filele funcționează ca experiența din browser web. În loc să aveți mai multe instanțe ale aplicației, acum puteți utiliza o singură instanță a aplicației pentru a naviga în mai multe dosare și a conduce locații.

File Explorer (previzualizare)

Când deschideți managerul de fișiere, veți găsi un buton plus (+) pentru a crea o filă nouă în bara de titlu. Sau puteți face clic dreapta pe un dosar și selectați opțiunea de deschidere într-o filă nouă.

Când comparăm modelele vechi și noi, putem vedea unele îmbunătățiri. De exemplu, acum puteți face clic dreapta pe o filă pentru a accesa un meniu contextual cu opțiunile de a închide fila curentă, de a închide toate celelalte sau de a închide filele din dreapta.

De asemenea, puteți rearanja după cum este necesar folosind mouse-ul.

File Explorer include chiar și câteva comenzi rapide de la tastatură pentru a lucra cu file. Puteți folosi Ctrl + T comandă rapidă de la tastatură pentru a crea o filă nouă, the Ctrl + W comandă rapidă de la tastatură pentru a închide o filă și puteți folosi butonul din mijloc al mouse-ului pentru a închide o filă.

Panoul de navigare reproiectat

File Explorer vine și cu un panou de navigare reproiectat. Noile modificări vizuale oferă acces ușor la folderele fixate și utilizate frecvent și la profilurile cloud OneDrive, care reflectă acum numele utilizatorului asociat contului.

Navigare nouă în File Explorer (previzualizare)
Navigare nouă în File Explorer (previzualizare)

De asemenea, atunci când navighezi la folderele care se sincronizează cu OneDrive, bara de adrese afișează calea corectă pentru a face mai ușor de înțeles când folderele sunt în cloud față de când sunt locale pentru tine.

Dosarele cunoscute (Documente, Descărcări, Muzică, Imagini etc.) nu mai sunt afișate sub „Acest PC” pentru a menține acea vizualizare concentrată pe unități.

Această pagină de PC numai cu drivere (previzualizare)
Această pagină de computer numai cu unități (previzualizare)

Microsoft testează în prezent îmbunătățirile noii file și panoului de navigare, ceea ce înseamnă că nu toată lumea le va vedea. Cu toate acestea, puteți folosi aceste instrucțiuni pentru a activa ambele funcții.

Deoarece aceste modificări fac parte din dezvoltarea activă a Windows 11, nu se așteaptă să sosească până la următoarea actualizare a caracteristicilor din toamna anului 2023 (probabil).

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...