FileZilla Pro: Management de fișiere robust, sigur pentru profesioniști

FileZilla Pro: Management de fișiere robust, sigur pentru profesioniști

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil de către FileZilla. Conținutul și opiniile reale sunt singurele puncte de vedere ale autorului care își menține independența editorială, chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

FileZilla este cel mai bine cunoscut ca un client FTP, FTPS și SFTP gratuit și stabil în comunitatea open-source. Este rapid și fiabil, acceptând o gamă largă de servere populare de stocare în cloud și protocoale de conexiune. Aplicația oferă versiuni pentru Linux, BSD, Windows și macOS și ajută utilizatorii să facă transferuri de fișiere de succes. FileZilla Pro extinde funcționalitatea serviciului gratuit FileZilla, adăugând suport pentru servicii cloud profesionale populare printre programatori, precum Backblaze B2, S3, Azure, Dropbox, și altele.

Transferarea fișierelor și sincronizarea directoarelor

Pentru a localiza fișierul pe care doriți să îl transferați, puteți utiliza fereastra din partea stângă a FileZilla pentru a naviga în arborele directorului local. De asemenea, puteți profita de transferul de fișiere prin glisare și plasare, utilizând Explorer sau Finder pentru a localiza fișierul pe care doriți să îl încărcați și apoi să-l trageți în locația corectă de pe serverul de la distanță. Pe macOS puteți trage chiar un fișier pe pictogramă pentru a încărca fișierul în directorul la distanță conectat în prezent.

În plus, puteți utiliza căutarea puternică de fișiere FileZilla pentru a vă ajuta să localizați fișiere și directoare pe server, căutând cu mai mulți termeni simultani și folosind condițiile fișierului pentru a vă gestiona rezultatele. Fișierele și directoarele pot fi descărcate direct din căutarea fișierelor, reproducând structura directoare la distanță, dacă este cazul. De asemenea, puteți limita căutarea la fișierele vizibile în prezent, filtrând rapid directoare foarte populate pentru a găsi fișierul pe care îl căutați.

Transferurile sunt înregistrate pe măsură ce se întâmplă, cu o fereastră de raport detaliată care apare în partea de jos a ecranului pentru a vă arăta progresul curent al încărcării dvs. Aceasta include viteza de transfer a încărcării, dimensiunea fișierului, procentul de transfer finalizat pentru fișiere individuale și încărcarea totală, precum și navigarea rezultatelor anterioare și a rapoartelor de erori pentru a vă asigura că totul funcționează conform așteptărilor.

Există o interfață cu file pentru conectarea simultană la mai multe servere la distanță, cu posibilitatea de a muta fișiere între două servere la distanță într-o singură sesiune. Transferurile pot fi, de asemenea, configurate în avans în coada de transfer. Dacă conexiunea este activă, fișierele aflate în coadă, văzute în partea de jos a ecranului, se vor transfera imediat. Dacă conexiunea este inactivă, întreruptă sau deconectată, aceste fișiere vor aștepta până când conexiunea devine din nou activă.

Serverele sunt salvate și configurate în Site Manager pe FileZilla și FileZilla Pro. De asemenea, puteți seta comportamentul implicit pentru navigare aici, activând compararea directorului și navigarea sincronizată de îndată ce conexiunea este stabilită.

Configurare server Filezilla Pro Site Manager

La fel ca alți manageri FTP, puteți utiliza FileZilla pentru a sincroniza directoare locale și la distanță, asigurându-vă că toate modificările locale sunt sincronizate cu serverul. Diferențele pot fi dezvăluite rapid pe baza modificărilor recente folosind data modificată sau dimensiunea fișierului.

Compararea directorului Filezilla Pro

Sincronizați navigarea și puteți naviga în timp ce comparați directoare potrivite, izolând fișierele care există doar pe o parte și actualizați fișierele care au fost actualizate de la ultima vizită.

Utilizarea sigură a FileZilla Pro

FTP este un protocol învechit și are propriile sale probleme de securitate. Deoarece, în esență, efectuează transferul de fișiere „în mod clar”, oricine ascultă conexiunea dvs. poate copia întreaga comunicare și poate obține o copie a fișierelor dvs. De aceea a apărut FTPS (FTP peste TLS). O altă opțiune sigură este utilizarea SFTP (SSH File Transfer Protocol). Ambele oferă transferuri de fișiere protejate prin parolă, criptând informații înainte de a fi comunicate între dispozitivul dvs. local și decriptând comunicațiile de pe serverul de la distanță. Oricine dorește să își păstreze securitatea transferurilor de fișiere va găsi suport pentru ambele protocoale FTP sigure în FileZilla.

Securitatea este, de asemenea, în mod clar importantă pentru designul aplicației. De exemplu, include o comandă rapidă rapidă pentru a elimina toate informațiile private. Alegeți această opțiune de meniu, iar FileZilla poate fi resetat la starea implicită goală, eliminat de toate informațiile personale ale utilizatorului. Acest lucru îl face o sursă atrăgătoare pentru utilizatorii care caută anonimat și securitate în transferurile de fișiere.

Autentificarea serviciilor securizate cu FileZilla Pro

Unele servicii necesită un proces specific de autentificare, care necesită un jeton de autentificare, o bucată de date care este insigna dvs. criptografică. Serviciile conectate demonstrează în siguranță că sunteți cine spuneți că sunteți și că aveți acces la anumite fișiere din serviciile lor. În majoritatea cazurilor, acest lucru apare utilizatorului ca o pagină web cu ecranul de conectare pentru serviciul asociat. Conectați-vă la Microsoft OneDrive, de exemplu, și veți vedea că formularul de conectare Microsoft.com apare în fața dvs. Introduceți parola și numele de utilizator și veți fi autentificat în serviciu.

Filezilla Pro Auth Token Onedrive Login

Pe FileZilla Pro, utilizatorii pot gestiona jetoane de autentificare pentru serviciile care le utilizează, cum ar fi Microsoft OneDrive, Azure, Google Drive, WebDAV și multe altele. Jetoanele de autentificare sunt păstrate în memoria principală până când FileZilla Pro este închis, necesitându-vă să vă conectați din nou când serviciul este reconectat. Nimic nu este salvat în directorul dvs. local, care protejează utilizatorul printr-un nivel implicit de „uitare” care vă protejează de furtul de jetoane.

Autorizațiile pot fi păstrate și între sesiuni dacă configurați FileZilla cu o parolă master. Fără o parolă principală, jetoanele de autentificare vor fi aruncate la sfârșitul fiecărei sesiuni. Cu o parolă principală, jetoanele de autentificare vor fi securizate criptografic și salvate pentru următoarea sesiune.

Parola principală Filezilla Pro

La următoarea rundă, va trebui să introduceți parola doar pentru a reinițializa sesiunea. De asemenea, puteți alege să uitați jetonul de autentificare și să recreați unul nou. Acest control precis permite controlul complet asupra procesului de securitate și limitarea suprafețelor de atac atunci când este necesar.

Concluzie

FileZilla Pro este instrumentul sigur și puternic de transfer de fișiere pentru dezvoltatori, profesioniști și pentru oricine are nevoie de server de la distanță, mai ales dacă aveți nevoie de suport pentru protocoale Cloud.

Accesați site-ul Web FileZilla Pro pentru a afla mai multe despre FileZilla Pro și toate caracteristicile sale. De asemenea, puteți descărca gratuit FileZilla, dar această versiune acceptă doar protocoale de tip FTP.

Scroll to Top