de Kartik Godawat

#FirstWorldProblems Mă confrunt ca dezvoltator de software

FirstWorldProblems Ma confrunt ca dezvoltator de software
Fotografie de Michał Parzuchowski pe Unsplash

Prima problemă mondială: O problemă sau frustrare relativ banală sau minoră (care implică un contrast cu probleme grave precum cele care pot fi experimentate în lumea în curs de dezvoltare).

1611512107 827 FirstWorldProblems Ma confrunt ca dezvoltator de software

De cele mai multe ori, noi, ca dezvoltatori, așezați în dulapurile noastre frumoase, cu aer condiționat, uităm de problemele reale din lume. Tindem să ne gândim la problemele noastre banale ca la probleme majore. Iată încercarea mea de a povesti „primele probleme mondiale” cu care m-am confruntat sau la care m-am gândit (unele exagerări incluse) într-o vineri tipică, imaginară.

9:00 AM – Este nevoie de o eternitate pentru a ajunge la biroul meu.

Este o vineri dimineață frumoasă. Mă îndrept spre biroul meu într-un UberX strălucitor, iar ETA este de 45 de minute. În loc să citesc ceva pe Kindle sau să ascult un podcast, mă gândesc cât de ușor ar fi dacă biroul meu ar fi la doar un minut distanță.

Undeva între aceste gânduri mă gândesc și la bucătarul meu, care călătorește aceeași cantitate de timp cu bicicleta în fiecare zi, doar pentru a-mi pregăti o cină la timp.

ad-banner

Dar acest gând nu este suficient pentru a zdruncina sentimentul că eu sunt cel care suferă din cauza tuturor acestor călătorii în jur. Drept urmare, pentru a mia oară, îmi imaginez că mă mut în apartamentul nebunesc de scump de lângă biroul meu. De trei ori chiria merită în totalitate! Numai dacă mi-aș putea permite cumva.

11:00 AM- Doar 30 Mbps viteza de descărcare

Acum, că am ajuns la birou după multe eforturi din partea mea, Am un ceai și îmi iau timp să mă așez. Lansez o descărcare pentru un set de date Kaggle. Dar ceva pare greșit! Descărcarea arată o estimare de patru ore, dar am nevoie ACUM.

YouTube refuză, de asemenea, să tamponeze la 720p. Vorbesc cu colegii mei despre faptul că internetul biroului este în epoca de piatră. Ignor în mod convenabil faptul că oamenii din orașul meu natal nu pot obține nici măcar o lățime de bandă suficientă pentru a susține un apel video decent cu mine.

11:30 AM- Apocalipsa acum. WiFi a scăzut

1611512108 258 FirstWorldProblems Ma confrunt ca dezvoltator de software

După ce mi-am făcut modificările, fac o apăsare de git și ciocanul lovește. Internetul este defect. Îmi exprim imediat îngrijorarea către echipa mea și alte echipe care stau în jur. Aproape că m-am hotărât strânge-mi geanta și lucrează de acasă.

Din fericire, după câteva minute, rețeaua se întoarce și lumea este salvată. Phew! Oricum, undeva în adâncul sufletului, m-am hotărât deja că nu voi putea face multă muncă astăzi.

11:45 AM- Am nevoie de un MacBook

Lucrez la un modest i7 gen i7 cu laptop RAM de 16 GB. În timp ce merg pe coridorul biroului, văd o echipă care lucrează la MacBooks, etalându-și capacitatea de a-și glisa degetele peste acel track-pad.

Îi invidiez și îmi doresc să am un MacBook. Da. Aia este. Acesta este motivul pentru care sunt nu atât de productive pe cât sunt. Ignor toate modificări de productivitate pe care le urmez.

13:00 – Cafeneaua e de rahat

O zi nu atât de grozavă până acum. Acum ajung la cafenea cu speranța de a găsi delicatese fine care mă așteaptă. Spre disperarea mea, mâncarea este destul de medie și eu sunt plictisit să mănânce același fel de mâncare în fiecare zi.

Încerc să mănânc puțin, dar apoi îmi încurajez echipa să arunce mâncarea pe farfurii și să meargă la pizza într-un loc din apropiere. Când intrăm în pizzerie, trec pe lângă doi copii mici care cerșesc ceva de mâncare. Mă prefac că nici măcar nu există.

14:00 – Această bibliotecă Open Source este defectă

Afișând abilitățile mele excepționale de căutare, am găsit o bibliotecă pe github care ar trebui să rezolve cerința mea. Am făcut exact așa cum a descris README, dar aruncă o eroare criptică în codul său sursă. De asemenea, definiția funcției ar fi putut fi mai bună și ar fi trebuit să accepte încă câțiva parametri de reglare.

Simt că nu ar trebui pierdeți puțin timp să verificați dacă pot face ceva pentru a remedia problema. Nu contează dacă nu îmi documentez bine codul sau dacă scriu cazuri de testare în propriile mele proiecte. Deoarece este un proiect open-source, dezvoltatorii care au contribuit sunt vinovați pentru că nu au fost la înălțime.

Recunosc în tăcere dezvoltatorului că a publicat acest lucru și mi-a irosit timpul și am continuat cu abilitățile mele excepționale de căutare pentru a găsi soluția.

1611512108 714 FirstWorldProblems Ma confrunt ca dezvoltator de software
Încercați să contribuiți la o bibliotecă open-source existentă în loc să o aruncați

14:30 – Nu sunt suficient de plătit pentru asta

Managerul meu tocmai mi-a cerut să implementez un nou server de intermediere pentru client până în această seară. Am fost angajat să scriu cod și acesta ar trebui să fie singurul meu scop. Cum îndrăznesc să mă roage să lucrez ca inginerul lor DevOps. Am o întâlnire de evaluare peste o jumătate de oră. Decid că TREBUIE să-mi aducă o mărire bună, deoarece fac mult mai mult decât ar trebui.

15:30 – Nu m-am saturat de o majorare

Feedback-ul meu a fost bun. Conducerea a apreciat eforturile depuse și a arătat simpatie pentru problemele pe care le abordez în fiecare zi. Dar ies cu fața tristă. De ce? Pentru că nu am obținut acea majorare de 45% pe care tocmai a primit-o prietenul meu din cealaltă companie (finanțată puternic).

Cum ar trebui să mă confrunt cu prietenii mei acum? Cum pot concura chiar Sharma Ji ka beta? Nu contează faptul că am obținut în continuare o majorare de două cifre, care este semnificativ mai mare decât rata inflației din țara mea.

16:00 – Sunt un impostor?

Beau ceai, meditând la această întrebare de un milion de dolari. Am auzit mulți oameni spunând că suferă Sindromul impostoruluiși cred că și eu o fac. În timp ce termin cupa de ceai verde care calmează stresul, Încep să mă simt tensionat pentru că S-ar putea să am sindromul!

17:30 – Legea lui Murphy

Orice lucru care poate merge prost va merge prost

1611512109 87 FirstWorldProblems Ma confrunt ca dezvoltator de software
Numai dacă acest lucru s-ar putea întâmpla!

Mi-am scris cazurile de testare, am trecut recenziile mele de cod. Am făcut tot ce se aștepta de la mine. Dar implementarea producției, programată pentru această seară, a eșuat.

Sunt furios. Furios pentru că am deja planuri cu prietenii. Se pare că situația ar fi putut fi evitată dacă cineva scrisese o ChaosMonkey Test. Evident, cineva nu va fi eu. Nu pot face toată treaba până la urmă.

După aproximativ o oră, problema este rezolvată. Pot în sfârșit să mă duc acasă, să mă relaxez și să mă întorc luni.

Dar luni dimineață, deschid aplicația Uber și nu sunt mașini disponibile … Și ciclul se resetează!

Dacă credeți că oricare dintre problemele dvs. este banală, vă rugăm să faceți parte din comentarii.

Iti multumesc foarte mult pentru timpul acordat. Dacă v-a plăcut să citiți, vă rog să-mi dați câteva aplauze pentru ca mai mulți oameni să vadă articolul Mulțumesc! Și, până data viitoare, să aveți o zi minunată 🙂