Fixarea ecranului alb al morții WordPress

wp-white-screen-01-plugins
⏱️ 5 min read

Ecranul alb al morții este una dintre cele mai îngrozitoare erori care se pot întâmpla în WordPress. Deși cu siguranță nu este plăcut să obțineți un ecran alb al morții, în majoritatea cazurilor aceasta nu este o problemă dezastruoasă – dacă știți cum să faceți față, desigur. În acest articol vă voi spune despre motivele pentru care un ecran alb al morții se întâmplă în WordPress și despre cum să remediați cel mai frecvent dintre ele.

Ce este „Ecranul alb al morții”?

Ecranul alb al morții, după cum sugerează și numele său, este atunci când frontend-ul site-ului dvs. WordPress nu arată decât un ecran alb. Acest lucru se întâmplă atunci când există unele erori interne pe serverul dvs. și nu poate reda conținutul care trebuie afișat pe ecran. Pentru un site de dezvoltare, vor apărea mesaje de eroare pe ecran pentru a vă arăta unde serverul a greșit, dar pentru un site live, mesajele de eroare sunt de obicei ascunse, rezultând astfel un ecran alb gol.

1. Un plugin sau o temă incompatibilă

Un plugin sau o temă incompatibilă este cel mai frecvent motiv pentru care vedeți acest ecran alb urât. Din fericire, este și cel mai ușor de remediat.

Dacă aveți noroc, este posibil să accesați tabloul de bord al administratorului (http://yourdomain.com/wp-admin, cu excepția cazului în care ați schimbat adresa URL de conectare). Conectați-vă și dezactivați pluginul / tema incompatibilă.

Dacă primiți un ecran alb și pe paginile de administrare, va trebui să faceți modificările prin FTP. Conectați-vă la site-ul dvs. cu un client FTP și accesați directorul „wp_content -> plugins”, dacă suspectul este un plugin sau directorul „wp_content -> themes”, dacă bănuiți că o temă cauzează problema. Nu ștergeți pluginul / tema – doar redenumiți-l pentru a-l dezactiva.

Acum verificați dacă a rezolvat problema. Dacă a făcut-o, scăpați definitiv de plugin / temă. În caz contrar, încercați cu un alt plugin / temă, dacă bănuiți că unul dintre ele este motivul, sau citiți mai departe pentru alte motive posibile.

2. Actualizarea automată a eșuat

Este minunat să vă actualizați în permanență WP-ul, temele și pluginurile și toate acestea, fără niciun fel de muncă manuală, dar un efect nedorit al automatizării ar putea fi un site WP defect. Este posibil ca noile versiuni ale unui plugin sau temă să nu fie compatibile cu restul și acest lucru ar putea cauza problema.

Dacă vedeți ecranul alb al morții după o actualizare automată, singura dvs. șansă este să restaurați configurația de pre-actualizare dintr-o copie de rezervă și să dezactivați actualizările automate. Dacă nu aveți o copie de rezervă pre-actualizată sau orice altă copie de rezervă recentă, aceasta este o catastrofă și poate fi necesar să dezactivați toate pluginurile unul câte unul pentru a găsi care dintre ele cauzează problema.

3. Probleme de configurare a bazei de date și WP

Problemele de configurare a bazei de date și WP nu sunt la fel de obișnuite ca pluginurile / temele ca motive pentru ecranul alb al morții, dar ele pot fi cauza. Aceste probleme nu se întâmplă fără un motiv – se întâmplă de obicei pentru că dvs. sau altcineva v-ați încurcat cu baza de date sau cu fișierele de configurare. Scăpați de modificările pe care le-ați făcut și sperați că va funcționa. Ca și în cazul actualizărilor automate, o copie de rezervă recentă a fișierelor de bază de date / configurare este economisitorul dvs.

În cazuri foarte rare, baza de date în sine ar putea fi deteriorată, dar acest lucru duce de obicei la mai multă dramă decât doar un ecran alb al morții și cu siguranță veți observa dacă baza de date nu este în regulă. O bază de date coruptă este destul de serioasă și este posibil să fie necesar să apelați un guru WP pentru a vă salva.

4. Probleme de găzduire

Uneori, găzduirea dvs. poate duce la un ecran alb al morții. Acest lucru se întâmplă de obicei pe servere partajate unde multe site-uri se luptă pentru resurse. Încercați să adăugați:

în fișierul „wp-config.php” pentru a crește limita de memorie la 64 MB. În ultimă instanță, luați în considerare trecerea la un plan mai generos sau la un alt furnizor de găzduire.

5. Este posibil ca site-ul dvs. să fi fost piratat

Hackerii sunt încă un motiv pentru un ecran alb al morții. Din fericire, nu este unul foarte comun, cel puțin în comparație cu pluginurile / temele. Nu există o rețetă universală pentru remedierea unui site pirat, deoarece totul depinde de daunele suferite.

wp-white-screen-02-hacked

Ecranul alb al morții nu este la fel de îngrozitor pe cât arată, dar încă nu este frumos. Cel mai rău este dacă nu ți-ai verificat site-ul de ceva timp, deoarece în acest caz nu ai idee cât timp a fost ecranul alb. Cel mai adesea, motivul unui ecran alb este un plugin / temă, care este încă un motiv pentru a fi foarte atenți la ceea ce instalați pe site-ul dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x