Fluxuri RSS: Care sunt acestea și sunt încă relevante?

Fluxuri RSS: Care sunt acestea și sunt încă relevante?
⏱️ 6 min read

Înainte de zidurile Facebook, fluxurile Twitter, canalele Reddit și Telegram, exista RSS – o modalitate de a obține știri și actualizări din mai multe surse, toate pachetele convenabile într-un singur loc. Este posibil ca rețelele sociale să fi scos o parte importantă din cota de piață a RSS-ului, dar este totuși un instrument fantastic pentru orice junkie de știri, informator, observator de piață sau persoană aversă de social-media. Pe scurt: dacă aveți un flux de informații actualizate constant, auto-curate, sună ca ideea dvs. de un moment bun, probabil că vă veți bucura de RSS.

Ce este RSS?

În funcție de cine întrebați, acesta înseamnă „Rezumatul site-ului îmbogățit”, „Sindicalizarea cu adevărat simplă” sau „Rezumatul site-ului RDF”. Indiferent de acronim, este de fapt o tehnologie foarte simplă: ori de câte ori un site web publică conținut nou, acel conținut poate fi introdus automat într-un flux RSS.

Cititorii RSS pot accesa acest feed și vă pot arăta fie ca o listă de postări de tip Twitter, o grilă de imagini și titluri, sau chiar articole complete, în stil de revistă. Rularea unuia este destul de ușoară, iar vizualizarea unuia este chiar mai ușoară – există zeci de aplicații Web, mobile și desktop acolo care pot aduce sute de aceste surse într-un singur loc.

Pentru ce pot folosi RSS?

rss-știri

Există o mulțime de moduri diferite de a utiliza RSS și nu toate sunt evidente imediat.

  • Știri: Conectați-vă la o grămadă de site-uri de știri preferate și primiți titlurile zilei direct pe fluxul RSS. Puteți să-l personalizați pentru a fi la fel de larg sau îngust pe cât doriți, iar mulți cititori oferă acum tot felul de instrumente la îndemână pentru a filtra și sorta tot conținutul.
  • Interese de nișă: Dacă sunteți interesat în mod special de un anumit subiect, vă puteți conecta la orice număr de bloguri și site-uri web specializate în acesta. Puteți avea un întreg flux RSS despre Kanye West, dacă doriți cu adevărat. Alternativ, urmați evenimente comunitare, afaceri locale, lansări de satelit – cerul este limita.
  • Fiți la curent cu prețurile și ofertele: O mulțime de site-uri care monitorizează ofertele au fluxuri RSS și puteți obține chiar actualizări privind prețurile zborurilor, categoriile Craigslist, stocul și activitatea valutară, etc.
  • Gaseste o slujba: Unele site-uri de căutare de locuri de muncă au o funcție care vă permite să primiți în permanență actualizări ori de câte ori apare un nou loc de muncă care se potrivește criteriilor dvs. de căutare.
  • Actualizări meteo severe: Sau doar actualizări meteo în general. Dar cea mai mare rentabilitate este probabil obținerea unui cap în sus atunci când există un avertisment de uragan sau tornadă.

Puteți deveni destul de creativ cu lucrurile pe care le introduceți într-un flux RSS – actualizări de expediere, întârzieri de zbor, recomandări muzicale și așa mai departe. Puteți urmări chiar și Reddit și Digg, dacă sunteți una dintre cele nouă persoane care încă mai folosește Digg.

Noțiuni introductive: Alege-ți arma

Deoarece fluxurile RSS sunt atât de ușor de generat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la conținut. Probabil că site-urile dvs. preferate sunt deja configurate cu ele. Adevărata cheie pentru a profita la maximum de RSS este găsirea unui cititor bun, cu un design frumos și caracteristici utile.

Puteți obține versiuni de completare bazate pe web, desktop, mobil și chiar browser, majoritatea permițându-vă să vă abonați la până la 100 de site-uri înainte de a vă cere să plătiți pentru a vă actualiza calitatea de membru pentru a accesa mai multe funcții. Există zeci acolo, dar aceste patru sunt un loc minunat pentru a începe.

1. InoReader (Web / Android / iOS / Windows Phone)

rss-inoreader1

InoReader are un aspect frumos, fără limită de abonament (de cele mai multe ori de ce se află în partea de sus a acestei liste) și mai multe funcții gratuite disponibile decât media. Este ușor de utilizat, dacă este puțin mai elegant decât alții, iar utilizatorii puternici se vor bucura de cât de personalizabil este.

2. Feedly (Web / Android / iOS)

rss-feedly-4

Feedly este cel mai popular cititor cu o interfață netedă, foarte ușor de utilizat. Este probabil cel mai simplu mod de a intra în RSS. Obțineți până la 100 de abonamente la site-uri cu un cont gratuit, iar algoritmii acestuia sunt destul de buni pentru a vă oferi conținut relevant, în tendințe.

3. Vechiul cititor (extensii Web / Android / iOS / macOS / Windows Phone / Linux / Browser)

rss-vechiul-cititor-2

Nu numai Vechiul cititor au o interfață modern-retro plăcută, dar API-ul său deschis înseamnă că are un lot de opțiuni de acces. Permite până la 100 de abonamente cu o opțiune premium relativ ieftină și este excelent la curatarea conținutului trend cu accent social.

4. NewsBlur (Web / Android / iOS)

rss-newsblur-2

NewsBlurInterfața este cam ciudată și îți oferă doar 64 de site-uri gratuite, dar învățarea automată care îți permite să ajungi exact la tipul de conținut pe care îl dorești votând în sus sau votând în jos anumite aspecte ale articolelor diferențiază într-adevăr NewsBlur.

Creați-vă spațiul

rss-reuters

După ce ați decis un cititor, tot ce trebuie să faceți este să începeți să extrageți sursele. Majoritatea cititoarelor RSS au o funcție de căutare care va găsi aproape orice site sau publicație importantă, dar dacă nu apare acolo, majoritatea lucrurilor sunt ușor de adăugat manual. Pur și simplu lipiți adresa URL în cititorul RSS și acesta ar trebui să găsească automat fluxul pentru dvs. sau să țină cont de simbolul RSS pe bloguri și site-uri, care vă va duce direct la fluxul lor. După ce adăugați sursele, le puteți organiza, oricum funcționează pentru dvs.!

Concluzie: RSS nu este mort

rss-social-media

Dacă sunteți un utilizator de Internet din generația milenară mijlocie-târzie, este posibil să nu utilizați în prezent RSS și să nu fi auzit niciodată de ea. Totuși, este încă o parte a internetului și este revigorant, fără probleme și opinii personale care afectează atât de des informațiile partajate pe social media. Deși proprietățile sale de agregare a informațiilor sunt frumoase, cea mai valoroasă caracteristică a RSS poate fi acum capacitatea sa de a ajuta utilizatorii să echilibreze în mod conștient perspectivele pe care le citesc, mergând dincolo de tendințele Facebook și Twitter.

Credit de imagine: Anunț digital RSS Concept de tehnologie de rețea de Rawpixel.com/Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x