Sau cum să devii unul dintre acei dezvoltatori pe care companiile „10x Rockstar Ninja”, foarte plătite, le place să angajeze.

Nu contează dacă lucrați la o agitație laterală sau dacă sunteți un dezvoltator junior care dorește să fie observat și promovat. Nu contează dacă ești un dezvoltator principal care caută o schimbare de ritm, de la un concert corporativ la un start-up sau invers. Nu contează dacă ești fără școală la facultate.

Atâta timp cât sunteți programator, nicio abilitate nu este mai importantă pentru succesul dvs. decât munca concentrată și profundă.

Din cartea lui Cal Newport Muncă adâncă:

„Ipoteza lucrării profunde: Capacitatea de a efectua lucrări profunde devine din ce în ce mai rară și, în același timp, devine din ce în ce mai valoroasă în economia noastră. … Cei câțiva care cultivă această abilitate și apoi o fac nucleul vieții lor profesionale, vor prospera. ”

Muncă adâncă p.14

Voi folosi câteva puncte din Deep Work pentru a-mi lega gândurile despre a deveni un dezvoltator de succes, la cerere. Vă recomand cu drag să îl citiți dacă vă aflați în domeniul tehnologiei în orice calitate.

De la frica de cod până la dezvoltatorul principal.

Sunt programator autodidact. Dar nu am început să programez până la sfârșitul anilor ’20. M-am considerat întotdeauna o persoană artistică și m-am gândit că voi ajunge într-un domeniu creativ.

Și am făcut. După facultate am fondat o companie care făcea grafică și design web pentru întreprinderi mici, locale. Eram un profesionist la Photoshop și știam suficient HTML și CSS pentru a fi periculos.

Dar orice lucru mai complicat, care necesită chiar și o linie de PHP, a trebuit să-l externalizez.

Am fost pietrificat de cod pentru o perioadă foarte lungă de timp și l-am lăsat pe seama oamenilor cu studii în informatică.

„O singură apăsare de tastă greșită și afacerea clientului ar putea intra în flăcări …” m-am gândit. Nu am fost prea departe sincer (în zilele de dinaintea controlului versiunii, nu a existat nicio întoarcere cu FTP).

Acum sunt dezvoltator principal pentru o companie Fortune 50 care lucrează la un produs care distrează milioane de oameni în fiecare lună.

Cum am ajuns aici în câțiva ani? ?

„Secretul” meu devine bun la concentrare și la muncă profundă. Nu e nimic special la mine. Mi-am făcut timp să mă antrenez cum să mă concentrez asupra unui lucru specific, fără distragere a atenției, pentru o perioadă extinsă de timp.

Codul este art.

Programarea este foarte mult o căutare creativă.

Poate părea tehnic și uscat pentru o persoană obișnuită, dar tu sunteți un creator. Creezi ceva din nimic. „Nimic” nu poate fi o idee în mintea ta pentru o aplicație sau o cerere de caracteristică de la un manager de produs.

Lucrul acela nu există încă, dar îl vei aduce la viață. Nu cu vopsea sau cuvinte, ci cu cod (OK, niste cuvinte, atâta timp cât nu sunt cuvinte rezervate).

Dacă aveți vreo dorință de a produce la un nivel înalt, atunci trebuie să exersați.

Cantitatea și calitatea producției dvs. crește atunci când vă îmbunătățiți capacitatea de a rămâne concentrat pentru perioade mai lungi, intenționate.

Arta, muzica și scrierea necesită perioade lungi de timp neîntrerupt în care mielină se îngroașă pe acele sinapse dintre celulele creierului. Programarea nu este diferită.

Te faci mai bine cu antrenamentul și timpul. Și poți obține mult mai bine, în mai puțin timp, când îți faci practica mai eficientă.

Da, poți fi un dezvoltator de 10x (dar 5x, 2x și 1x sunt prea bune)

Permiteți-mi să prefațez acest lucru spunând că urăsc cuvintele cheie precum „rockstar” „ninja” și „dezvoltator de 10 ori”. Fiecare dezvoltator o face, dar companiilor și recrutorilor le place să le folosească.

În ciuda veseliei, există o mulțime de adevăr în spatele ideii „10x Developer”.

Nu înseamnă că o persoană poate înlocui zece. Înseamnă că unii dezvoltatori fac mai mult, cu o calitate mai bună și în mai puțin timp. O fac în mod constant pe termen lung, fără a lucra mai mult decât oricine altcineva.

Această abilitate este nu un cadou natural. Nu ești născut cu el și nu este ceva ce poți „activa”. Este o abilitate care poți și trebuie să exersezi și să te antrenezi.

Am fost de partea angajării de zeci de ori și vă voi spune că oricărei companii i-ar plăcea să aibă o întreagă echipă de dezvoltatori de 10 ori. Dar asta nu este realitate.

Există mai multe locuri de muncă deschise pentru dezvoltatori decât sunt dezvoltatori calificați care să le ocupe. Întreprinderile întâmpină probleme cu ocuparea posturilor orice dezvoltatori calificați, să nu mai vorbim (câțiva multiplicatori) x dezvoltatori.

„Directorii de rang înalt consideră că lipsa talentului dezvoltatorilor de calitate este una dintre cele mai mari amenințări potențiale pentru creșterea lor.” – Coeficientul dezvoltatorului

este greu pentru a găsi talent bun.

Majoritatea companiilor vor dărâma ușa pentru un dezvoltator de 10x, dar sunt fericiți că angajează dezvoltatori de 5x, 2x și chiar 1x.

Un dezvoltator 1x (da, am inventat asta) este un dezvoltator care poate face treaba pentru care este angajat. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Serios. Orice companie va fi încântată de asta. S-au scris multe despre costul astronomic al unei angajări proaste.

Cei 2 pași de care aveți nevoie pentru a vă multiplica abilitățile de programare cu concentrare și muncă profundă

Este timpul să vă intensificați cariera. Există atât de multe oportunități pentru tine de a te angaja și de a prospera într-o carieră pe care o iubești.

Dacă sunteți de tip antreprenorial, se aplică aceleași lecții. Cu atât mai mult cu cât mijloacele de trai depind de eficiența cu timpul.

Așa treceți de la junior la dezvoltator senior. Acesta este modul în care treceți de la 0,5x dezvoltator la 5x dezvoltator. Acesta este modul în care îți scoți proiectul lateral de la sol atunci când ai la dispoziție doar 10 ore pe săptămână.

La naiba, așa ești tu supravieţui.

„Pentru a rămâne valoros în economia noastră, trebuie să stăpânești arta de a învăța rapid lucruri complicate. Această sarcină necesită o muncă profundă. Dacă nu cultivați această abilitate, probabil că veți rămâne în urmă pe măsură ce tehnologia avansează. ”

Muncă adâncă p.13

A învăța să te concentrezi este GRAV.

Primul lucru pe care trebuie să-l realizăm este că învățarea concentrării nu este ușoară. Nu veți putea începe de la început să produceți romane cu cod de calitate. Mai ales dacă nu te-ai ocupat niciodată de realitatea cât de ușor ești distras.

Învățarea concentrării necesită practică. Orice lucru care necesită practică înseamnă că este dificil. Dacă nu ar fi, te-ai pricepe la ea în mod implicit.

O să te lupți și asta e OK. Vom începe mici.

Nu confundați ocupația cu productivitatea.

Munca profundă nu înseamnă să te închizi într-o cameră întunecată și să te obligi să navighezi fără scop codul timp de 14 ore la rând. Doar pentru că faci asta ceva nu înseamnă că merită făcut.

Trebuie să vă dați seama ce este important și ce nu. Asta depășește scopul acestei postări. Dacă veți petrece timpul învățând cum să vă concentrați, atunci faceți-o pe ceva care are un randament ridicat pentru efortul implicat.

Este ca soarele și o lupă.

Munca distrasă este energia voastră care merge în toate direcțiile, ca soarele. Poți sta afară la soare și nu vei fi rănit.

Învață să concentrezi acea energie împrăștiată cu o lupă și capacitatea ta de a distruge merge de la 0 la 10. Vrem să păstrăm acea putere limitată pentru lucruri importante (soarele apune în cele din urmă).

Pasul 1 – Eliminarea distragerii

Multitasking-ul este o minciună. Vă păcăliți dacă credeți că puteți scrie cod de calitate în timp ce verificați mesajele Slack sau citiți știri într-o altă fereastră.

Trăim într-o lume de distragere a atenției. Tehnologia la care lucrăm este o sabie cu două tăișuri. Nu există nimic asemănător acelei dulci, dulci lovituri dintr-o nouă notificare.

„Super, cineva mi-a plăcut că l-am văzut pe Hamilton”. Dar asta este otravă pentru capacitatea ta de a te concentra.

Îndepărtarea distragerii este fundamentul unei lucrări concentrate și profunde.

  • Puneți telefonul în tăcere sau opriți-l dacă nu sunteți într-o poziție care trebuie să fie de gardă. Eu folosesc Aplicația Forest pentru a mă împiedica să intru pe telefon. Cu fața în jos, undeva la îndemâna brațului este prea bun.
  • Închideți Slack. Acesta este unul imens pentru mine, deoarece am acest TOC în care trebuie să-mi șterg coada de mesaje necitite. Majoritatea acestor mesaje sunt zgomotoase, deci este mai bine pentru mine să închid Slack atunci când lucrez.
  • Închideți orice alte aplicații care vă vor distrage atenția cu notificări, cum ar fi Outlook.
  • Acesta este cel mai greu dintre toate – închideți ferestrele browserului nu este relevant pentru sarcina ta. Acum blochează toate site-urile web preferate. iubesc Aplicația HeyFocus (20 USD), dar există o grămadă de extensii gratuite acolo.
  • Căști activate – Aceasta împiedică oamenii să te deranjeze (in speranta), dar și ascultarea repetată a aceluiași album este un instrument excelent de concentrare. S-ar putea să fie un lucru inițial (semnalând creierului că este timpul să funcționeze) sau un lucru flux (muzica te pune într-o dispoziție bună). Oricum ar fi, mulți dezvoltatori jură pe această tehnică.

Pasul 2 – Tehnica Pomodoro (Arma secretă)

0*Bv9KMDpzDURETOwh
„A Hefty Bowl of Productivity” de Roychan Kruawan pe Unsplash

Înainte de a avea un atac de panică, gândindu-vă că nu puteți merge 8 ore fără distrageri, nu vă faceți griji. Vom folosi tehnica Pomodoro pentru a ne rupe ziua.

Există o mulțime de tehnici de productivitate acolo, dar preferatul meu a fost Pomodoro. Am să-l parafrazez mai jos pentru a începe.

Dacă doriți rezumatul oficial, verificați Tehnica Pomodoro carte, care devine mai detaliată și orientată spre reguli.

Lucrați pentru un bloc de 25 de minute (un Pomodoro)

Veți lucra timp de 25 de minute, nedistricționat, la un singur lucru. Acea bucată de muncă este un singur „Pomodoro”.

Folosiți un cronometru. Am folosit un clepsidră de școală veche inainte de. Dacă vrei să fii un adevărat pasionat al Pomodoro, atunci folosește un cronometru tomate.

Apoi faceți o pauză de 5 minute

Este imperativ să te îndepărtezi când e pauza. Luați puțină apă. Răsfoiți știrile despre hackeri. Du-te la baie. Orice ar fi, munca s-a terminat. Deconectează-te complet de la serviciu.

O singură sarcină doar într-un Pomodoro

Aceasta poate fi remedierea unui bug, planificarea unei noi funcții sau lansarea unei serii video pentru a afla un nou cadru.

Dacă sarcina este prea mare (cum ar fi „creați o aplicație”), atunci trebuie să o împărțiți în bucăți mai mici, care durează aproximativ 25 de minute.

Unele sarcini au nevoie de mai multe Pomodoros pentru a fi finalizate. S-ar putea să fie nevoie de trei Pomodoros pentru a codifica o caracteristică și încă două pentru a scrie testele.

Sau s-ar putea să fie nevoie să grupați sarcini mici și similare într-un Pomodoro (ex-răspuns la 5 bilete JIRA).

Ideea este că sarcina sau sarcinile trebuie să fie un „tip” de lucru.

Deoparte, principalul motiv pentru care amânăm este că suntem copleșiți de sarcini uriașe, de netrecut. Dacă scopul tău este să „Scrii o carte” nu îl vei face niciodată. Când îl împărțiți în bucăți mai mici, cum ar fi „Scrieți un contur” sau „Scrieți 300 de cuvinte”, atunci calea devine mai clară. Pornirea este mai ușoară și realizabilă.

În timp ce această postare a fost despre a deveni un dezvoltator mai bun, nu amânarea, adevărul este că de multe ori sunt același lucru.

Lucrați fără distragere

Vedeți Pasul 1. Dacă vă distrageți atenția, Pomodoro nu contează și trebuie să o luați de la capăt.

Lucrează-ți drumul până la 25 de minute

25 de minute ar putea fi dificile pentru dvs. dacă nu ați făcut acest lucru până acum. Începeți cu 10 minute și mergeți de acolo. Următorul ar fi 15, apoi 20, apoi 25.

Puteți lucra până la blocuri de 55 de minute atunci când vă pricepeți la asta.

Lucrează-ți drumul până la mai multe pomodoros pe zi

Prima dată când încercați să lucrați fără distragere, 25 de minute într-o zi ar putea fi tot ce puteți face. E in regula. Continuați să lucrați până adăugați câte puțin în fiecare zi.

Cum mă face acest lucru un dezvoltator mai bun?

Să fim reali. Nu vă ajutați cariera saltând de la editorul de cod la o sală de chat la un e-mail la o conversație din viața reală.

Tu s-ar putea să arate și să simtă ocupat și s-ar putea chiar să expediați din când în când ceva cod.

Faptul este că câteva ore de muncă profundă și distrasă produc mai multă cantitate și calitate decât o zi întreagă de muncă împrăștiată și distrasă.

Începeți cu un singur Pomodoro. În cele din urmă, veți putea lega câțiva Pomodoros împreună.

Apoi veți lega câteva zile de Pomodoros împreună.

Apoi săptămâni și luni.

Veți găsi că este mai ușor să intrați într-o stare de flux și se va întâmpla mai des.

Aceasta este aur. Acesta este momentul în care ai acele momente și descoperiri „eureka”.

Acesta este momentul în care lucrul greu care ți-a lovit fundul devine ușor.

Acesta este momentul în care abilitățile dvs. de codare se ridică exponențial.

Cererea de programatori buni și calificați este mai mare ca niciodată. Cea mai sigură cale către succes este să intri în ritualul muncii profunde, concentrate.

Încercați și spuneți-mi ce credeți. Dacă aveți alte tehnici de productivitate, postați-le mai jos!

Inainte sa pleci –

Apreciez toată dragostea pe care o primește acest articol. Nu există o modalitate mai bună de a mă sprijini decât să-mi dau o urmărește pe Medium (Bar Franek). Îmi spune că ar trebui să scriu mai multe!

Am scris aici un articol de urmărire numit Mergând mai adânc în munca profundă despre ce ar trebui să aplicați aceste tehnici