În 2001, Jimmy Wales a cofondat Wikipedia cu misiunea „de a împuternici și de a implica oamenii din întreaga lume pentru a colecta și dezvolta conținut educațional sub licență gratuită sau în domeniul public”.

Astăzi a anunțat că va crea un site de știri numit WikiTribune. Site-ul spune: „Vrem să ne asigurăm că citiți articole bazate pe fapte care au un impact real atât în ​​evenimente locale, cât și globale. Și că poveștile pot fi ușor verificate și îmbunătățite. ”

WikiTribune este un „instrument viu, de respirație, care va prezenta informații exacte cu dovezi reale, astfel încât să vă puteți hotărî cu încredere”.

Site-ul web subliniază puternic rolul unei comunități de colegi, în loc de separarea tradițională dintre jurnaliști și cititorii lor. „Articolele sunt scrise, verificate de fapt și verificate de jurnaliști profesioniști și membri ai comunității care lucrează cot la cot ca egali și sunt susținuți în primul rând de agenții de publicitate, ci de cititorii cărora le pasă de jurnalismul bun pentru a deveni susținători lunari.

În următoarele 30 de zile, WikiTribune va încerca să strângă suficiente donații pentru a angaja echipa inițială formată din 10 jurnaliști cu normă întreagă. Puteți verifica site-ul web complet WikiTribune și puteți contribui Aici.

Iată alte trei linkuri care merită timpul tău:

  1. Cursurile masive deschise online erau 100% gratuite. Dar nu au rămas așa (5 minute de citire)
  2. CSS în JavaScript: Viitorul stilului bazat pe componente (Citește 7 minute)
  3. Un ghid ilustrat pentru configurarea site-ului dvs. web utilizând GitHub și Cloudflare (8 minute de citire)

Bonus: dezvoltatorul de jocuri Jonathan Blow a susținut o discuție extraordinară despre „A face programarea jocurilor mai puțin teribilă” (Ceas de 1 oră)

Gandul zilei:

„Testarea trebuie să fie o parte integrantă a dezvoltării software-ului și nu o fază separată. Atunci când se adoptă această abordare, calitatea produsului este deținută de toți cei din echipă. Este ușor de menționat, dar greu de pus în practică din cauza noțiunilor preconcepute de lungă durată conform cărora dezvoltatorii și testerii sunt mai bine ținuți la distanță ”. – James Sivak

Amuzantul zilei:

Fondatorul Wikipedia construieste un site de stiri administrat de comunitate

Webcomic de XKCD.

Grupul de studiu al zilei:

Routech Bogotá

Fondatorul Wikipedia construieste un site de stiri administrat de comunitate

Codificare fericită!

– Quincy Larson, profesor la Routech

Dacă obțineți valoare din aceste e-mailuri, vă rugăm să luați în considerare susținând organizația noastră nonprofit.