Foștii angajați ai ByteDance spun că Co. a răzuit alte site-uri pentru Flipagram

Bytedance Scraped Flipagram Featured
⏱️ 4 min read

Cu spațiul rețelei sociale bine stabilit, TikTok a făcut furori în timpul pandemiei. Este posibil ca utilizatorii să se fi simțit în siguranță, dar foștii angajați ai ByteDance, compania-mamă a TikTok, susțin că compania a răzuit conținut de pe site-uri precum Instagram și Snapchat pentru Flipagram, un alt site deținut de companie.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Foștii angajați ByteDance vorbesc

ByteDance a lansat Doujin, versiunea chineză a TikTok, în 2016. Un an mai târziu, a fost lansat TikTok, la fel și Flipagram. Foștii angajați ai ByteDance, care vorbeau despre anonimat, au spus că compania a eliminat de pe alte site-uri de social media și a adăugat conținutul la Flipagram, care ulterior a fost redenumit Vigo Video.

Proiectul de scraping și manipularea statisticilor de like și vizualizare au fost cunoscute ca „growth hack-uri”. Scraping, cunoscut și sub numele de crawling, este atunci când un computer este folosit pentru a copia informații de pe un site web. În acest caz, ByteDance a răzuit videoclipuri, nume de utilizator și fotografii de profil și descrieri de pe Instagram, Snapchat și alte site-uri de socializare.

Bytedance Scraped Flipagram Tiktok

Sute de mii de conturi au fost afectate, potrivit unui fost angajat. Un document intern a stabilit un plan de „crawler video > 10k/zi în țările PO. „

Foștii angajați ByteDance nu știu când s-a încheiat proiectul de scraping. Câțiva dintre ei susțin că scopul scraping-ului a fost de a antrena algoritmul „For You” cu conținut din SUA pentru a atrage mai mult utilizatorii din SUA. Algoritmul „Pentru tine” este folosit atât în ​​TikTok, cât și în Doujin.

Un angajat ByteDance a explicat într-un document motivele pentru conținutul răzuit și „conturile false”. Ei au spus că conturile ar ajuta la testarea conținutului pentru a vedea ce a funcționat cel mai bine. Utilizatorii puteau crea apoi conținut similar cu ceea ce a fost furat, făcându-l mai popular în rândul spectatorilor.

Bytedance Scraped Flipagram Video

Documentele arată, de asemenea, că ByteDance a început să trimită conținut la începutul anului 2017 pentru a le adăuga la conturile false. Încerca să arate conținut care „nu era prea chinezesc”, potrivit unui alt document, și dorea să atragă utilizatorii din SUA. Unii dintre foștii angajați spun că procesul nu s-a desfășurat, deoarece conținutul răzuit încă nu s-a descurcat bine cu utilizatorii.

La jumătatea anului 2017, conținutul răzuit provenea din SUA, potrivit foștilor angajați ByteDance. Instagram, Snapchat și Musical.ly au fost numite ca surse pentru conținut. Acesta din urmă a fost achiziționat ulterior de companie și a devenit TikTok.

Reacții de la ByteDance și utilizatori

Ca răspuns la acuzații, Jennifer Banks, purtătorul de cuvânt al ByteDance, a declarat: „ByteDance a achiziționat Fllipagram în 2017 și l-a operat, iar ulterior, Vigo, pentru o scurtă perioadă de timp. Flipagram și Vigo și-au încetat activitatea cu ani în urmă și nu sunt conectate la niciun produs ByteDance actual.”

Cu toate acestea, asta nu răspunde la ceea ce s-a întâmplat acum cinci ani. Directorul de tehnologie până în toamna anului 2017, Brian Dilley, a fost întrebat dacă ByteDance a eliminat conținut pentru Flipagram. „Nu, de fapt, sunt sigur că nu am fost”, a răspuns el.

Bytedance Scraped Flipagram Recording

În ciuda negării, au existat dosare legale lansate de persoane și companii care au creat inițial conținutul. Foștii angajați ByteDance susțin că unii oameni s-au plâns că conținutul lor răzuit a fost adăugat la Flipagram, iar plângerile de pe Twitter susțin acest lucru.

Doi foști angajați spun că ByteDance a primit e-mailuri în care se plângeau că a fost uzurpat de identitatea pe Flipagram. În plus, părinții se întrebau de ce conținutul copiilor lor apare într-o aplicație despre care nu auziseră niciodată până acum.

Angajaților ByteDance li s-a spus să ștergă conturile cu conținutul răzuit sau să permită creatorului să aibă controlul asupra contului și să explice că nu pot împiedica un utilizator să încarce conținut care nu era al lor.

Citiți mai departe pentru a afla cum să descărcați videoclipuri TikTok, astfel încât să le puteți viziona chiar și atunci când nu sunteți online.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x