Windows 11 facilite (encore) le changement de navigateur par défaut

1643045053 Windows 11 permet de changer à nouveau facilement le navigateur par défaut
3 min lire

  • Windows 11 include o nouă opțiune pentru a schimba rapid browserul implicit.
  • Butonul „Setare implicită” este disponibil începând cu versiunea 22509 în canalul Dev.
  • Opțiunea le va face mai ușor pentru utilizatori să facă Chrome, Firefox și alte browsere implicit ale sistemului lor.
  • Nu este clar când opțiunea va fi disponibilă pentru toată lumea.

Microsoft testează o nouă opțiune pe Windows 11 pentru a face din Google Chrome, Mozilla Firefox, Brave, Opera și alte browsere experiența implicită de navigare mult mai simplă. Deși pe Windows 10, utilizatorii și-au putut schimba cu ușurință browserul implicit cu câteva clicuri, pe Windows 11, compania a făcut mai dificilă schimbarea browserelor implicite și a ignorat preferințele utilizatorului în multe domenii ale experienței.

Vezi și asta vidéo pratique prezentând noua setare pe canalul YouTube Pureinfotech.

Cu toate acestea, se pare că acest lucru este pe cale să se schimbe în actualizările viitoare. Începând cu versiunea de previzualizare Insider 22509 a dezvoltării active a Windows 11, „Aplicații implicite” pagina de setări include acum o nouă „Setați implicit” opțiunea de a comuta de la Microsoft Edge la orice alt browser cu un singur clic.

Când utilizați opțiunea, sistemul face ca noul browser să fie implicit pentru .htm, .html, HTTP și HTTPS, care sunt protocoalele principale de acces la web. Cu toate acestea, nu este perfect, deoarece Microsoft Edge va continua să fie implicit pentru alte protocoale, inclusiv .pdf, .svg, .xhtml și FTP.

Acesta este un plus binevenit care semnalează că compania ascultă utilizatorii. Noua schimbare a fost observată de Rafael Rivera (@withinrafael), care a postat capturile de ecran ale noii opțiuni pe Twitter, iar comentariile sunt în mare parte bune despre această schimbare.

Windows 11 setează butonul implicit al browserului

Deși adăugarea opțiunii pentru a facilita schimbarea browserului implicit este o veste bună, Microsoft folosește alte tactici pentru a încerca să împiedice utilizatorii să schimbe browserul. De exemplu, Neowin a raportat că compania afișează o solicitare atunci când utilizatorii deschid pagina de descărcare Chrome pentru a descuraja utilizatorii să descarce și să instaleze un alt browser și să-i ademenească să continue să folosească Microsoft Edge.

Unele dintre mesaje scriu: „Microsoft Edge rulează pe aceeași tehnologie ca Chrome, cu încrederea adăugată a Microsoft”, „Acel browser este atât de 2008! Știți ce este nou? Microsoft Edge” și „„Urăsc să economisesc bani”, nu a spus nimeni niciodată. Microsoft Edge este cel mai bun browser pentru cumpărături online.”

Mesajele vor apărea pentru utilizatorii de Windows 11 și cei care rulează Windows 10, iar acestea nu sunt simple solicitări. Aceasta este o caracteristică încorporată în browser în sine, care este diferită de mesajele pe care Google le arată și care apar de obicei atunci când navighează pe una dintre paginile lor.

Mai mult, noile modificări au apărut după ce compania a început să lanseze o nouă funcție controversată în browser-ul său, cunoscută sub numele de „Cumpără acum, plătește mai târziu”. Serviciul oferit de ZIP oferă asistență financiară pe termen scurt pentru a permite cumpărătorilor să facă achiziții imediat și apoi să le plătească în rate în timp.

Deși pe hârtie pare o caracteristică convenabilă, nu este ceva pe care toată lumea și-o dorește, deoarece a împrumuta servicii de bani este riscant și ar putea fi în cele din urmă problematic, indiferent dacă plătiți la timp sau nu. În plus față de această problemă, este o caracteristică inutilă care adaugă doar mai multă umflare la Microsoft Edge.

VOTEZ POUR COLIN

Cliquez sur un nombre d'étoile pour le noter !

Note moyenne 0 / 5. Nombre de votes: 0

Aucun vote jusqu'à présent ! Soyez le premier à noter ce post.

Vous aimerez aussi ...