de Zach Smith

Iată tot ce trebuie să știți despre superfamilii de fonturi pentru a vă face să strălucească următorul proiect de design.

Ce este o superfamilie de fonturi?

Vorbim despre Jacksons? Kardashienii? Brady Bunch? Familia fictivă a lui Steve Martin în Cheaper by the Dozen? Sau am putea vorbi despre ceva mai strâns legat de fonturi?

Răspuns: VORBIM DESTINATORII, DOAR ⚡

O superfamilie de fonturi este un set de caractere (exemplu: merriweather și merriweather sans) care au fost special concepute pentru a arăta bine împreună. La fel ca un muzician care cântă note separate simultan pentru a crea o singură coardă melodioasă, designerii de tipuri creează familii de fonturi care ies în evidență individual, dar, de asemenea, se combină glorios pentru a oferi versatilitate în stil și greutate, ceea ce face conținutul de pe pagină mai atractiv din punct de vedere vizual și mai ușor de citit.

Gândiți-vă în acest fel: o superfamilie are un singur manechin (forma scheletului care stă la baza) care poate fi îmbrăcat în mai multe seturi diferite de îmbrăcăminte (serif, lățime, greutate, dimensiune, italic). Rezultatul: fonturi preambalate, coezive vizual, care imploră să fie utilizate împreună pentru următorul dvs. proiect de design. Cu alte cuvinte, superfamilii sunt mere mari și suculente care așteaptă să fie culese.

De unde au venit?

Cele mai vechi dovezi ale superfamiliei provin din documentele romane până în 79 d.Hr. Aceste documente romane conțineau variații ale dimensiunii textului pentru a crea o ierarhie vizuală. Romanii își făceau textul din titlu mai mare decât textul din corp înainte de a fi rece.

Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati
Fotografie de Nils pe Unsplash

Mergeți rapid până în anii 1800 și există tipuri care sunt concepute pentru a fi compatibile în diferite limbi scrise, cum ar fi latina, greaca și chirilica. Acestea au fost unele dintre primele prototipuri ale superfamiliei pe care le cunoaștem și le iubim astăzi.

În anii 1900, a existat o explozie a varietății de tipuri de caractere sans-serif, extinzând astfel posibilitățile de variații între toate superfamiliile. În anii care au urmat celui de-al doilea război mondial (da, tocmai am renunțat la o referință din al doilea război mondial într-un articol despre tipografie?), Designerul olandez de renume mondial Jan van Krimpen a proiectat primul set cuprinzător de caractere cu compatibilitate inerentă, un proiect numit Romulus.

Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

În propriile sale cuvinte, el și-a propus „să creeze o familie de tip complet, constând, pentru început, roman, înclinat roman, semi-aldin și semi-aldin condensat, cel puțin patru greutăți de sans serif, un tip de script și un set de caractere grecești . ”

Acesta a fost cel mai ambițios proiect de proiectare de tip până în prezent și, deși nu l-a finalizat după război, a fost începutul a ceea ce este acum banal în proiectarea de tip: superfamilia.

CĂSCAT. Bine, să trecem la lucrurile bune.

Iată 10 superfamilii Google Font despre care ar trebui să știți

Am discutat despre ce sunt, de unde provin și de ce ar trebui să le folosiți. Acum să vedem câteva superfamilii din viața reală în acțiune. Iată câteva perechi grozave din Google Fonts superfamilii de utilizat pentru următorul dvs. proiect de design!

1) Quattrocento și Quattrocento Sans

Proiectat de Tip Impallari

1611057248 585 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

2) Roboto condensat și Roboto

Proiectat de Christian Robertson

1611057249 712 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

3) Roboto Mono și Roboto

Proiectat de Christian Robertson

1611057249 50 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

4) PT Sans și PT Serif

Proiectat de ParaType

1611057249 351 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

5) Oxigen Mono și Oxigen

Proiectat de Vernon Adams

1611057250 924 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

6) Sursa Sans Pro și Sursa Serif Pro

Proiectat de Paul D. Hunt (Sans) și Frank Grießhammer (Serif)

1611057250 99 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

7) Josefin Slab și Josefin Sans

Proiectat de Santiago Orozco

1611057251 800 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

8) Codifică Sans Semi Condensed și Codificați Sans

Proiectat de Tip Impallari

1611057251 327 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

9) Alegreya și Alegreya Sans

Proiectat de Huerta Tipográfica (Alegreya) & Juan Pablo del Peral (Aleygra Sans)

1611057251 17 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

10) Montserrat și Montserrat Alternative

Proiectat de Julieta Ulanovsky

1611057252 330 Fructe cu design redus de ce ar trebui sa utilizati

Cuvinte despărțitoare

Găsirea unei perechi de fonturi frumoase pentru următorul dvs. proiect nu trebuie să fie stresantă, dureroasă, consumatoare de timp sau dificilă. Superfamiliile sunt CONCEPUTE să arate frumos împreună și să creeze armonie vizuală pentru pagina dvs. web. Învață să le cunoști și să le iubești și vei fi un designer grozav în cel mai scurt timp!

Asigurați-vă că verificați Pereche de fonturi unde vă ajutăm să împerecheați Google Fonts împreună și să aveți câteva sugestii minunate de superfamilie de fonturi pentru următorul dvs. proiect!

Lectură suplimentară

Iată câteva resurse suplimentare despre superfamilii dacă sunteți interesat:

Mulțumim lui Hayden și Emma pentru tot ajutorul acordat cu acest articol.

Simțiți-vă liber să comentați mai jos sau contactează-mă pe Twitter!